اگر از علاقمندان به غذاهای خارجی به ویژه ایتالیایی هستید با سرآشپز روزچین همراه شوید تا یکی از پیتزاهای لذیذ ایتالیایی را برای شما تدارک ببیند. پیتزا مارگاریتا با خمیر گُلکلم یک پیتزای متفاوت و خاص است. در این پیتزا به جای خمیرهای متداول از نوعی خمیر با گُلکلم استفاده میشود که بسیار ترد و سبک است.
گفته میشود دلیل نامگذای این پیتزا این بوده که اولین بار این پیتزا برای ملکه ایتالیایی به نام مارگاریتا طبخ شده است. این پیتزا گزینۀ مناسبی برای برای افرادی است که به هر دلیلی علاقهای به خوردن گوشت و فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس ندارند.
مواد لازم برای پیتزا مارگاریتا با خمیر گل کلم
مواد خمیر پیتزا:
- گُلکلم: یک عدد متوسط (۷۵۰ گرم)
- بادام آسیابشده: یک پیمانه (۱۰۰ گرم)
- تخممرغ: دو عدد
- پونه کوهی خشک: یک قاشق چایخوری
- ریحون خشک: یک قاشق چایخوری
- نمک و فلفل تازه: به مقدار لازم
مواد روی پیتزا:
- سس گوجهفرنگی: چهار قاشق غذاخوری
- پنیر موزارلا: ۱۳۰ گرم (ورقه ورقهشده)
- گوجه گیلاسی: ۳ تا ۴ عدد (حلقه حلقهشده)
- جعفری و ریحون تازه: به مقدار دلخواه برای تزئین پیتزا
- فلفل سیاه تازه آسیابشده: به مقدار دلخواه
- روغن مایع گیاهی: به مقدار لازم
طرز تهیه پیتزا مارگاریتا با خمیر گُلکلم
گُُلکلم را تمیز بشویید و درشت خرد کنید. تکههای گُلکلم را در غذاساز یا مخلوطکن خرد کنید. باید گُلکلم شما کاملاً ریز و مانند دانههای برنج شود.
فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد یا ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید.
حالا کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و گُلکلم خردشده را کف آن پهن کنید و سینی فر را ۱۵ دقیقه در فر گرمشده قرار دهید.
بعد از ۱۵ دقیقه سینی را بیرون بیاورید و گُلکلمها را در یک پارچه تمیز بریزید و پارچه را فشار دهید تا آب گُلکلم پخته کاملاً گرفته شود. گُلکلم شما حالت خمیری پیدا خواهد کرد. حالا گُلکلم لهشده را در یک ظرف بریزید و بادام آسیابشده را به آن اضافه و مخلوط کنید. در این مرحله کمی پونه و ریحون خشک و نمک و فلفل به مواد اضافه کنید. حالا نوبت ریختن تخممرغهاست. مواد را کاملاً با هم مخلوط کنید.
از دست ندهید: غذای سالم؛ طرز تهیه پیراشکی قارچ در فر (ویژه گردشهای بهاری)
برای مرحلۀ بعد فر را با دمای ۲۴۰ درجه سانتیگراد یا ۴۷۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
یک تابۀ گرد انتخاب و کف آن کاغذ روغنی پهن کنید. حالا خمیر گُلکلم را در این تابه بریزید و با پشت قاشق کف تابه پهن کنید. با این مقدار مواد دایرهای به قطر ۳۰ سانتیمتر (۱۲ اینچ) خواهید داشت.
تابه را ۱۵ دقیقه در فری که داغ شده قرار دهید تا خمیر پیتزای شما بپزد و طلایی-قهوهای شود.
بعد از ۱۵ دقیقه اجازه دهید خمیر پختهشده کمی خنک شود. حالا سطح آن را با سس گوجهفرنگی بپوشانید.برشهای پنیرتان را روی سس بچینید و حلقههای گوجه گیلاسی را روی پنیر و در فواصل خالی بچینید.
کمی جعفری و ریحون تازه را خرد و روی پیتزا بپاشید. کمی هم فلفل سیاه تازه روی پیتزا آسیاب کنید.
پیتزا را برای ۸ تا ۱۰ دقیقه دیگر در فری با دمای ۲۴۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
بعد از ۸ تا ۱۰ دقیقه پیتزا را بیرون بیاروید و چند برگ ریحون کوچک رویش بریزید و بعد از کمی خنک شدن آن را برش بزنید و سرو کنید.
نوش جان!