ماهنامه سفره ایرانی : سس گوجه فرنگی، در خیلی از غذاها و اکثر ساندویچ ها استفاده می شود. اما بهتر است که این سس را خودتان در خانه درست کنید، در این صورت نگرانی بابت مواد نگهدارنده آن ندارید.
مواد لازم:
- گوجه فرنگی: 3 کیلوگرم
- نمک: یک قاشق سوپ خوری
- شکر: یک و یک دوم قاشق سوپ خوری
- سیر درشت (له شده): 3 حبه
- ارگانوی خشک: یک قاشق سوپ خوری
- برگ ریحان (خشک): یک قاشق سوپ خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): یک قاشق سوپ خوری
- پودر کاری: به مقدار لازم
- فلفل قرمز (پودر شده): یک سوم قاشق سوپ خوری
- روغن زیتون: 3 قاشق سوپ خوری + 2 قاشق چای خوری
طرز تهیه:
1. گوجه فرنگی ها را پوست کنده و در مخلوط کن به صورت پوره در آورید. روغن زیتون، نمک و شکر را اضافه کرده و روی حرارت متوسط حدود یک ساعت بپزید (در ظرف را بگذارید).
2. سپس سیر له شده، پودر آویشن، ارگانوی خشک، برگ ریحان خشک، فلفل سیاه پودر شده، فلفل قرمز پودر شده و ادویه کاری را اضافه کرده و حدود 30 دقیقه به پخت مواد ادامه دهید. روغن زیتون را اضافه کرده و گه گاه مواد را هم بزنید.
3. به پخت مواد ادامه دهید تا سس غلظت یابد. آن را از روی حرارت برداشته و در مخلوط کن به صورت صاف و یکدست در آورید. حدود 2 قاشق چای خوری روغن زیتون اضافه کرده و آن را درون شیشه های تمیز بریزید.
4. در شیشه ها را محکم بسته و حدود 15 دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید. سپس آنها را در محلی خنگ نگهداری کنید.