تابناک باتو؛ من از دوران جوانی، شیفتهی برنامههای آشپزی بودم تا جایی که هرجا مطلبی دربارهی آشپزی میدیدم، از تلویزیون و مجله و ... همه را در دفتری گردآوری میکردم. حاصل این کار من، جمعآوری آشپزیهای گوناگون از غذاها و شیرینیهای محلی تا بینالملل است. اکنون که بیش از شصت سال از عمرم میگذرد، تصمیم گرفتم این مطالب جمعآوری شده را با شما به اشتراک بگذارم. امروز برای شما روش تهیهی شیرینی اسکاتلندی را قرار میدهم. با ما همراه باشید.
مواد لازم:
پودر قند: 150 گرم
آرد سفید: 125 گرم
تخم مرغ: یک عدد
کره: 150 گرم
نمک: یک هشتم قاشق چایخوری
دارچین: یک قاشق چایخوری
خلال بادام خرد شده: یک پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا پودر قند را در ظرفی ریخته و کره را به آن اضافه میکنیم. با کمک همزن، پودر قند و کره را به خوبی با یکدیگر مخلوط میکنیم. سفیده و زردهی تخم مرغ را از یکدیگر جدا کرده و زرده را به مخلوط پودر قند و کره اضافه میکنیم. مواد را بار دیگر با یکدیگر مخلوط میکنیم.
آرد، نمک و دارچین را با یکدیگر مخلوط کرده و الک میکنیم سپس آنها را به مخلوط پودر قند و ... اضافه کرده و به آرامی هم میزنیم.
قالبی به ابعاد 30*40 سانتیمتر آماده کرده و آن را چرب میکنیم. خمیر را داخل قالب میریزیم و سطح آن را کاملا صاف میکنیم.
سفیدهی تخم مرغ را با چنگال هم میزنیم و با کمک قلمو یا چنگال روی مایهی بیسکویت میمالیم. خلال بادامها را روی سطح شیرینی میپاشیم. کمی روی خلال بادامها فشار میدهیم تا داخل شیرینی فرو بروند.
قالب را در فر که از قبل با دمای 180 درجهی سانتیگراد آن را روشن کرده بودیم، به مدت 30 تا 40 دقیقه قرار میدهیم.
قالب را از فر خارج کرده، شیرینی را به شکلهای دلخواه برش میزنیم. سپس آنها را در ظرفی مناسب ریخته و سرو میکنیم.