0

راه اندازی تخصصی آکواریوم آب شیرین

 
tassoti
tassoti
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1389 
تعداد پست ها : 168
محل سکونت : کرمان

راه اندازی تخصصی آکواریوم آب شیرین

راهندازی تخصصی اکواریوم اب شیرین

برای راهندازی اکواریوم چند نکته را باید مد نظر قرار داد.این تاپیک به این منظور ایجاد شده تا این نکات را از ابتدا به نمایش بگذارد.

1_مرحله ی اول:انتخاب جا و مکان برای قرار گیری تانک
2_مرحله ی دوم:انتخاب سایز تانک و پایه ی اکواریوم.
3_مرحله ی سوم:ساخت اکواریوم(شیشه ی تانک)
4_مرحله ی چهارم:خرید وسائل مناسب برای اکواریوم
5_مرحله ی پنجم:رعایت اصول اولیه و ابگیری
6_مرحله ی ششم:طی کردن سیکل نیتروژن
7_مرحله ی هفتم:خرید ماهی و ....
8_مرحله ی هشتم:پایداری و ثبات شرایط اکواریوم

امید میرود که این تاپیک سردرگمی های افرادی که به تازگی قصد خرید و راهندازی اکواریوم را دارند از بین ببرد.در ادامه هر یک از گام ها را برای شما شرح خواهم داد.

چهارشنبه 22 دی 1389  9:58 PM
تشکرات از این پست
tassoti
tassoti
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1389 
تعداد پست ها : 168
محل سکونت : کرمان

پاسخ به:راه اندازی تخصصی آکواریوم آب شیرین

1_انتخاب جا و مکان برای قرار گیری تانک

در ابتدا این موضوع را که نسبتا مهم است عرض میکنیم.
خوب.هنگامی که تصمیم به راهندازی اکواریوم میگیریم اولین چیزی که ذهنمون رو مشغول میکنه اینه که تانک رو کجا بگزاریم تا جلوه و زیبایی بیشتری داشته باشه.خوب هر جایی از منزل میتونه این خصوصیت رو داشته باشه.مثلا روی میزی در کنار پنجره .روی سنگ اشپزخانه یا ...این مسئله کاملا سلیقه ای هست.بنده عرض میکنم که محل قرار گیری تانک در کجا مناسب نیست:

1_در ارتفاعات:ارتفاع محل قرار گیری اکواریوم هرچه بالا تر باشه زیبا تر است.اما ایا زیبایی تانک به مشکلات عدم تسلط ان می ارزه؟! مسلما جواب خیر است.تانک شما با قرار گرفتن در ارتفاع بلند شما را با مشکلات زیادی از قبیل عدم تسلط روی ان و نظافت در حد معقول روبرو میکند.نظافت اکواریوم باز و بسته کردن درب تانک به هنگام غذا دهی و جابجایی ماهی ها کار بسیار مشکلی خواهد بود.

2_روی زمین:از طرفی برای حل کردن مشکلات بالا نمیتوانید تانک خود را دقیقا روی زمین قرار دهید.این هم به نوبه ی خود مشکلاتی ایجاد میکند.مثلا به خاطر مسائل پتانسیل نمیتوانید اب تانک خود را تخلیه و تعویض کنید.این کار بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد بود.
نتیجه:به طور خلاصه میتوان گفت اکواریوم خود را در ارتفاعی قرار دهید که به طور کامل روی ان تسلط داشته باشید.نه در ارتفاع زیاد و نه روی زمین....

3_در مجاورت نور خورشید:اکواریوم را در مجاورت نور مستقیم خورشید قرار ندهید.عدم رعایت این موضوع به مرور زمان شیشه ی تانک و چسب اکواریوم را سست میکند.ضمنا بعضی از ماهی ها به تابش نور خورشید به شدت حساس اند.یک مشکل دیگر هم پیشبینی میشود.تابش نور مستقیم بر رشد تک سلولی ها و جلبک ها و پلانگتون ها تاثیر بسزایی دارد.جلبک که دارای رنگ سبز لجنی و قهوه ای میباشد به شیشه ی تانک میچسبد.از بین بردن جلبک ها به خودی خود بحثی طولانی است.در تاپیک تخصصی "جلبک و راه های مقابله ی با ان" مباخث تکمیلی را دنبال کنید.

4_در مکان های مقابل:از قرار دادن تانک در فظاهایی که تغییرات دمایی به سرعت و زیاد انجام میشود خود داری کنید.این مسئله روی شیشه ی تانک و روی دمای اب در نتیجه روی ماهی ها اثر منفی خواهد داشت.
به شیشه ی اکواریوم هیچ ضربه ای نباید وارد شود.همچنین از قرار دادن تانک در مکان هایی که رفت و امد و حرکات سریع در ان اتفاق می افتد خود داری کنید.چنین رفتار هایی موجب ترس ماهی ها میشود.

در صورت عدم رعایت موارد فوق اکواریوم شما استاندارد راهندازی نشده و احتمال بروز مشکل در ان وجود دارد.
موفق باشید...............

چهارشنبه 22 دی 1389  9:58 PM
تشکرات از این پست
tassoti
tassoti
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1389 
تعداد پست ها : 168
محل سکونت : کرمان

پاسخ به:راه اندازی تخصصی آکواریوم آب شیرین

2_انتخاب سایز تانک و پایه ی اکواریوم.

سایز تانک و حجم مخزن مسئله ای است که باید مورد توجه قرار بگیرد.حجم اب مخزن بر حسب لیتر این گونه محاسبه میشود:

طول * عرض * ارتفاع
________________
1000
طول و عرض و ارتفاع بر حسب سانتی متر

تصمیم گیری برای انتخاب سایز مخزن به دو عامل علاقه ی ما به انواع ماهی ها(اعم از گیاه خوار و گوشتخوار) و فظایی که میخواهیم تانک را در انجا قرار دهیم بستگی دارد.
_مثال:تانک 100 لیتری برای نگه داری 4 تا 10 عدد ماهی انجل کفایت میکند.این اندازه برای نگه داری ماهی اروانا کافی نیست.برای ماهی اروانا سایز تانک باید بیش از 500 لیتر باشد.
_تانک 150 لیتری برای نگه داری 6 تا 12 عدد سیکلید افریقایی متوسط کفایت میکند.این سایز حتی برای نگه داری یک عدد فلاور هورن یا تگزاس مناسب نیست.تانک این ماهی ها باید بالای 200 لیتر در نظر گرفته شود.
شما میتوانید برای بازدید از مشخصات و عکس و اندازه ی حداقل فظا برای هر ماهی به بخش ابزیان مراجعه کنید.
نکته:برای انتخاب ماهی های خود میتوانید به این بخش مراجعه کنید.در هر تاپیک علاوه بر عکس .نام و سازگاری ماهی با سایر ماهی های دیگر مشخص شده است.اولین ماهی مورد علاقه ی خود را مشخص کرده و بعد به این موضوع بپردازید که چه ماهی هایی با ماهی مورد علاقه ی شما سازگاری دارد.

پایه ی اکواریوم:
در محاسبه ی حجم تانک هر لیتر برابر با یک کیلو میباشد.
مثال:تانکی با ابعاد 100 * 50 * 50 را در نظر بگیرید.این تانک 250 لیتر گنجایش اب دارد.250 لیتر یعنی 250 کیلو گرم.این اکواریوم به طور میانگین حدودا به 50 کیلو گرم شن هم نیاز دارد.
حال باید پرسید که ایا پایه ی این اکواریوم تحمل وزنی بالغ بر 300 کیلو گرم را داراست یا خیر.
پایه ی اکواریوم در مقابل وزن هیچ خمشی نباید از خود نشان دهد.اولین خمش باعث خمش های بعدی خواهد شد و در نهایت پایه میشکند و فاجعه به بار میدهد.حتی موزاییک زیر پایه ی اکواریوم باید به خوبی تحمل این وزن را داشته باشد.چوب استفاده شده در پایه بهتر است از جنس نئوپان نباشد.(این چوب بر اثر برخورد قطرات احتمالی باد میکند و دفرمه میشود.)
برای ادامه ی مطلب و سوال و جواب برای پایه ی اکواریوم به تاپیک تخصصی ان مراجعه کنید.
مباحث مربوط به ساخت پایه ی اکواریوم __________________
چهارشنبه 22 دی 1389  9:59 PM
تشکرات از این پست
tassoti
tassoti
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1389 
تعداد پست ها : 168
محل سکونت : کرمان

پاسخ به:راه اندازی تخصصی آکواریوم آب شیرین

3_ساخت اکواریوم(شیشه ی تانک)

در ادامه ی مطالب میپردازیم به به سایز شیشه ی انتخابی متناسب با ضخامت ان.به این مورد توجه کنید چون عدم رعایت مسئله ای که عرض شد فاجعه افرین است.
نکته:سایز تانک خود را به دلخواه و خارج از استاندارد انتخاب نکنید.هر اکواریوم باید به ازای طول و عرض.ارتفاع مشخصی داشته باشد.عدم رعایت این نکته هم باعث مشکلات زیادی از قبیل سوخت رفتن رشد ماهی ها(در بعضی از انواع)و سخت شدن تعویض اب تانک میشود.
نکته:هر تانک به مقتضای حجم و گنجایش باید دارای شیشه ی مناسب باشد.مثلا تانک 300 لیتری را نمیتوان با شیشه ی 4 میل ساخت.همچنین تانک بالای 400 لیتر را نمیتوان با شیشه ی 6 میل ساخت.ساختن تانک 50 لیتری با شیشه ی 10 میل انرا سنگین میکند.این مباحث در تاپیک تخصصی یعنی "شیشه (محاسبه ی تانک)"بیشتر توضیح داده شده است.

_ترکیدن و یا اب دادن اکواریوم همیشه ناشی از ضربه و ... نیست.عدم چسباندن صحیح اکواریوم هم باعث بروز اشکال مذبور میشود.ساخت تانک باید با دقت و تمرکز بالایی انجام شود.توصیه میکنم این کار را به فردی مجرب بسپارید.این کار ساده نیست و کسی که تجربه ی کافی را ندارد نمیتواند انرا انجام دهد.ضمنا" بسته به سایز تانک باید برای ان پل هایی در نظر گرفت.
برای ادامه ی مطلب به تاپیک تخصصی مراجعه کنید:شیشه ی اکواریوم

چهارشنبه 22 دی 1389  10:00 PM
تشکرات از این پست
tassoti
tassoti
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مهر 1389 
تعداد پست ها : 168
محل سکونت : کرمان

پاسخ به:راه اندازی تخصصی آکواریوم آب شیرین

4_خرید وسائل مناسب برای اکواریوم

حال میپردازیم خرید وسائل مورد نیاز در اکواریوم.

1_شن و سنگ:بستری برای کف تانک میباشد که علاوه بر زیبایی میتواند اب اکواریوم را شفاف تر و تمیز تر نگاه دارد.تانک بدون شن برای تعدادی از ماهی خاص توصیه نمیشود.ولی اکواریوم زینتی که چند ماهی در ان نگه داری میشود باید دارای شن و سنگریزه باشد.شن و سنگ
شن اکواریوم انواع مختلفی دارد.
مثلا:



2_بخاری(heater):وسیله ای برای گرم نگه داشتن اب اکواریوم است.تغییرات دمایی این وسیله بین 18 تا 34 درجه ی سانتی گرات میباشد که توسط یک مهره تنظیم میشود.هنگام خرید باید به وات مصرفی ان توجه کنید که متناسب با حجم اب تانک شما باشد.بخاری اکواریوم


3_پمپ هوا(air pump):وسیله ای برای هوادهی در داخل اکواریوم.پمپ هوا علاوه بر جنبه ی تزئینی(یعنی تولید حباب در اب اکواریوم) یکی از کاربردی ترین وسائل اکواریوم میباشد.پمپ هوا بوسیله ی سنگ هوا میتواند حباب را در اکواریوم تولید کند.پمپ هوا


4_سنگ هوا(air stone):سنگی است که بوسیله ی فشار هوای بوجود امده توسط پمپ هوا حباب های ریزی را از خود ساتع میکند.سنگ هوا در اشکال و انواع مختلفی ساخته میشوند.سنگ هوا

5_فیلتر(filter):تصفیه اب و حذف مواد زائد اب وظیفه ی اصلی فیلتر های اکواریومی است.
فیلی ها بر اساس کیفیت و کارایی به چند نوع تقسیم بندی میشوند:
1_فیلتر اکسترنال
2_فیلتر اینترنال
3_تاپ فیلتر
...

6_فیلتر زیر شنی:فیلتری که زیر شن ها قرار میگیرد و توسط پمپ هوا میتواند مواد زائد را به زیر خود بکشاند.فیلتر زیر شنی


7_دماسنج:برای اطلاع از وضعیت دمای اکواریوم خود از این وسیله استفاده میشود.دماسنج
این وسیله در انواع مختلفی ساخته میشود.


8_شلنگ:شلنگ میتواند خروجی پمپ هوا را به سنگ هوا و فیلتر زیر شنی متصل کند.

مباحث تکمیلی:
_نور در اکواریوم
_درب اکواریوم
_تزئینات در اکواریوم

برای پرسش و پاسخ به تاپیک های تخصصی مراجعه کنید.

چهارشنبه 22 دی 1389  10:01 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها