خیارها را به صورت ایستاده در شیشه بچینید.
مواد اولیه:
سیر به میزان لازم
سبزیهای معطر به میزان لازم
خیار به میزان لازم
آب جوش به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
نکاتی در مورد تهیه ی خیار شور:
۱- خیارها را تمیز بشویید و کنار بگذارید تا کاملا خشک شوند.
۲- سیرها را پوست بگیرید.
۳- از سبزی های معطر مانند ترخون و مرزه استفاده کنید. آن ها را تمیز بشویید و بگذارید تا کاملا خشک شوند. می توانید از سبزیجات خشک هم استفاده کنید.
۴- آب جوش را کنار بگذارید تا خنک شود.
۵- در صورت تمایل برای تند شدن خیارشورها، می توانید از تعدادی فلفل هم استفاده کنید.
۶- مواد اولیه میزان دقیقی ندارند، چون با توجه به ذائقه تان و سایز شیشه هایی که استفاده می کنید، تغییر می کنند.
۷- شیشه ها را تمیز بشویید و کنار بگذارید تا کاملا خشک شوند.
۸- وقتی خیارها تغییر رنگ دادند، خیار شور آماده است، که بین ۲۰ تا ۳۰ روز طول می کشد.
روش تهیه:
خیارها را به صورت ایستاده در شیشه بچینید.
تعدادی حبه سیر و چند شاخه سبزی در بین آن ها قرار دهید.
در حدود ۲ تا ۳ سانتی متر سرکه در شیشه بریزید.
نمک را در آب جوش خنک شده حل کنید (تقریبا برای هر لیوان آب، نصف قاشق غذاخوری نمک) و شیشه را از آب پر کنید.
در شیشه را محکم ببندید و در دمای اتاق و محلی تاریک قرار دهید.
تقریبا بین ۲۰ تا ۳۰ روز زمان می برد تا خیار شور آماده شود. وقتی خیارها تغییر رنگ دادند، خیار شور آماده است. بعد از رسیدن خیار شور، آن را در یخچال نگه دارید.
منبع: آشپزباشی