0

انواع آش برای ماه مبارک رمضان

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

انواع آش برای ماه مبارک رمضان

انواع آش برای ماه مبارک رمضان

 

 

شرح مختصری از سه آش رشته و دوغ و بادمجان را بخوانید.

آش بادمجان نهاوندی

انواع آش برای ماه مبارک رمضان
آش بادمجان نهاوندی یکی از انواع آش برای ماه مبارک رمضان

آش بادمجان یکی از غذاهای محلی ایران است که در مناطق مختلف به شیوه‌های گوناگونی طبخ می‌شود. مواد اصلی تشکیل‌دهنده آن بادمجان، عدس، نخود و کشک است. این آش به دلیل وجود حبوبات، سرشار از پروتئین است. پیشنهاد می‌کنیم این آش خوش‌طعم را بپزید و نوش جان کنید.

آش رشته

انواع آش برای ماه مبارک رمضان
آش رشته یکی دیگر از انواع آش برای ماه مبارک رمضان

آش رشته که دیگر نیاز به معرفی ندارد و قطعاً هر ایرانی حداقل یک بار این آش لذیذ را چشیده است. زیرا این آش از معروف‌ترین آش‌های ایرانی‌ست. آش رشته را معمولاً با کشک و گاهی با سرکه یا آبغوره میل می‌کنند. خانواده‌های ایرانی از این غذا به‌عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی استفاده می‌کنند. همان‌طور که می‌دانید این آش بیشتر در مهمانی‌های فصل زمستان یا در مراسم افطاری ماه رمضان استفاده می‌شود. البته طبق بعضی از رسوم ایرانی‌ها این آش خوشمزه و بی‌نظیر را بعد از گذشت سه روز از رفتن مسافر می‌پزند و به آن آشِ پشتِ پا (رشته پشت پا) می‌گویند.

آش دوغ

آش دوغ ازجمله آش‌های محلی ایرانی‌ست که همانند آش بادمجان در نقاط مختلف کشورمان با روش‌های گوناگونی طبخ می‌شود؛ اما معروف‌ترین نوع آن، آش دوغ اردبیل است. برنج، نخود و دوغ اجزای اصلی این آش محلی هستند. البته گاهی به آن رشتۀ آشی هم اضافه می‌کنند.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
پنج شنبه 3 خرداد 1397  10:01 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:انواع آش برای ماه مبارک رمضان

طرز تهیه آش بادمجان نهاوندی

آش بادمجان نهاوندی
آش بادمجان نهاوندی

 

مواد لازم آش بادمجان نهاوندی

بادمجان: یک کیلو
عدس: یک پیمانه
نخود: یک پیمانه (می‌توانید از یک قوطی کنسرو نخود استفاده کنید.)
سبزی آش (در صورت تمایل، به میزان دلخواه)
پیاز: بزرگ یک عدد
پیاز داغ برای تزئین: به میزان لازم
آرد: ۲ قاشق غذاخوری سر پر
عصاره گوشت یا مرغ: یک عدد
کشک: ۲ لیوان
زردچوبه و فلفل: به میزان لازم

آماده کردن مواد اولیه آش بادمجان نهاوندی

بادمجان‌ها را پوست بکنید. بگذارید نیم ساعت داخل آب نمک غلیظ بماند. سپس آنها را بشویید و مکعبی خرد کنید. حواستان باشد، درشت خرد نکنید. عدس را از قبل بپزید. نخود را هم از شب قبل خیس کنید و بپزید. می‌توانید به جای این کار از نخود کنسرو  استفاده کنید.

شروع پخت آش بادمجان نهاوندی

پیاز را خلالی خرد کنید. در روغن تفت دهید تا طلایی شود، به آن زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید، دو قاشق آرد را هم در این مرحله اضافه کنید و دوباره تفت دهید. بادمجان‌ها را هم اضافه کنید و دوباره تفت دهید. نیازی به اضافه کردن روغن نیست و می‌توانید از همان روغن اولیه استفاده کنید.

لازم نیست که بادمجان‌ها سرخ شوند، کمی تفت داده شوند، کافی است. در این مرحله به میزان لازم به آش آب جوش اضافه کنید و هم بزنید تا موادتان کاملا با هم مخلوط شوند. عصاره مرغ یا گوشت را هم پودر کنید و به آش اضافه کنید.

از دست ندهید:  طرز تهیه مافین اسپاگتی، یک پیش‌غذای ایتالیایی محبوب
 

در این مرحله عدس و نخود را هم به محتویات قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید آش کم کم بپزد و جا بیفتد.

سبزی آش

این آش سبزی لازم ندارد. اما اگر مایل هستید که سبزی آش اضافه کنید، به مقدار دلخواه سبزی هم اضافه کنید. بعد از پختن سبزی‌ها، کشک را هم اضافه کنید. اجازه دهید مقداری با آش جوش بخورد.

آش بادمجان نهاوندی آماده است!

وقتی آش به غلظت دلخواهتان رسید، شعله‌ی گاز را خاموش کنید. میزان و غلظت کشک را هم با توجه به ذائقه‌ی خود و خانواده‌تان تنظیم کنید. برای سرو این آش خوشمزه، آن را با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین کنید.

فوت آخر سرآشپز

  • حتما کنسرو را قبل از استفاده، طبق دستور روی قوطی بجوشانید.
  • در اضافه کردن نمک به این آش دقت کنید. چرا که هم عصاره مرغ یا گوشت و هم کشک شور هستند.
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
پنج شنبه 3 خرداد 1397  10:02 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:انواع آش برای ماه مبارک رمضان

آسان‌ترین روش پخت آش رشته

 

شاید بتوان گفت که آش رشته از معروف‌ترین آش‌های ایرانی‌ست. این آش را غالباً با کشک و گاهی با سرکه یا آبغوره می‌خورند. طبق عادت‌، هر خانواده از این غذا به‌عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی استفاده می‌کند. آش رشته بیشتر در مهمانی‌های فصل زمستان یا در مراسم افطاری ماه رمضان استفاده می‌شود. طبق بعضی از رسوم ایرانی این آش خوشمزه و بی‌نظیر را بعد از گذشت سه روز از رفتن مسافر می‌پزند و به آن آشِ پشتِ پا (رشته پشت پا) می‌گویند.

 

آش رشته

مواد لازم برای آش رشته (چهار نفر)

سبزی آش (جعفری، تره، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر): یک کیلو
لوبیا چیتی (لوبیا قرمز)، عدس، نخود: نیم کیلو
نعناداغ: به‌میزان لازم
رشتهٔ آشی: چهارصد گرم
سیر: به‌میزان دلخواه
پیاز: چهار عدد متوسط
روغن: به‌میزان لازم
نمک: به‌میزان لازم
زردچوبه: به‌میزان لازم
فلفل: به‌میزان دلخواه
کشک: به‌میزان دلخواه

طرز تهیه آش رشته

بهتر است حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا راحت‎تر پخته شوند و دستگاه گوارشتان را اذیت نکند. در تابه‌ای پیازها را با زردچوبه سرخ کنید. سپس حبوبات را به آن اضافه کرده و بگذارید کاملاً بپزند.

سبزی‌ها را از قبل تمیز و خرد کنید. بعد از پختنِ حبوبات، سبزی‌های خردشده را اضافه کنید. پس از پخت سبزی‌ها رشتۀ آش را اضافه کرده و اجازه بدهید بپزد. حال نمک، فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید. کمی بعد آش را از روی شعله بردارید و با کشک مخلوط کنید.

آش را در ظرف بریزید و روی آن را با کمی کشک، پیازداغ و نعناع‌داغ تزئین کنید. در صورت تمایل از سیرداغ هم برای تزئین استفاده کنید.

نکته

سعی کنید نمک و رشتۀ آش را با احتیاط در آش بریزید، چون هر دو شور هستند.

 
 

جالب است بدانید که از آش رشته در جهان به‌عنوان سوپ نودل ایرانی هم یاد می‌شود. همچنین نوعی غذای گیاهی محسوب می‌شود که برای گیاه‌خواران هم مناسب است.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
پنج شنبه 3 خرداد 1397  10:03 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:انواع آش برای ماه مبارک رمضان

بهترین دستور پخت آش دوغ

آش دوغ

 

آش دوغ محلی

مواد لازم برای آش دوغ

سبزی آش (تره، جعفری، شوید): ۳۵۰ گرم
نخود: ۱۲۰ گرم
برنج: دو سوم پیمانه
دوغ ترش: یک لیتر
پیاز داغ:  دو قاشق غذاخوری
سیر داغ: یک قاشق غذاخوری
نعنا داغ: سه قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه آش دوغ

آش دوغ

برای درست‌کردن آش دوغ، نخود را از شب قبل خیس کنید و هرچند ساعت یکبار بار آب آن را عوض کنید تا نفخش از بین برود. برنج را هم کمی قبل از شروع به پخت در آب بخیسانید.

شش لیوان آب داخل قابلمه بریزید تا شروع به پختن کند. بعد از حدود دو ساعت وقتی نخود تقریباً پخته شد،  برنجی را که از چند ساعت قبل خیس کرده بودید، به قابلمه اضافه کنید (اجازه ندهید نخود خیلی بپزد، چون در حین پختن برنج و سبزی له می‌شود).

سیر داغ و پیاز داغ را هم برای خوش طعم‌تر‌شدن به محتویات قابلمه اضافه می‌کنیم. حالا اجازه می‌دهیم تا برنج هم کاملاً بپزد و له شود. در این مرحله در‌صورتی‌که آب آش خیلی کم شده بود، کمی آب به آن اضافه کنید. دقت کنید آب آش اصلاً نباید زیاد باشد زیرا در انتها دوغ هم به آن اضافه می‌شود.

سبزی آش را اضافه کنید و اجازه دهید تا سبزی هم بپزد. در این مرحله نمک و فلفل را هم اضافه کنید. حدود نیم ساعت بعد سبزی هم می‌پزد.

 
 

در انتها دوغ را به آش اضافه کنید. البته نباید در قابلمه را ببندید؛ زیرا ممکن است دوغ ببرد. حدود نیم ساعت صبر کنید تا آش جا افتاده و آماده شود. آش دوغ شما آماده است. آش را در ظرف بکشید و روی آن را با نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزئین کنید. نوش جان!

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
پنج شنبه 3 خرداد 1397  10:04 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها