مواد لازم آش بادمجان نهاوندی
بادمجان: یک کیلو
عدس: یک پیمانه
نخود: یک پیمانه (میتوانید از یک قوطی کنسرو نخود استفاده کنید.)
سبزی آش (در صورت تمایل، به میزان دلخواه)
پیاز: بزرگ یک عدد
پیاز داغ برای تزئین: به میزان لازم
آرد: ۲ قاشق غذاخوری سر پر
عصاره گوشت یا مرغ: یک عدد
کشک: ۲ لیوان
زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
آماده کردن مواد اولیه آش بادمجان نهاوندی
بادمجانها را پوست بکنید. بگذارید نیم ساعت داخل آب نمک غلیظ بماند. سپس آنها را بشویید و مکعبی خرد کنید. حواستان باشد، درشت خرد نکنید. عدس را از قبل بپزید. نخود را هم از شب قبل خیس کنید و بپزید. میتوانید به جای این کار از نخود کنسرو استفاده کنید.
شروع پخت آش بادمجان نهاوندی
پیاز را خلالی خرد کنید. در روغن تفت دهید تا طلایی شود، به آن زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید، دو قاشق آرد را هم در این مرحله اضافه کنید و دوباره تفت دهید. بادمجانها را هم اضافه کنید و دوباره تفت دهید. نیازی به اضافه کردن روغن نیست و میتوانید از همان روغن اولیه استفاده کنید.
لازم نیست که بادمجانها سرخ شوند، کمی تفت داده شوند، کافی است. در این مرحله به میزان لازم به آش آب جوش اضافه کنید و هم بزنید تا موادتان کاملا با هم مخلوط شوند. عصاره مرغ یا گوشت را هم پودر کنید و به آش اضافه کنید.
از دست ندهید: طرز تهیه مافین اسپاگتی، یک پیشغذای ایتالیایی محبوب
در این مرحله عدس و نخود را هم به محتویات قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید آش کم کم بپزد و جا بیفتد.
سبزی آش
این آش سبزی لازم ندارد. اما اگر مایل هستید که سبزی آش اضافه کنید، به مقدار دلخواه سبزی هم اضافه کنید. بعد از پختن سبزیها، کشک را هم اضافه کنید. اجازه دهید مقداری با آش جوش بخورد.
آش بادمجان نهاوندی آماده است!
وقتی آش به غلظت دلخواهتان رسید، شعلهی گاز را خاموش کنید. میزان و غلظت کشک را هم با توجه به ذائقهی خود و خانوادهتان تنظیم کنید. برای سرو این آش خوشمزه، آن را با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین کنید.
فوت آخر سرآشپز
- حتما کنسرو را قبل از استفاده، طبق دستور روی قوطی بجوشانید.
- در اضافه کردن نمک به این آش دقت کنید. چرا که هم عصاره مرغ یا گوشت و هم کشک شور هستند.