اگر از آندسته افرادی هستید که تمایلی به خوردن گوشت قرمز و گوشت سفید و فرآوردههای آن ندارند، پیشنهاد میکنیم یک بار تارت گوجهفرنگی و ریحان را امتحان کنید و از خوردنش لذت ببرید.
مواد لازم برای تارت گوجهفرنگی و ریحان
- خمیر هزارلا یا خمیر ورقهای: یک ورق
- پنیر خامهای: ۴ قاشق غذاخوری (۶۰ گرم)
- سیر رندهشده: ۱ حبه
- خردل دیژون: ۱ قاشق چایخوری
- ریحان تازۀ خردشده: ۳ قاشق غذاخوری
- پنیر پارمزان رندهشده: یکچهارم قاشق چایخوری (۲۵ گرم)
- پنیر موزارلا: ۱ پیمانه (۱۰۰ گرم)
- گوجهفرنگی متوسط: ۴ عدد (۶۰۰ گرم)
- فلفل سیاه تازهآسیابشده: بهمقدار لازم
طرز تهیه تارت گوجهفرنگی و ریحان
ابتدا فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) تنظیم کنید تا گرم شود. گوجهفرنگیها را حلقهای خُرد کنید، بهطوری که ضخامت هر برش ۶ میلیمتر باشد. کف سینی حوله یا دستمال کاغذی مخصوص آشپزی پهن کنید و گوجهفرنگیهای حلقهحلقهشده را روی آن بچینید. سپس روی آنها یک لایه دستمال کاغذی دیگر پهن کنید و با دست روی دستمال بکشید تا کاملاً گوجهها را بپوشاند. گوجهفرنگیها را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در این حالت بگذارید تا آبشان کمی گرفته شود.
در این فاصله سس تارت را آماده کنید. پنیر خامهای را در کاسه بریزید و خردل را به آن اضافه و مخلوط کنید. سیر رندهشده، ریحان خردشده و پارمزان رندهشده را هم اضافه کرده و مخلوط کنید و کنار بگذارید.
روی تخته آشپزی آرد بپاشید و خمیر هزارلا را که به آن خمیر هزاربرگ یا خمیر ورقهای هم میگویند، روی تخته قرار دهید. این خمیر خودش حالت ورقهای دارد و فقط کافیست که شما با وردنه آن را پهنتر کنید و بهشکل مستطیل ۳۰ در ۳۵ سانتیمتری (۱۲ در ۱۴ اینچ) دربیاورید. خمیر را دور وردنه رول کنید و به سینی فر منتقل کنید.
کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و خمیر را با همان وردنه روی آن قرار دهید. آرامآرام خمیر را باز کنید تا روی کاغذ پهن شود. با نوک چنگال سطح خمیر را سوراخسوراخ کنید. البته این کار را با فاصله ۲٫۵ سانتیمتری از لبههای هر طرف انجام دهید.
در این مرحله سسی را که آماده کرده بودید، روی سطح خمیر بمالید. فراموش نکنید که سس ۲ سانتیمتر از لبههای خمیر فاصله داشته باشد. یعنی دور خمیر باید خالی و بدون سوراخ و سس و پنیر باشد.
حالا پنیر موزارلای رندهشده را روی سس پخش کنید و گوجهفرنگیها را روی آن بچینید. کمی فلفل سیاه تازه روی گوجهها آسیاب کنید. سینی فر را ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر قرار دهید تا پنیرها ذوب و گوجهفرنگیها پخته شوند و رنگ روی تارت گوجه فرنگی و ریحان طلایی شود. بعد از این مدت چند برگ ریحان تازه روی تارت بپاشید و آن را برش بزنید و گرم سِرو کنید.