طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که در مناسبت های خاص مثل شب عید نوروز هم تهیه می شود. سبزی پلو با ماهی علاوه بر اینکه یک غذای سالم است می تواند به عنوان یک غذای مجلسی در مراسم ها و مهمانی ها مورد استفاده قرار بگیرد. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر سبزی پلو با ماهی تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه سبزی پلو با ماهی در ادامه با همدوره همراه باشید.
مواد لازم سبزی پلو با ماهی |
برنج |
۴ پیمانه |
ماهی |
۴ عدد |
سبزی پلویی |
۴۰۰ گرم |
سیر |
۲ حبه |
لیمو ترش |
۲ عدد |
ادویه ماهی |
به اندازه کافی |
زردچوبه |
به اندازه کافی |
فلفل سیاه |
به اندازه کافی |
روغن مایع |
به اندازه کافی |
نمک |
به اندازه کافی |
دستور پخت و طرز تهیه
ابتدا سبزی پلویی را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم. سپس سبزی ها را به همراه مقداری روغن داخل یک تابه می ریزیم و خوب تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند ، توجه داشته باشید نیاز نیست که سبزی ها را به صورت کامل سرخ کنید.
فقط کافیست سبزی ها را مقداری تفت دهید تا آب اضافی شان تبخیر شود و کمی سرخ شوند. در مرحله بعدی برنج را با مقداری آب و نمک می خیسانیم تا کمی نرم شود. سپس یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و برنج خیس خورده را به همراه چند لیوان آب و کمی نمک درون قابلمه می ریزیم.
و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید. باید زمانی برنج را آبکشی کنیم که اطراف دانه های برنج نرم و مغز آن سفت باشد. پس از اینکه برنج جوشید آنرا آبکشی می کنیم. ته قابلمه کمی روغن می ریزیم و صبر می کنیم تا داغ شود.
برای ته دیگ سبزی پلو می توانیم به دلخواه از سیب زمینی یا نان لواش استفاده کنیم. پس از قرار دادن ته دیگ در کف قابلمه ، مقداری برنج کف قابلمه می ریزیم و کمی سبزی اضافه می کنیم و با برنج مخلوط می کنیم.
به هیمن صورت به صورت لایه لایه تمام برنج را با سبزی مخلوط می کنیم. سیر ها را هم به صورت خیلی ریز خرد می کنیم و لا به لای برنج قرار می دهیم. حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا غذا بخار کند سپس نصف لیوان آب و روغن به برنج می دهیم.
در ادامه حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم تا بخار قابلمه خارج نشود و برنج به خوبی دم بکشد. در مرحله بعد ماهی ها را پس از تمیز کردن و خرد کردن با مقداری ادویه ماهی ، زردچوبه ، نمک و آب ۲ لیمو ترش طعم دار می کنیم.
سپس روی ظرف ماهی ها یک سلفون می کشیم و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا طعم دار شوند. پس از گذشت این زمان ماهی ها را در روغن سرخ می کنیم و پس از دم کشیدن برنج با سبزی پلو سرو می کنیم.
نکات تهیه سبزی پلو
سبزی پلویی
سبزی پلویی از تره ، جعفری ، گشنیز و شوید تشکیل می شود. البته توجه داشته باشید که در برخی مناطق از سبزی های معطر کوهی مانند تره کوهی هم برای تهیه سبزی پلو استفاده می شود که باعث طعم بهتر این غذا می شود.