مهدی شمسعلی، مسئول کارگروه دانشجویی ستاد هماهنگی فعالیتهای مهدوی کشور در مورد برنامه های تدارک دیده شده برای نیمه شعبان به خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان گفت: ستاد هماهنگی فعالیتهای مهدوی به دلیل جایگاه ستادی که دارد برنامه ریزی کانون های مهدویت کل کشور را انجام می دهد. لذا امسال نیز برای ایام نیمه شعبان و ولادت حضرت صاحب الزمان(عج) برنامه های مشترکی با کانون ها اجرا می کنیم.
وی با اعلام برگزاری «سه شنبه های مهدوی» بیان کرد: این برنامه در سه موضوع "جشن و گرامیداشت صاحب الزمان(عج) در نیمه شعبان"، " احیای سراسری شب نیمه شعبان در دانشگاه ها " و «قرائت 40 روزه دعای عهد قبل از میلاد امام عصر(عج)» برگزار می شود.
به گفته شمسعلی در دهه مهدویت در بلوار پیامبر اعظم(ص) قم یک موکب مرکزی مستقر می شود که خدمات متنوع در شاخه های فرهنگی، خدماتی و درمانی را به زوار ارائه می کند.
وی با اشاره به مصادف شدن نیمه شعبان با روز معلم، اظهار کرد: برنامه ای برای تکریم از استادان و کارگران در دانشگاه های مختلف ترتیب دادیم که دوستان شاخه ای گل به کارمندان و استادان دانشگاه هدیه کنند. یک پوستر نیز طراحی کرده ایم با عنوان پیشنهادات برنامه ها که در این پوستر تمام برنامه هایی که می تواند در نیمه شعبان برگزار شود، درج شده است.
اجرای طرح «اعتکاف مطالعاتی»
مسئول کارگروه دانشجویی ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی با بیان اینکه امسال اعتکاف مطالعاتی در ایام شعبان برگزار می شود، افزود: با توجه به آنکه ماه شعبان از نظر زمانی با امتحانات دانشگاه ها نزدیک است، برنامه مطالعاتی با عنوان «اعتکاف مطالعاتی» با هماهنگی با بعضی دانشگاه ها اجرا می شود.
وی تاکید کرد: با توجه به ظرفیت مساجد دانشگاه ها، از آنها برای اجرای این طرح بهره گیری می شود. همچنین قرار است در این برنامه موضوعاتی با مباحث علمی که در هر دانشگاه تدریس می شود، محور قرار گیرد. دانشجویان برای شرکت در این برنامه باید ثبت نام کنند تا بتوانند از امکانات و فضای تدارک دیده شده چند روزی به طور متمرکز استفاده کرده، مباحث درسی را مرور و اشکالات درسی خود را رفع کنند.
شمسعلی خواستار هماهنگی بیشتر دانشگاه ها با ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی شد و بیان کرد: به خاطر کمبود بودجه و عدم هماهنگی با روسای دانشگاه ها، گاهی نمی توانیم به طور کامل برنامه هایمان را اجرا کنیم. اگر دانشگاه ها با کانون های مهدوی همکاری کنند برنامه های تدارک دیده شده بدون مشکل برگزار می شود، اما متاسفانه، در برخی مواقع ما با مشکلات اداری مواجه هستیم. از دانشگاه ها تقاضا دارم همکاری بیشتری با کانون های مهدویت داشته باشند تا هم برنامه های نیمه شعبان به خوبی در دانشگاه ها برگزار شود و هم این کانون های مهدویت تقویت شود.
مسئول کارگروه دانشجویی ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی با اشاره به برگزاری برنامه های سخنرانی در ایام ولادت حضرت حجت(عج)، ابراز کرد: اضطرار به بهره مندی از وجود امام زمان (عج)، ضرورت معرفت به امام زمان (عج)، آثار عشق و محبت به امام عصر (عج)، اهمیت ولایت پذیری در دوران غیبت، ویژگی یاران مهدوی موعود(عج)، ضرورت گفتمان سازی تمدن نوین اسلامی، مهدویت و گفتمان انقلاب اسلامی، وظایف جوان منتظر، سبک زندگی منتظرانه از جمله محورهای سخنرانی های تدارک دیده شده در جشن های شعبان است.
وی افزود: استغاثه گروهی به امام زمان (عج)، خواندن نماز استغاثه، ختم قرآن دسته جمعی، ختم «اَمَّن یُّجیبُ ...»، پخش کلیپ، توزیع سحری، مناجات خوانی و توسل دسته جمعی به حضرت ولیعصر (عج) از دیگر برنامه های تدارک دیده شده در دهه مهدویت است؛ علاوه بر این، روزشمارهای نیمه شعبان و المان های مناسبتی در محل های پر رفت و آمد در محوطه دانشگاه ها نصب می شود.
تجدید بیعت دانشگاهیان با امام زمان(عج)
شمسعلی از مشارکت تشکل ها و سایر کانون های فرهنگی در برگزاری این مراسم ها خبر داد و گفت: دعوت مجازی با انتشار فراخوان های مجازی در کانال های سایر تشکل ها و کانون ها، نصب دعوت نامه ها روی بُردهای دانشجویی، دعوت رسمی از تمامی استادان دانشگاه، برگزاری ایستگاه های دلنوشته یا تجدید بیعت در مکان های پرتردد نیز برای این ایام پیش بینی شده است.
وی تصریح کرد: تعیین دهه مهدویت و داشتن یک برنامه برای هر روز این دهه، تشکیل پایگاه اهدای خون به نیت سلامتی و فرج در امر ظهور، رزرو ناهار دانشجویی و اعطای غذای رزرو شده به کودکان کار، نذر روزه به نیت سلامتی و تعجیل در امر فرج امام زمان (عج)، راهنمایی نمادین در دانشگاهها همراه با قرائت سرود هماهنگی و اهتزاز پرچم لبیک یا مهدی(عج) از دیگر برنامه های تدارک دیده شده برای دهه مهدویت است.
مسئول کارگروه دانشجویی ستاد هماهنگی فعالیت های مهدوی کشور همچنین از برگزاری مسابقات مختلف از جمله مسابقه حفظ دعای عهد همراه با تفسیر، پژوهش و مقاله نویسی با محوریت موضوعات مهدویت، طراحی پوستر فراخوان جشن و احیای نیمه شعبان، ساخت نماهنگ مناسب احیا و جشن نیمه شعبان، داستانک و شعر مناسبی و مسابقه کتابخوانی صوتی و کتبی خبر داد.
اجرای طرح مهر مهدوی
وی بازدید از آسایشگاه جانبازان، سرای سالمندان، ملاقات بیماران در بیمارستان و اهدای گل و شیرینی و رزقی مفهومی با عنوان طرح «مهر مهدوی»، پخش گلدان های کوچک گل به عنوان عیدانه همراه با رزق معنوی، جزءخوانی یا حزب خوانی در خوابگاه به نیت سلامتی و تعجیل در فرج همراه با رزق معنوی، تئاتر مهدوی در مراسم احیا و جشن نیمه شعبان، شب شعر مهدوی با مضامین منتظرانه، نمایشگاه عکس و کتب مهدوی، ایستگاه صلواتی و غرفه پاسخ به شبهات با حضور روحانی، برگزاری استندآپ، تئاترهای خیابانی و پرفورمنس در مسیر عبور و مرور را از دیگر برنامه های تدارک دیده شده در دهه مهدویت برشمرد.