بنام خدا
داستان جالب مسلمان شدن مردم اندونزی و فیلیپین
مسلمانان در گذشته برون گرا بودند و می خواستند دنیا را مسلمان و مردم را با اسلام آشنا کنند، اما امروز مسلمانان درون گرا شده اند تا حدی که یک نفر در آمریکا یک حرفی می زند و کتابی می نویسد و ما اینجا کتاب او را می گیریم و می خوانیم و به حرف های او گرایش پیدا می کنیم.
دیگران را جهنمی تصور نکنید آنها را مسلمان کنید
بنده یقین دارم این راهی که ما رفتیم اگر آن را جدی برویم ما را به بهشت می رساند و این همان صراط المستقیمی است که هر روز در نماز می گوییم. اما ما نمی توانیم بگوییم دیگران یقینا همه جهنمی هستند، چون جهنم دست ما نیست و حساب بقیه با کرام الکاتبین است و خدا هم بر موازین حکم می کند.
این کسی که می گوید این فرد را رها کنید او جهنمی است، این جور نیست؛ خدا کسی را جهنمی خلق نکرده و ما هم نمی توانیم دیگران را جهنمی بدانیم، این فرد برای فرار از تبلیغ، برای فرار از هدایت این فرد می گوید او جهنمی است رهایش کنید.
خداوند انسان را بر اساس فطرت خدا شناسی خلق کرده پس بروید مردم را مسلمان کنید آنها را شیعه کنید، نگویید این فرد جهنمی است، او جاهل است و اسلام و تشیع را نمی شناسد و ما وظیفه داریم اسلام را به او بشناسانیم.
سال ۱۹۶۲ میلادی بنده مکه در منا بودم که با شیعیان آفریقا آشنا شدم، آنجا بحث مذهب شیعه و مسلمان کردن مردم آنجا شد که فردی از آنها گفت یک روز در یکی از مجالس ما یک تازه مسلمان شده به ما گفت من روز قیامت جلوی شما را می گیرم که چرا شما زودتر به ما دین اسلام و تشیع را معرفی نکردید و الان پدرهای ما جهنمی شده اند. در آیات قرآن اگر دقت کنید پر از ارزش ها است و ارزش ها همان موازین و معیارها است، از جمله عدل، قسط، حق، احسان، اخلاق حسنه و ... که اینها معیار هستند.
دو حالت درون گرا و برون گرا در هر انسان و گاهی در جوامع
معمولا انسان ها دو حالت درون گرا و برون گرا دارند که هر دو حالت صحیح است. اما بعضی فقط یک حالت درون گرایی دارند و فقط به خودشان توجه دارند که این خوب نیست.
اما اگر یک جامعه به درون گرایی مبتلا شود، این خطرناک است. ولی ما مسلمانان این جور نبودیم و از روزی که نور الهی از غار حراء به پیامبر اکرم(ص) تجلی کرد، این نور انفجاری بود که به همه جا پخش شد. و ما نیز باید دیگران را با اسلام آشنا کنیم و آنان نیز مسلمان شوند.
مسلمانان در گذشته برون گرا بودند و می خواستند دنیا را مسلمان و مردم را با اسلام آشنا کنند، اما امروز مسلمانان درون گرا شده اند تا حدی که یک نفر در آمریکا یک حرفی می زند و کتابی می نویسد و ما اینجا کتاب او را می گیریم و می خوانیم و به حرف های او گرایش پیدا می کنیم.
خیلی حاشیه هستید و متن را کنار گذاشتید، یک مقدار از مسائل حاشیه ای دوری کنید. باید آرامش و صلح جهانی را حاکم کنید تا بتوانید در آن صلح جهانی حرف بزنید و اسلام را معرفی کنید.
امام زمان(عج) هم با ابزار شمشیر مردم را به اسلام دعوت نمی کند، بلکه شنیدید اولین چیزی که می گوید، می فرماید یا اهل العالم انا جد الحسین(ع) قتل المظلوم و قتل العطشان؛ این کلمه دریاها را تکان می دهد و مردم دنیا می گویند این حسین(ع) کیست؟ چرا او را تشنه شهید کردند؟ اینجاست که مردم همه جمع می شوند و فقط یک عده معاند هستند که حضرت با شمشیر جواب آنها را می دهد و قرار نیست که همه را با شمشیر بزند.
ما هم باید راه امام حسین(ع) را در پیش بگیریم، بدانید که این پرچم امام حسین(ع) پرچم عجیبی است و تاثیر عجیبی هم دارد و باید ما آن را به دیگران هم بگوییم و اسلام را به همه جهانیان معرفی کنیم.
چگونگی مسلمانان شدن مردم اندونزی
امروز یکی از کشورهای بزرگ مسلمان، کشور اندونزی است؛ اما آیا مردم این کشور با زور شمشیر مسلمان شدند؟ اصلا لشکر مسلمانان به اندونزی نرفته و لشکر دریایی هم نداشته که به این کشور برود.
یک عده از بازرگانان مسلمان از یمن برای تجارت به این کشور رفتند و آنها باعث مسلمان شدن مردم آنجا شدند.
فردی از مکه جهت تبلیغ اسلام به فیلیپین آمد و وقتی آنجا آمد زبان مشترکی با مردم نداشت و نتوانست با مردم ارتباط کلامی برقرار کند تا اسلام را تبلیغ کند.
این فرد وقتی دید زبان مشترکی جهت تبلیغ ندارد از راه اخلاق شروع به خدمت به مردم نمود؛ اخلاق چیز خیلی مهمی است و مثل بوی سیب می ماند که افراد را به خود جذب می کند، و مسلمانان باید اول با اخلاق کار کنند و همواره تواضع داشته باشند و این کار اول ما است.
این فرد توانست آنجا با اخلاق خوبش مردم را جذب کند و بعد آنها دختری به او دادند تا با او ازدواج کند ولی باز چیزی از زبان آنها نمی فهمید تا این که بچه دار شد و خداوند این بچه او را پل ارتباطی بین پدر و مادر قرار داد که زبان پدر و مادر را می فهمید و از این راه توسط این بچه تبلیغ اسلام را شروع کرد، و الان ۳- ۴ میلیون مسلمان آنجا هست.
منابع:
جلسه تفسیر و تدبر سوره حدید، آیت الله سید محمد تقی مدرسی، به نقل از خبرگزاری مهر
پایگاه تبیان