0

حاج آقا مسئلة؟

shirdel2
shirdel2
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5535

پاسخ به:حاج آقا مسئلة؟

نقل قول rezahossiny

اگر کسی فراموش کرده یا اصلا یادش نمی اید که از موقعی که به سن تکلیف رسیده چقدر روزه قضا دارد تکلیفش چیست؟؟؟؟؟

ندانستن‌ها متفاوت است.

نماز قضا - گاهی کسی تا آنجا که یادش می‌آید نماز قضایی ندارد، اما با خود چنین می‌اندیشد که نمی‌دانم، شاید نمازی قضا شده باشد که یادم نیست و یا شاید برخی از نمازهای من به خاطر ندانستن احکام یا صحیح نخواندن و ... باطل شده و قضایش بر من واجب شده باشد؟ در این صورت چون به قضا شدن نماز و یا وجب قضای نمازی یقین ندارد، چیزی بر عهده‌ی او نیست.

اما یک موقع یقین به قضا شدن نمازهایی دارد، ولی نمی‌داند چه تعداد از نمازهای او قضا شده است؟ مثلاً با خود می‌گوید: یادم هست که از سنّ تکلیف شروع به نماز نکردم، چند ماه یا چند سال طول کشید، اما یادم نیست از کی شروع کردم؟ یا می‌گوید: یادم هست که مدت زیادی اهتمام به نماز صبح نداشتم و پس از بیدار شدن نیز قضای آن را به جای نمی‌آوردم، پس یادم نیست که چقدر نماز قضای صبح دارم؟

در چنین صورتی اول باید بر قاعده حدس عمل کرد؛ چرا که تا حدودی قابل حدس است. مثلاً می‌گوید: در نه سالگی یا پانزده سالگی مکلف شدم، اما یادم است که تا 12 سالگی یا 17 سالگی نماز نمی‌خواندم و یا می‌گوید: یادم هست که سه چهار سال اول، نماز صبح من قضا می‌شد. پس باید شروع کرد به حداقل حدسی که می‌زند قضا کند.

اما اگر نه تنها نمی‌داند چقدر نماز قضا دارد، بلکه حتی حدس هم برای او ممکن نیست، ولی می‌داند که بالاخره نماز قضا دارد، در این صورت اگر مقدار کمتر را بخواند کافیست. مثلاً بگوید: شاید حداقل دو هفته، یا دو ماه یا یک سال نماز قضای صبح یا ... دارم. (توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 754، مسئله 1383)

جمعه 4 خرداد 1397  3:18 PM
تشکرات از این پست
fsmuosavi pebdani amirali123 saraalighanbari1360 aliada rezahossiny aftabm nargesza ravabet_rasekhoon
aliada
aliada
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 635

باسلام

حاج آقا درمورد این قرعه کشی هایی که در میان بستگان ویا نزدیکان که مبلغی را ماهانه طی چند سال دوسال ویا سه  جمع میکنند وهرماه به یک نفر میدهند.ایا این فعل صحیح هست ودر صورت صحیح بودن ایا خمس به این پول وارد هست؟ ممنونم

دوشنبه 14 خرداد 1397  9:57 AM
تشکرات از این پست
aftabm nargesza ravabet_rasekhoon
rezahossiny
rezahossiny
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 1677

سلام بنده حقوق بگیر دولت هستم . ودرامد دیگری هم ندارم  وحقوقی را هم که میگیرم خرج می کنیم ویا قسط وامها را می دهیم  پولی اضافه نمی اید  در پایان سال خمسی  تکلیف چیست؟؟؟؟

دوشنبه 14 خرداد 1397  11:41 AM
تشکرات از این پست
aftabm aliada nargesza ravabet_rasekhoon
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25059

نقل قول aliada

باسلام

حاج آقا درمورد این قرعه کشی هایی که در میان بستگان ویا نزدیکان که مبلغی را ماهانه طی چند سال دوسال ویا سه  جمع میکنند وهرماه به یک نفر میدهند.ایا این فعل صحیح هست ودر صورت صحیح بودن ایا خمس به این پول وارد هست؟ ممنونم

با سلام و عرض ادب:

در صورتي که اقساط وام همه برابر باشد و سودي گرفته نشود و وام به همه پرداخت شود مانعي ندارد. البته اگر کارمزدي دريافت شود بنابر احتياط واجب بايد متناسب با زحمات و هزينه هاي صندوق باشد.

آن مقدار از وام که متعلق به خود اوست و قبلا در صندوق براي خودش پس انداز شده است در صورتي که سر سال خمسي قابل وصول نبوده باشد، جزء در آمد سال وصول وام محسوب مي شود که اگر بعد از دريافت وام تا سال خمسي مصرف نشود مشمول خمس است و آن مقدار از وام که به او داده اند و جنبه قرض الحسنه دارد به مقداري که اقساطش پرداخت شده و معادلش تا سال خمسي موجود است، خمس دارد.

دوشنبه 14 خرداد 1397  12:16 PM
تشکرات از این پست
aliada rezahossiny nargesza ravabet_rasekhoon
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25059

نقل قول rezahossiny

سلام بنده حقوق بگیر دولت هستم . ودرامد دیگری هم ندارم  وحقوقی را هم که میگیرم خرج می کنیم ویا قسط وامها را می دهیم  پولی اضافه نمی اید  در پایان سال خمسی  تکلیف چیست؟؟؟؟

با سلام و عرص ادب:

در صورتی که چیزی تا پایان سال خمسی باقی نماند خمس ندارد

دوشنبه 14 خرداد 1397  12:32 PM
تشکرات از این پست
aliada rezahossiny nargesza ravabet_rasekhoon
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

نقل قول shirdel2
نقل قول rezahossiny

اگر کسی فراموش کرده یا اصلا یادش نمی اید که از موقعی که به سن تکلیف رسیده چقدر روزه قضا دارد تکلیفش چیست؟؟؟؟؟

ندانستن‌ها متفاوت است.

نماز قضا - گاهی کسی تا آنجا که یادش می‌آید نماز قضایی ندارد، اما با خود چنین می‌اندیشد که نمی‌دانم، شاید نمازی قضا شده باشد که یادم نیست و یا شاید برخی از نمازهای من به خاطر ندانستن احکام یا صحیح نخواندن و ... باطل شده و قضایش بر من واجب شده باشد؟ در این صورت چون به قضا شدن نماز و یا وجب قضای نمازی یقین ندارد، چیزی بر عهده‌ی او نیست.

اما یک موقع یقین به قضا شدن نمازهایی دارد، ولی نمی‌داند چه تعداد از نمازهای او قضا شده است؟ مثلاً با خود می‌گوید: یادم هست که از سنّ تکلیف شروع به نماز نکردم، چند ماه یا چند سال طول کشید، اما یادم نیست از کی شروع کردم؟ یا می‌گوید: یادم هست که مدت زیادی اهتمام به نماز صبح نداشتم و پس از بیدار شدن نیز قضای آن را به جای نمی‌آوردم، پس یادم نیست که چقدر نماز قضای صبح دارم؟

در چنین صورتی اول باید بر قاعده حدس عمل کرد؛ چرا که تا حدودی قابل حدس است. مثلاً می‌گوید: در نه سالگی یا پانزده سالگی مکلف شدم، اما یادم است که تا 12 سالگی یا 17 سالگی نماز نمی‌خواندم و یا می‌گوید: یادم هست که سه چهار سال اول، نماز صبح من قضا می‌شد. پس باید شروع کرد به حداقل حدسی که می‌زند قضا کند.

اما اگر نه تنها نمی‌داند چقدر نماز قضا دارد، بلکه حتی حدس هم برای او ممکن نیست، ولی می‌داند که بالاخره نماز قضا دارد، در این صورت اگر مقدار کمتر را بخواند کافیست. مثلاً بگوید: شاید حداقل دو هفته، یا دو ماه یا یک سال نماز قضای صبح یا ... دارم. (توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 754، مسئله 1383)

سلام و عرض ادب

ضمن قبولی طاعات و عبادات همگی شما

سوال درمورد روزه قضا بود و پاسخ درمورد نماز قضا. ممکنه درمورد روزه قضا توضیح بفرمایید.

شنبه 19 خرداد 1397  11:18 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

سلام

ببخشید اگر مقداری از غذا بین دندان ها باقی مانده باشد حتی بعد از مسواک زدن، و بین روز یا نزدیکی های افطار متوجه شویم روزه مان باطل است یا خیر؟ درصورتیکه هیچ مزه ای هم احساس نکرده باشیم که اگر اینطور باشد زودتر متوجه می شدیم. اگر چنین باشد و متوجه شویم و جسم را خارج کنیم، تکلیف این مورد چیست؟

التماس دعا

شنبه 19 خرداد 1397  11:21 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon
rezahossiny
rezahossiny
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 1677

نقل قول nargesza

سلام

ببخشید اگر مقداری از غذا بین دندان ها باقی مانده باشد حتی بعد از مسواک زدن، و بین روز یا نزدیکی های افطار متوجه شویم روزه مان باطل است یا خیر؟ درصورتیکه هیچ مزه ای هم احساس نکرده باشیم که اگر اینطور باشد زودتر متوجه می شدیم. اگر چنین باشد و متوجه شویم و جسم را خارج کنیم، تکلیف این مورد چیست؟

التماس دعا

در هر دو صورت روزه باطل نیست  روزه صحیح است  

یک شنبه 20 خرداد 1397  5:32 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 nargesza ravabet_rasekhoon
shayesteh2000
shayesteh2000
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6168

عرض سلام و احترام .

اگر در حال روزه  در گوش قطره ی روغنی ریخته بشه که به حلق رسیدنش ،احساس نشه ،حکمش چیه؟؟

یاطبیب القلوب heart

دوشنبه 21 خرداد 1397  1:55 AM
تشکرات از این پست
nargesza ravabet_rasekhoon emamedavazdah
emamedavazdah
emamedavazdah
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6316

نقل قول shayesteh2000

عرض سلام و احترام .

اگر در حال روزه  در گوش قطره ی روغنی ریخته بشه که به حلق رسیدنش ،احساس نشه ،حکمش چیه؟؟

سلام و ادب

آیت الله مکارم :

اگر یقین دارد به فضای حلق می رسد و فرو می رود برای روزه اشکال دارد.

آیت الله سیستانی:

دارو در چشم و گوش ریختن، روزه را باطل نمی‌کند، اگرچه مزه آن به گلو برسد.

رهبری :

استفاده از قطرۀ چشم و گوش، هنگام روزه اشکال ندارد، حتی اگر مزه آن در حلق احساس شود.

او خواهد آمد چه ما آماده باشیم چه نباشیم ، پس طوری باشیم که وقتی آمد شرمنده نشویم  
اللهم عجل لولیک الفرج
چهارشنبه 23 خرداد 1397  4:36 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon shayesteh2000 nargesza
shayesteh2000
shayesteh2000
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6168

نقل قول emamedavazdah
نقل قول shayesteh2000

عرض سلام و احترام .

سلام و ادب

آیت الله مکارم :

اگر یقین دارد به فضای حلق می رسد و فرو می رود برای روزه اشکال دارد.

آیت الله سیستانی:

دارو در چشم و گوش ریختن، روزه را باطل نمی‌کند، اگرچه مزه آن به گلو برسد.

رهبری :

استفاده از قطرۀ چشم و گوش، هنگام روزه اشکال ندارد، حتی اگر مزه آن در حلق احساس شود.

تشکر از پاسختون ...بله همینطوره .ولی روغنی بودنش برام سوال بود ،که گویا چون اصلش حس نشدن مزه هست .پس مشکلی نداره .

یاطبیب القلوب heart

جمعه 25 خرداد 1397  3:16 AM
تشکرات از این پست
emamedavazdah nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها