شما اگر برنامه نویس ویژوال استودیو visual studio یا اندروید استودیو android studio هستید حتما مقاله زیر بخوانید
یکی از دغدغه های برنامه نویسان انتخاب یک لپ تاپ مناسب و همه فن حریف می باشد که بتواند در تمام اوقات هم دم و یار آنها باشد . از مهمترین فاکتور ها برای انتخاب یک سیستم مناسب انتخاب یک پردازنده قدرتمند می باشد که بتواند از عهده هر پردازشی بر آید
پردازنده cpu
هنگام خرید یک لپ تاپ یا یک سیستم جدید اولین قطعه ای فکر شما مشغول می کند پردازنده (cpu) . در این مقاله ما قصد داریم به شما یادآوری نماییم هر پردازنده CORE I7 که در بازار مشاهده می نمایید قدرت یکسانی نداشته و هرکدام برای مقاصد خاصی تولید شده است . هر پردازنده (cpu) دارای پسوند خاصی می باشد که شامل جدول زیر بوده یا ترکیبی از مدل های زیر می باشد.
• C - پردازنده دسکتاپ بر اساس بسته LGA 1150 با گرافیک با کارایی بالا
• H - گرافیک با کارایی بالا
• K - قفل شده است
• M - موبایل
• Q - چهار هسته ای
• R - پردازنده دسکتاپ بر اساس بسته BGA1364 (همراه) با گرافیک با کارایی بالا
• S - شیوه زندگی بهینه سازی عملکرد
• T - سبک زندگی بهینه سازی شده با قدرت کم
• U - قدرت فوق العاده کم
• X - نسخه بی نهایت
• Y - بسیار کم قدرت
برای نمونه ما دو مدل پردانده 4900MQ و 6600U در سایت CUPBOSS مورد بررسی قرار داده ایم که نتایج زیر بدست آمد ( از لینک زیر قابل مشاهده است )
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-6600U-vs-Intel-Core-i7-4900MQ
همانطوریکه در تصویر زیر مشاهده می نمایید پردانده نسل چهار 4900MQ در کارایی از پردازنده 6600U نسل ششم بهتر عمل می نماید
در حال حاضر یکی از بهترین انتخاب های برای برنامه نویسان استفاده از cpu های سری MQ , QM , HQ ( دارای چهار هسته پردازشی و چهار هسته مجازی ) که در بازار فعلی و با توجه به افزایش قیمت ها مناسب ترین گزینه ها سری های hp zbook یا DELL Precision می باشد که با توجه به قیمت بالای این مدل ها می توانید استوک آنها را از این سایت تهیه نمایید.
کارت گرافیک
یکی دیگر از فاکتور های مهم برای انتخاب لپ تاپ انتخاب کارت گرافیک مناسب برای برنامه نویسی می باشد. شاید برای دوستان این سوال پیش آید کارت گرافیک ؟
کارت گرافیک به تصور عموم فقط برای اجرای بازی و تدوین یا امور گرافیکی می باشد ولی از نظر کارشناسان gpu می تواند سهمی عمده ای از پردازش اطلاعات را بعهده خود بگیرد.
بطور کلی دو دسته کارت گرافیک وجود دارد : Gaming , workstations که هردو شرکت Nvidia و AMD این دو سری کارت گرافیک را تولید می نمایند . بررسی تفاوت این دو سری گرافیک خود نیاز بررسی جامعی می باشد . ولی تفاوت های کلی این دو سری کارت گرافیک ( شرکت Nvidia ) مورد بررسی قرار می دهیم .
- تمامی کارت های Workstation چه از شرکت Nvidia و چه از شرکت AMD دارای RAM هایی از نوع ECC بوده و همچنین RAM های ECC اصلی بروی MainBoard را نیز پشتیبانی میکنند. شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که RAM های اصلی سیستم چه ربطی به کارت گرافیک دارند. توجه داشته باشید که Memory Sharing از نقاط حیاتی در کارت های گرافیک است که هم در کارت هایGaming و هم Workstation مورد استفاده قرار میگیرد. سادهترین خاصیت این تکنولوژی استفاده از RAM سیستم در موقع لزوم می باشد. توجه داشته باشید که کارت های گرافیک فقط زمانی که RAM آنها کاملاً آشغال شده باشد از RAM سیستم استفاده نمیکنند بلکه استفاده از RAM سیستم در بسیاری از زمانها و به دلایل متعدد در کارت های گرافیک اتفاق میافتد که این موضوع هم به کد های برنامه و هم به نحوه پردازش و بسیاری شرایط دیگر مربوط می شود. پس اینکه یک کارت گرافیک بتواند از RAM سیستم استفاده کند یک موضوع بسیار حیاتی است. مثلاً کارت Quadro K2000 میتوانید تا 12GB از حافظه سیستم را علاوه بر حافظه خود در اختیار بگیرد.
-
- موضوع دیگری پشتیبانی از double-precision floating point است که از نظر تخصصی مهمترین و مهمترین و مهمترین دلیل اختلاف کارتهای Quadro و Geforce می باشد. کارت های Quadro پشتیبانی کاملی از اعداد شناور با دقت مضاعف دارند. در نتیجه دقت آنها بالاتر است. توجه داشته باشید که در فرایند های شبیه سازی دقت از سرعت مهمتر است.
-
- حقیقت اینجاست که کارت های کوادرو برای سرعت بیشتر طراحی نشده اند. هدف از آنها فعالیتهای تخصصی است که در قسمت قبل به آنها اشاره کردیم. پس نباید فقط این کارت ها را از نظر سرعت مورد بررسی قرار دهیم. کارت های کوادرو دقت محاسباتی بسیار بالایی دارند که در هیچ کارت Gaming دیگری وجود ندارد. با توجه به اینکه GTX titan و دیگر کارت های Gaming که با معماری GK110 توسعه داده شدهاند ساختاری یکسان دارند اما به دلیل نبود حافظه ECC و دقت پایین محاسباتی نمیتوان از آنها در فرایندهای شبیه سازی صنعتی استفاده نمود. اما در بحث گرافیک و رندرینگ این موضوع تأثیر چندانی در نتیجه پردازش ندارد. شاید متوجه شده باشید که چرا شرکت Autodesk در نرم افزارهای تخصصی خود بروی کارت های کوادرو تأکید دارد در صورتی که کارت های GTX ارزانتری نیز میتوان برای این کار تهیه نمود.
کارت گرافیک های quadro بدلیل مباحث فوق می تواند گزینه مناسبی برای برنامه نویسی باشد.
صفحه نمایش
یکی از مهترین قسمت های یک لپ تاپ برای یک برنامه نویس صفحه نمایش می باشد که در صورتی که انتخابی درست نداشته باشیم می تواند صدمات جبران ناپذیری به برنامه نویس وارد نماید.
پیشنهاد ما به شما بطور خلاصه :
1- صفحه نمایش مات انتخاب نمایید تا از شر بازتاب نور خلاص شده و چشمانتان اذیت نشود.
2- صفحه نمایش با رزولوشن بالا انتخاب نمایید تا میز کار وسیعی داشته باشید و کیفیت بهتر ( لپ تاپ سری های hp zbook یا DELL Precision دارای کیفیت FULLHD به بالا می باشند )
نکته آخر
هر سیستمی می خرید اگر هارد SSD نداشته باشد انگار هزینه بیهوده کرده اید . اگر می خواهید جان تازه به لپ تاپ خود ببخشید و نرم افزار برنامه نویسی مانند ویژوال استودیو visual studio یا اندروید استودیو android studio به سرعت اجرا نمایید حتما هارد SSD برای لپ تاپ خود تهیه نمایید . با توجه به گران بودن قیمت هارد SSD برای ظرفیت های بالا می توانید یک لپ تاپ سری های hp zbook یا DELL Precision با قابلیت پشتیبانی از دو یا سه هارد تهیه نموده و برای افزایش سرعت دستگاه سیستم عامل بروی SSD نصب گردد و ذخیره سازی بروی HDD ( هارد دوم ) .
با استفاده ازسرعت و قدرت SSD در زمان کار خود صرفهجویی کرده و زودتر دفتر خود را ترک کنید.
راه اندازی سریع:
وقتی به SSD میگویید “حرکت” یعنی با سرعت بسیار بالا شروع کن و بعد از روشن شدن سیستم شما در کمتر از ۱۵ آماده است.
صرفهجویی در زمان جستجوی فایلها:
آیا آخرین باری که در دیسک سخت خود ( هارددیسک ) به دنبال ایمیلی میگشتید به خاطر دارید؟ اکنون با خودتان زمان جستجو را ۸ برابر سریعترکنید، این قابلیت SSD است.
انتقال فایلها در یک سوم زمان:
با این قابلیت ، فایل های خودتان را سریعتر کپی و جابجا خواهید کرد.
شروع برنامهها فقط در چند ثانیه:
آیا تنها ۱۰ ثانیه برای ویرایش فایلتان قبل از ملاقات با یک مراجعه کننده زمان دارید؟درایوهای سخت جامد میتوانند برنامههایی مانند فتوشاپ و پاورپوینت را ۲ برابر سریعتر از هارددیسکها اجرا کنند.
کامپایل برنامه ها تا دوبرابر سریعتر:
اگرچه برنامه نویسان تمام روز خود را پشت سیستم میگذرانند، اما این به این معنی نیست که آنها از سرعت کم سیستم در امان هستند. آنها می توانند با استفاده از SSD سرعت کامپایل برنامههای خود را تا دو برابر سریعتر از هاردیسکها انجام دهند.
۵۰درصد صرفه جویی در زمان:
کارهای روتین و تکراری نباید مانعی برای انجام کارهای دیگر شما باشد. درایوهای سخت جامد میتوانند زمان انجام کارهای سادهای نظیر جستجوی ویروسها را تا ۵۰ درصد کاهش دهند.
صرفه جوئی در انرژی:
SSD ها انرژی کمتری نسبت به هاردیسکها مصرف میکنند و میتوانند تا ۳۰ دقیقه بر عمر باطری شما اضافه کنند .
استاد چند کاره:
SSD ها به راحتی چندین برنامه را به طور همزمان اجرا میکنند. شما میتوانید برش عکسهای خود را به همراه بارگزاری نقشههای یک بازی به طور همزمان تا ۳ برابر سریعتر از هارددیسک ها انجام دهید.
کاهش در زمان ویرایش فایلهای تصویری:
فایلها ویدئویی و کلیپهای تصویری خود تا ۳۰ درصد سریعتر از هاردیسکها ویرایش کنید. با استفاده از SSD میتوانید پروژه خود را سریعا ویرایش کرده و پروژه بعدی را شروع کنید .
قابلیت حمل:
اگر لازم است که فایلهای خود را به خارج از خانه یا محیط کار حمل کنید، SSD ها بهترین گزینه هستند زیرا آنها در برابر صدمات ناشی از ضربه، گرما و لرزش بسیار مقاومترند.
منبع : استوک دیجیتال