در این مقاله قصد داریم تا شما را با ۱۵ غذای محبوب ترکی آشنا کنیم. البته باید گفت که همه این غذاهای در استانبول به راحتی یافت میشود.
وبلاگ اراول: استانبول محل تلاقی دنیای شرق و دنیای غرب؛ جایی که اروپا و آسیا را به هم پیوند می دهد. همه چیز در این شهر از مناره ها و گنبد ها گرفته تا فروشگاه لوکس و هتل های مجلل شما را مبهوت می کند. غذاهای ترکی که دیگر جایگاه مخصوص به خود را دارد. استانبول بهترین شهر ترکیه برای تجربه انواع و اقسام غذاهای ترکی است.
بیایید با هم سری به استانبول بزنیم و با غذاهای مرسوم ترکیه آشنا شویم. در این مقاله قصد داریم تا شما را با ۱۵ غذای محبوب ترکی آشنا کنیم. البته باید گفت که همه این غذاهای در استانبول به راحتی یافت می شود.
دونر (Döner)
غذای کلاسیک ترکی که در کشور آلمان هم به عنوان یک غذای ملی شناخته می شود. کباب دونور به اشکال مختلفی درست می شود؛ گاهی کباب را در نان لواش می پیچند
و به آن دورموم (dürüm ) می گویند و گاهی آن را روی نان می گذارند و با ماست و کره و گوجه فرنگی سرو می کنند و به آن اسکندر کباب (iskender kebap ) می گویند.
ایچلی کوفته (İçli Köfte)
کوفته (کوفته قلقلی) یک غذای استاندارد ترکی است و ایچلی کوفته از یک پوسته ترد و خوشمزه از بلغور تشکیل شده که با گوشت چرخ کرده، پیاز، جعفری، و دانه های کاج پر می شود.
پیتزا ترکی (Lahmacun)
کالماجو که اغلب به اشتباه “پیتزا ترکی” نامیده می شود هیچ ارتباطی با پیتزای کلاسیک ایتالیایی ندارد. این غذا از یک لایه نان نازک و ترد تشکیل می شود که سطح آن را تماما با مخلوط گوشت و ادویه می پوشانند و سپس نان را دولا کرده و با لیموی تازه و جعفری میل می کنند.
چاشنی (Meze)
مزه ها و چاشنی ها جزئی جدایی ناپذیر از وعده های غذایی ترک ها است. زیتون پرورده، انواع ترشیجات، لوبیا پخته، کوپوگلو (تکه های بادمجان با سس گوجه فرنگی) و بسیاری چاشنی های دیگر.
کباب
در ترکیه انواع کباب سرو می شود: کباب آدانا و یورفا (Adana and Urfa) که از گوشت گوسفند همراه با چاشنی های خوراکی تند تهیه شده و یا بدون چاشنی بر روی آتش طبخ می شود، بیتی (Beyti) نوعی دیگری از کباب است که از گوشت گاو تهیه و با نان لواش، ماست و سس گوجه فرنگی سرو می شود و سپس (şiş) که از گوشت بره یا مرغ تهیه می شود.
مانتی (Mantı)
قطعات کوچی از خمیر که با دست درست می کنند و آن را از گوشت چرخ شده پر کرده و در ماست می جوشانند و همراه با یک سس دست ساز از روغن، پاپریکا، نعناع و سیر سرو می کنند.
بالیک ایکمت (Balık Ekmek)
یکی از محبو ترین میان وعده های ترکی برای گردشگران، این ساندویچ خوشمزه از ماهی کباب شده، پیاز و سالاد تهیه می شود.
کارنی یاریک (Karnıyarık)
یک غذای بسیار مرسوم در استانبول که در بسیاری از رستوران های استانبول سرو می شود. این غذا را از بادمجان کباب شده ای که داخلش پر است از گوشت سرخ کرده همراه با سس گوجه فرنگی می پزند. مردم استانبول این غذا را همراه با برنج میل می کنند.
Kadınbudu Köfte
یکی دیگر از انواع کوفته که با مخلوط گوشت چرخ کرده، تخم مرغ و آرد تهیه شده و در روغن سرخ می شود.
هانکر بگندی (Hünkar Beğendi)
یک غذای بسیار خوشمزه ترکی که از ترکیب گوشت بره طبخ شده در ادویه و سس درست شده و همراه با پوره بادمجان، کره و پنیر سرو می شود.
کوزو تاندیر (Kuzu Tandır)
کوزو تاندیر یک غذای باستانی است. برای تهیه این غذا گوشت بره را در ظرفی سفالی که داخل زمین قرار گرفته به آرامی می پزند. هنوز این غذا در ترکیه طبخ و همراه با برنج و جگر سرو می شود.
ایزگارا بالیک (Izgara Balık)
بازدید شما از استانبول هرگر بدون خوردن ماهی کبابی کامل نمی شود: ماهی کولی- ماهی خاردار- سرخ ماهی- و انواع
و اقسام ماهی های کبابی که در همه فصول سال هم سرو می شود.
Pide
یک خوراک قایق شکل خوشمزه که از خمیر درست شده و حاوی مواد متنوع و مختلفی چون اسفناج، تخم مرغ و سوسیس همراه با گوشت است و در فر یا تنور طبخ می شود.
Yaprak Sarma
این غذا بسیار شبیه همان دلمه ایرانی ما است. درست با همان کیفیت که در ایران طبخ می شود، از برگ کلم و یا برگ درخت انگور درست شده و محتوای آن هم از برنج و گوشت و سبزیجات است.
بورک (Su Böreği)
بورک از لایه های خمیر تشکیل شده و فضای بین آن با گوشت و سبزیجات پر شده و طبخ می شود.