مجله آشپزی مثبت: تهیه بسیاری از کیک های عجیب و غریبی که عکس آنها را در بروشورهای تبلیغاتی و یا پشت ویترین مغازهها می بینیم، آن قدرها که ما فکر می کنیم و درست کردن آنها به تخصص خاصی که فقط تنها عده ای از پس آن بر آیند،نیاز ندارد. کافی است علاقه و اشتیاق کافی برای یادگیری داشته باشید و تمرین کنید .فقط همین .
مطمئن باشید شما هم میتوانید از معروف ترین قنادها هم بهتر کیک بپزید و تزیین کنید. در این مطلب قدم به قدم پخت کیک های رسمی که با خمیر فوندانت روکش و تزیین می شوند را به شما آموزش داده ایم. با ما همراه باشید.
مواد لازم
- 6 عدد تخم مرغ
- 4 /1 ق چ وانیل
- 230 گرم شکر
- 6 ق س آب گرم
- 2 ق س روغن مایع
- 2 ق س بیکینگ پودر
- 250 گرم آرد
- به میزان لازم خمیر فوندانت
- 2 پیمانه خامه فرم گرفته
- 1 پیمانه آبمیوه دلخواه
طرز تهیه:
1. ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن كنيد . سفيده و زرده تخم مرغ ها را از هم جدا كنيد . سفيده ها را در یک ظرف مناسب با نيمي از شكر مخلوط کرده ، هم بزنيد تا حجم آن دو برابر شود و فرم بگيرد. زرده ها را با باقيمانده شكر و وانيل در یک ظرف دیگر خوب مخلوط کنید تا كرم رنگ و كشدارشود. آب گرم را هم بتدريج به آن اضافه کنید.
2. حالا مخلوط زرده و مخلوط سفيده را در یک ظرف با هم مخلوط كنيد و آنها را به حالت دوراني هم بزنيد تا پف سفيده ها نخوابد. آرد و بیکینگ پودر را كه از قبل با هم الک کرده بودید به مخلوط تخم مرغ ها اضافه كنيد. در آخر روغن مايع را هم بيفزاييد.
3. اکنون مواد را در قالب 30 سانتي كه كف آن را با كاغذ روغني پوشانده و ديواره هاي آن را با روغن چرب كرده ايد بريزيد، سپس آن را در فر به مدت 1 ساعت قرار دهيد تا کیک پخته شود.
4. بعد از اینکه کیک پخت، کمی صبر کنید تا كيك درون قالب خنك شود، سپس آن را از قالب جدا كنيد. كيك را به صورت افقی برش دهید، طوریکه به 2 يا 3 لايه تقسيم شود. روی هرلايه را با مقداری آبميوه مورد نظرتان مرطوب كنید، سپس با خامه فرم گرفته تمام سطح و ديواره هاي كيك را بپوشانيد.
5. حالا خمير فوندانت را روي سطحي كه به پودر قند آغشته کردید، به كمك وردنه باز كنيد.
6. خمير باز شده را بلند كرده و روي كيك بيندازيد.اضافه های خمير را از دور كيك ببريد و سطح خمیر روی کیک را صاف كنيد.
7. باقيمانده خمير را جمع كرده، آن را با وردنه باز كنید و سپس آن را روي قالب سيليكوني پهن كنيدو خوب روی قالب صاف كنيد تا فرم قالب را به خود بگيرد.
8. اضافه های خمير را بریده و از آنها برای تزیین حاشيه دور كيك استفاده كنيد.
9. اين نوار حاشيه را با آب يا خامه دور كيك بچسبانيد. حتما با يك قلم مو پودر قندهاي اضافي را از سطح خمير پاك كنيد. کیک شما آماده است.
خمير فوندانت
مواد لازم
- 450 گرم پودر قند
- 3 ق چ پودر ژلاتين
- 3 ق س آب
- 2 ق چ گلوكز مايع
- 1 ق س روغن جامد یا 2 ق چ گلیسیرین
- 1/4 ق چ اسانس
- رنگ خوراکی به ميزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا در یک ظرف مناسب پودر ژلاتين را با آب مخلوط كنيد و آن را به روش حرارت غيرمستقيم (بخار كتري) ذوب كنيد. پودر قند الك شده را در یک كاسه مناسب بريزيد و مركز آن را گود كنيد، سپس ژلاتين ذوب شده، گلوكز و گليسيرين را در مركز آن بریزید و مواد را باقاشق خوب هم بزنید تا به خورد هم بروند.
2. خمير را خوب ورز دهيد. اگر خمیر شما کمی حالت چسبندگی داشت، با مقداري آرد آن را از حالت چسبندگي خارج کنید. حالا رنگ و اسانس را در اين مرحله به خمیر اضافه کرده و خوب با خمیر مخلوط کنید.
3. خمير آماده شده را در یک كيسه فريزر قرار دهید تا خشك نشود. اگر خمير شما سفت شد، 10 ثانيه آن را در مایكروفر بگذاريد تا كمي نرم شود.
4. موقع استفاده از خمير، آن را با وردنه به اندازه سطح و ديواره هاي كيك تان باز كنيد.