4 جاذبه گردشگری زیبای شهر زنجان :
شهرستان زنجان مرکز استان و در شمالغرب ایران و از بزرگترین شهرهای شمال غرب ایراناست؛ مرسومترین سوغاتی زنجان چاقو و چاروق (نوعی کفش زنانه ایران باستان) و فرش زنجان (با طرحی معروف به ریز ماهی) و ملیله کاری است.
برای همین دیجی چارتر در این مطلب 4 جاذبه گردشگری زیبای زنجان را به شما عزیزان معرفی می نماید.
منتشر شده توسط دیجی چارتر http://digicharter.ir/
پناهگاه حیات وحش انگوران
پناهگاه حیات وحش انگوران یکی از قدیمیترین مناطق حفاظتشدهٔ ایران است که در مرز ۳ استان زنجان، آذربایجان غربی و کردستانقرار گرفتهاست. منطقه انگوران حدود ۱۲۵ هزار هکتار (۱۲۵۰ کیلومتر مربع) وسعت دارد که نزدیک به ۳۰ هزار هکتار آن پناهگاه حیات وحش و بقیه به عنوان منطقه حفاظتشده تعیین شدهاند. حفاظت از این منطقه از سال ۱۳۴۹ آغاز شدهاست. انگوران، منطقهای کوهستانی است و زمستانهایی سرد و تابستانهایی خنک دارد و از نظر تقسیمات کشوری در شهرستان ماهنشان در بخش غربی استان زنجان قرار دارد. رودخانههای قزلاوزن و انگوران چای از منطقه انگوران میگذرند. قزل اوزن از رودهای پرآب کشور است که پس از اتحاد با شاهرود، رود سفیدرود را تشکیل میدهد. این رودخانه زیستگاهی برای دهها گونه پرنده آبزی، ۷ گونه دوزیست به همراه لاکپشت، مار آبی و سمور آبی و ۸ گونه ماهی است. ۸ گونه ماهی این رودخانه کپور، ، سیاه کولی، زردِپر (سرخپر)، سیم، اشپله و ماشگ ماهی نام دارند. بسیاری از پستانداران گوشتخوار بومی ایران همچون خرس قهوهای، پلنگ ایرانی، گرگ خاکستری، کفتار راهراه، گربه جنگلی، شغال،گورکن و روباه قرمز و همینطور وشق اورآسیایی و سمور جنگلی که از حیوانات بسیار کمیاب ایران هستند، در این منطقه دیده شدهاند. قوچ و میش یا همان گوسفند وحشی، کل و بز یا همان بز کوهی، آهوی گواتردار ایرانی و گراز نیز از مهمترین علفخواران بومی انگوران هستند.
چشمه آبگرم طبیعی وننق
چشمه آبگرم معدنی «وننق» در حومه روستای وننق دهستان «قرهپشتلو» قرار دارد که این چشمه آبگرم بین دو روستای «وننق» و «لگاهی» واقع شده است.چشمه آبگرم «وننق» خاصیت درمانی داشته و نوع آن، آبگرم گوگردی است و وجه تسمیه چشمه «وننق» نیز به دلیل واقع شدن در محدوده روستای «وننق» از دهستان «قرهپشتلو» است.چشمه آبگرم «وننق» دارای دو مظهر است که مظهر نخست در حوضچهای بسیار عمیق و با ابعاد دو در یک متر بوده که آب از شمال غربی به حوضچه خارج شده و در جویباری سرازیر میشود و آب آن در حدود 7 لیتر در دقیقه است.مظهر دوم چشمه آبگرم که بزرگتر است شامل حوضچهای به ابعاد 2.65 در 2.60 متر است و عمق آن در حدود 120 سانتیمتر برآورد شده که اطراف آن توسط افراد محلی به صورت سنگچین در آمده است.همه آب چشمه در قسمت پایین حوضچه به صورت استخرهای ذخیره آب روستایی از استخر خارج شده و در زمین جاری میشود و آبدهی آن در حدود 10 لیتر در دقیقه است.سفر با برنامه و خرید ارزان ترین بلیط هواپیما از دیجی چارتر را می دانید؟
روستای تاریخی شیلاندر
روستای شیلاندر (چیلاندر) در ۶۴ کیلومتری شهر زنجان واقع شده است . این روستا یکی از زیباترین روستاهای استان زنجان است و پس از گذر از روستای تهم و روستای علی آباد قرار گرفته و از روستاهای با معماری پلکانی میباشد.جاده منتهی به این روستا جاده زنجان – طارم (زنجان – تهم) است که بعد از گذر از سد زیبای تهم و روستای تهم توسط یک جاده فرعی خاکی به این روستا میرسد . معماری این روستا شبیه ماسوله است که به شکل حیرت آوری در بافت کوهستانی قرار گرفته است . وجود آبشارهای فراوان ، به زیبایی این روستا افزوده است و طبیعت بکر و شاداب منطقه نیز چشم هر بیننده ای را به خود خیره میکند .اهالی روستا چند سالی است که روستا را تخلیه کرده و تقریبا این روستای زیبا با معماری پلکانی خالی از سکنه میباشد. بازگشت اهالی روستا و آغاز فعالیتهای اجتماعی از عوامل مهم تاثیر گذار در جذب گردشگر در این منطقه و باعث بازگشت روستائیان به روستا میباشد.روستای شیلاندر با دارا بودن طبیعت بکر یکی از بهترین مناطق کوهستانی برای طبیعت گردی به شمار میآید.
عمارت دارایی
عمارت دارایی یا (دیوان استیفاء) در بافت تاریخی شهر زنجان (سبزه میدان) قرار گرفته، ظاهراً این بخش از شهر در اواخر دوره فاجار و اوائل حکومت رضاخانی تقریباً مقارن با اواخر جنگ جهانی دوم از سوی دولت وقت بصورت مجموعهای به اماکن و ساختمانهای دولتی اختصاص می یابد که عبارت بودند از عمارت دارایی در باغی معروف به همین نام، بنای دخانیات، اداره غله، انبار قند و شکر.به هر حال بنای دارایی طبق کتیبه ای که بر فراز سردرهای ورودی جبهه شمالی و جنوبی بنا نقش شده تاریخ ساخت آن به سال ۱۳۱۶ هجری شمسی اوائل حکومت رضا خانی باز میگردد که از همان ابتدا به امور مالیه اختصاص می یابد. عمارت دارایی حاصل فعالیت و نوآوری معمارانی چون وارطان هوان سیان، پل آبکار و گابریل گورکیان است که در دهههای نخست سده قرن بیستم تأثیر بسیار مثبت و مهمی را بر روی معماری نوین ایران داشتند، دوران فعالیت آنها مصادف با تحولات عمیق هنری و معماری در اوائل قرن بیستم در اروپا بود در واقع همزمان با اوج فعالیت معماران بزرگ اروپایی که همگی از پیشگامان مکتب هنر نو و جنبش معماری مدرن بودهاند. بدین ترتیب این معماران که از ارامنه کشور بودند متأثر از این جریان و روند با فعالیت در رشته معماری به اشاعه اصول و مبانی مکتب هنر نو و جنبش معماری مدرن پرداختند و نهضت جدیدی را در گستره معماری ایران بوجود آوردند و آثار زیبایی را خلق نمودند. بر اساس اسناد و مدارک موجود عمارت زیبای دارایی یکی از آثار ارزندهای است که در این رهگذر توسط پل آبکار بوجود آمده و میرزا محمدعلی مستوفی پیشکار خمسه نخستین رئیس مالیه آن بود.
دیجی چارتر http://digicharter.ir/
|