0

زمان دقیق پرداخت فطریه چه موقع است؟

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

زمان دقیق پرداخت فطریه چه موقع است؟

حجت‌الاسلام میرلوحی در گفت‌وگو با جام‌جم آنلاین مطرح کرد؛

زمان دقیق پرداخت فطریه چه موقع است؟

حجت الاسلام میرلوحی درباره زمان پرداخت زکات فطره بیان داشت: وقت ادای زکات فطره قبل از انجام نماز است ، بنا بر این کسی که نماز عید فطر را می خواند باید فطره را پیش از نماز عید پرداخت کرده باشد.

تصویر زمان دقیق پرداخت فطریه چه موقع است؟

حجت‌الاسلام سید مصطفی میرلوحی در گفت‌وگو با جام‌جم آنلاین درباره عید فطر گفت: خداوند متعال توفیق یک‌ماه  توفیق روزه داری، عبادت و مهمانی خود را به روزه‌داران مرحمت فرموده است و شب اول ماه شوال‌ (عید فطر) پس از رویت هلال ماه شب هدایا و جوایز است.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: خداوند متعال قبولی اعمال را در شب عید به روزه داران عنایت می‌کند و به شکرانه یک‌ماه روزه‌داری، عبادت و مهمانی حق، مومنان در فضای روباز و در زیر آسمان نماز عید را برگزار می‌کنند.

میرلوحی با اشاره به پرداخت زکات فطره در روز عید فطر اظهار داشت: مستحب است مومنان پیش از آنکه نماز عید را بجا آورند، زکات فطره خود را پرداخت کنند؛ برتری ادای زکات فطره بر نماز در عید فطر یکی از استثناءها در قرآن کریم است چراکه در تمام سوره ها ابتدا به نماز سپس به زکات سفارش شده است «و اقیموا الصلوة و ءاتوُا الزکوة و ارکعوا مَعَ الراکعین» یعنی «و نماز را برپا دارید و زکات را بدهید و با رکوع کنندگان رکوع کنید.» اما برای برگزاری نماز عید فطر ابتدا به پرداخت زکات سفارش شده است.زمان دقیق پرداخت فطریه چه موقع است؟

وی گفت: مسلمانان جهان به شکرانه توفیق یک ماه عبادت و بندگی این عید را جشن می‌گیرند و در حقیقت عید فطر، عید عبادت و بندگی خداوند متعال است. مسلمان زکات مال خویش را برای رضای حق و نزدیکی به خدا، قبولی روزه‌‏های ماه رمضان و بیمه کردن سلامت خود و خانواده تا آخر سال می‏‌پردازد.

این کارشناس مذهبی در ادامه اظهار داشت: زکات فطریه بر مبنای سه کیلو گرم قوت غالب هر شهر و به محاسبه خود مردم براساس گندم، برنج یا نان پرداخت می‌شود. حداقل مبلغ فطریه امسال برای هر نفر نیز ۸ هزار تومان (براساس قوت غالب گندم) و بر مبنای قوت غالب برنج هم قیمت سه کیلو برنج بر حسب نوع مصرف است و توصیه بر این است که حداقل را در نظر نگیریم چراکه قوت غالب مردم برنج است.

میرلوحی درباره زمان پرداخت زکات فطره افزود: زمان کنار گذاشتن و یا پرداخت آن پس از رؤیت ماه در غروب شب عید فطر است. (شبی که فردایش عید است و اول ماه شوال محسوب می شود). وقت ادای زکات فطره تا قبل از انجام نماز است ، بنا بر این کسی که نماز عید فطر را می خواند باید فطره را پیش از نماز عید بدهد .

وی گفت: پرداخت زکات فطره موجب می شود فاصله بین فقیر و غنی کم و بستر برای توجه به نیازمندان در سطح جامعه نیز فراهم شود.

نسترن نعمتی/جام‌جم آنلاین

پنج شنبه 24 خرداد 1397  11:54 AM
تشکرات از این پست
bayati0011 rezahossiny shayesteh2000 shirdel2
rezahossiny
rezahossiny
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : فروردین 1390 
تعداد پست ها : 1677
محل سکونت : خراسان رضوی

پاسخ به:زمان دقیق پرداخت فطریه چه موقع است؟

عید فطر عید بندگی خداوند است و زکات فطریه واجب

پنج شنبه 24 خرداد 1397  11:50 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000
asdfg_zxcvb11
asdfg_zxcvb11
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1394 
تعداد پست ها : 2460
محل سکونت : کرمان

پاسخ به:زمان دقیق پرداخت فطریه چه موقع است؟

باسلام،

شاید موضوعی که بنده در اینجا مطرح می کنم با عنوان این پست همخوانی نداشته باشد اما چون برای خودم سوال بود آن را هم به این سرتیتر اضافه می کنم:

سئوال : کلیات احکام فطریه را توضیح دهید و آیا فطریه میهمان شب عید فطر بر عهده‌ی صاحبخانه است؟

  جواب : فطریه از انواع زکات است، لذا «زکات فطریه» نامیده می‌شود. زمان محاسبه‌ی زکات فطریه شب عید فطر است و بر کسانی واجب است که كه قبل از غروب شب عيد فطر، "بالغ" و "عاقل" و "غنى" باشند. البته منظور از «غنی»، ثروتمند، متمول و پولدار نیست، بلکه یعنی کسانی که کار یا درآمد یا زندگی متعارفی دارند و می‏توانند زندگی خود را اداره کنند و نان خور دیگری نیستند. به عنوان مثال بر پسر یا دختر بالغی که نماز و روزه بر آنها تکلیف شده، ولی درآمدی ندارند و نان خور پدر یا مادر هستند، فطریه واجب نیست.

*-  غالب فتاوا حاکی از آن است که فطریه‌ی میهمانی که شب عید فطر منزل کسی میهمان است نیز با خودش است و نه با صاحبخانه و میزبان، چرا که «نان خور» او محسوب نمی‌گردد: «با توجه به اینکه با یک بار غذا خوردن نان خور صدق نمی کند بنابراین طبق نظر آیت الله خامنه‌ای ، فطره میهمانی که فقط شب عید فطر میهمان است بر صاحب خانه واجب نیست و باید خود میهمان فطره خود را بدهد. (توضیح المسائل سیزده مرجع، ج2، م 1996)»

کسی که فطریه بر او واجب است بايد براى خود و كسانى كه نان‏خور او هستند، به ازای هر نفر به اندازه يك صاع (تقريبا سه كيلو) از آنچه غذاى نوع مردم آن محل (یا اصطلاحاً قوت غالب خود او) است ـ اعم از "گندم"، "جو"، "خرما"، "برنج"، "ذرّت" و ... ـ را به مستحق بدهد. اگر فرد معادل پول سه کیلو از مواد غذایی بالا را نيز بدهد كافى است.

*- مستحب است در دادن زكات فطره ، خويشان فقير خود را بر ديگران مقدم دارد و بعد همسايگان فقير را مگر اينكه ديگران از جهتي برتری داشته باشند.

*- كسی كه نماز عيد فطر می‌خواند بنابر احتياط واجب بايد فطره را پيش از نماز عيد بدهد و كسی كه نماز عيد نمی‌خواند می‌تواند دادن فطره را تا ظهر تاخير بيندازد. و اگر کسی فطریه یا وجه آن را کنار گذاشت اما امکان دادن به فقیر نیافت، بهتر است که به آن وجه دست نزند و بعد ما به ازایش را بپردازد، بلکه همان وجه (یا مواد) کنار گذاشته شده را نگه دارد و در اولین فرصت به فقیر بدهد.

*-  پرداخت کننده مى‏تواند فطریه را به عنوان هديه به محتاج بدهد و لازم نيست حتماً به او نیز بگويد که این زكات فطره است؛ ولى بايد در نيت قصد زكات فطریه نماید.

*-  زکات فطریه غیر سید، به سیّد نمی‌رسد. یعنی جایز نیز که غیر سید، به سید فطریه بدهد یا سید از غیر سید فطریه بگیرد. به همین دلیل در صندوق‌های جمع‌آوری، محل دریافت فطریه سادات را جدا کرده‌اند. اما فطریه‌ی شخص سید، به سید یا غیر سید می‌رسد.

به نقل از سایت زیر: 

http://www.javabgoo.isri.ac.ir/index.php?/Knowledgebase/Article/View/5959/0/lt-hm-ftrh

جمعه 25 خرداد 1397  11:48 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها