0

مشاوره حقوقی رایگان

 
moshaverhoghoghi
moshaverhoghoghi
کاربر جدید
تاریخ عضویت : فروردین 1397 
تعداد پست ها : 1
محل سکونت : تهرانتهران

مشاوره حقوقی رایگان

مشاوره حقوقی رایگان

دوستان سلام در اینجا بنده به تمام سوالات حقوقی خانواده شما و کیفری و حقوقی و ... را پاسخ میدهم

شما میتوانید طرح سوال کنید و سریعا پاسخ دریافت نمایید.

یک شنبه 26 فروردین 1397  7:09 AM
تشکرات از این پست
nezarat_ravabet hosinsaeidi
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

با سلام

با وجود اینکه زن و مرد به یک اندازه در زندگی همدیگر نقش دارند ،علت اینکه زن از مردش یک چهارم (بدون بچه)یا یک هشتم ارث  ( با بچه) ارث می برد چیست ؟ 

شنبه 4 خرداد 1398  5:15 AM
تشکرات از این پست
vakilbamavakil
vakilbamavakil
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : دی 1400 
تعداد پست ها : 37
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

درخواست طلاق از طرف زن با توجه به قانون، امکان پذیر است. در قانون ایران به جز شرایطی که مرد یا زن در انجام طلاق به توافق می‌رسند و به اصطلاح طلاق توافقی انجام می‌دهند، هریک از طرفین، زن یا شوهر نیز قادر به درخواست صدور حکم طلاق از طرف دادگاه می‌باشند. دادخواست طلاق از طرف زن برعکس شوهر با محدودیت‌هایی رو به رو است و این بدان معنیست که اگر یک زن درخواست طلاق از شوهر خود را داشته باشد و با شخص شوهر خود برای طلاق به توافق نرسیده باشد، مسیر سختی و طول و درازی را در پیش دارد. در چنین مواردی است که یک وکیل می‌تواند این مسیر را برای یک زن در موضوع تقدیم دادخواست طلاق از همسرش یاری کند.

ما در قطع کردن رابطه‌ای که در آن حقوق شما نادیده گرفته می‌شود به شما کمک می‌کنیم!

درباره طلاق از ما بپرسید

چه می‌شود که یک زن تصمیم به جدایی از شوهر خود می‌گیرد؟ مشکل کجاست ؟

وقتی زنی درخواست طلاق می‌دهد ممکن است با شرایط  زیر روبه رو شده باشد:

  1. عدم تفاهم در زندگی با همسر اصلی‌ترین دلیل یک زن برای خاتمه دادن به زندگی مشترک با همسرش است.
  2. مشکلات مالی و اختلافات طبقاتی زن با مرد نیز می‌تواند به عنوان یک عامل مهم در جدایی یک طرفه زن از مرد زندگیش باشد.
  3. درگیری‌ها و کشمکش‌های پی در پی و مداوم یک زن با همسرش می‌تواند منجر به درخواست طلاق از طرف زن شود
  4. مشکلات جنسی  در زندگی زناشویی نیز نقش پررنگی در کم‌شدن ارتباط و عواطف و احساسات یک زن نسبت به همسرش دارد.
  5. اعتیاد همسر نیز می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری جدایی یک طرفه زن از شوهر باشد.
  6. و ….
پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

 

یکی از اصلیترین شرایط درخواست طلاق از طرف زن محکوم کردن شوهر خود به عدم پرداخت نفقه است ، به هر دلیلی از جمله عدم توانایی مالی شوهر یا عدم تمایل در پرداخت نفقه توسط شوهر که اجبار او به پرداخت نفقه هم از دادگاه ممکن نباشد، در چنین شرایطی زن می تواند به دادگاه برای طلاق مراجعه کند و دادگاه با صدور حکم شوهر را اجبار به طلاق می‌کند.

دومین مورد مربوط به پدید آمدن وضعیت عسر و حرج در خانم است که قانون این اصطلاح را جهت فهم بیشتر تعریف کرده است. منظور قانون از عسر و حرج این است که ادامه زندگی مشترک برای زن موجب سختی شدید و غیر قابل تحمل باشد زن می‌تواند در چنین شرایطی تقاضای طلاق کند

قانون در ادامه بعد از تعریف عسر و حرج چند مثال از آن را در شرایطی که عسر و حرج پدید می آید بیان نموده است

مواردی از شرایط عسر و حرج

  1. ترک زندگی مشترک توسط شوهر به مدت 6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب در مدت یکسال بدون آنکه شوهر دلیل و عذر موجهی داشته باشد.
  2. اعتیاد شوهر به الکل یا مواد مخدر که به اساس زندگی خانوادگی ضرر بزند مثل اعتیادی که از شدت آن شوهر بیکار شود
  3. محکومیت قطعی شوهر  در اثر مرتکب شدن جرمی که اجرای مجازات آن جرم باعث از بین رفتن آبرو و موقعیت خانم می شود.
  4. کتک زدن یا هر بد رفتاری که دائما توسط شوهر تکرار شود و زن با توجه به شرایط جسمی یا روحی‌اش نتواند تحمل کند
  5. ابتلا آقا به بیماری صعب العلاج چه بصورت جسمی چه به صورت روانی

نکات گفته شده از مواردی است که قانون به صورت نمونه و مثال در جهت تشریح وضعیت عسر و حرج آورده است

منبع: وکیل با ما

چهارشنبه 15 دی 1400  10:03 AM
تشکرات از این پست
vakilbamavakil
vakilbamavakil
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : دی 1400 
تعداد پست ها : 37
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

نفقه چیست ؟

نفقه هر آن چیزی است که زن به آن نیازمند است و باید توسط شوهر برای زن فراهم شود.

 

در نتیجه میزان نفقه برای تمام زنها یکسان نمی‌باشد وباید بر حسب محل و زمان زندگی و خصوصیات زن تعیین گردد و به همین دلیل است که نفقه زنی که در شهر تهران زندگی میکند و دارای تحصیلات دانشگاهی است با زنی که در روستا زندگی می‌کند و دارای تحصیلات ابتداییست متفاوت است.

 

همه آنچیزی کهع لازم است درباره نفقه بدانید

 

قابل ذکر است اگر زن دارای شغل و درآمد مجزا از شوهر هم باشد و چه بسا درآمد او بیشتر از شوهر هم باشد باز هم می‌تواند نفقه را از شوهر خود مطالبه کند و حتی درصورت فوت زن ،ورثه زن نیز می‌توانند از شوهر زن، نفقه گذشته را مطالبه کنند.

در صورتیکه که شوهر فوت کند ولی نفقه زن او پرداخت نشده باشده ،زن می‌تواند از ماترک شوهر خود نفقه خود را مطالبه کند.

 

حق زن در مطالبه نفقه در صورتی است که در تمکین شوهر خود باشد و در صورتی که شوهر بتواند عدم تمکین زن خود را اثبات کند ،زن نمی‌تواند نفقه را دریافت نماید.

 

تعریف نفقه در قانونی مدنی :

در قانون مدنی (ماده 1107) : نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل: مسکن، البسه، غذا، هزینه‌های درمانی و بهداشتی و خادم درصورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض و …

 

اگر شوهر نفقه را پرداخت نکند:

در صورت عدم پرداخت نفقه از سوی شوهر می‌توان با مراجعه به مراجع ذیل ،موضوع را پیگیری نمود:

 

مراجعه به دادگاه حقوقی.

مراجعه به دادگاه کیفری .

روش اول برای مطالبه نفقه | مراجعه به دادگاه حقوقی:

زن می تواند با طرح شکایت در دادگاه حقوقی به نفقه خود برسد

 

دریافت مبلغ نفقه به صورت حقوقی از طریق دادگاه خانواده و یا شورای حل اختلاف بوسیله ارایه دادخواست قابل مطالبه است؛ به این صورت که اگر میزان خواسته دویست میلیون ریال باشد، در صلاحیت شورای حل اختلاف و اگر بیش از دویست میلیون ریال باشد، در صلاحیت دادگاه خانواده است. در این روش زن باید به همراه مدارک شناسایی و سند نکاحیه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جهت تنظیم دادخواست مطالبه نفقه رجوع کند. بعد از تنظیم دادخواست و پرداخت هزینه آن در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ،دادخواست تنظیم شده به دادگاه ارسال می‌گردد و در صورت عدم وجود نقص در دادخواست ،تاریخ معینی جهت حضور زن و شوهر تعیین می‌گردد تا در آن روز در جلسه دادرسی حضور پیدا نمایند وبه دفاع از خود بپردازند . در جلسه دادرسی پس از بیان اظهارات و انجام دفاعیات و ملاحظه سند نکاحیه ، قاضی پرونده اقدام به تحقیقات لازم منجمله ارجاع امر به کارشناس نفقه می‌کند. که در این راستا انجام تحقیقات توسط کاشناس نیازمند این است که هزینه کارشناسی توسط زن پرداخت گردد.(البته هزینه کارشناسی در پایان دادرسی از شوهر اخذ می‌گردد) پس از اینکه زن هزینه کارشناسی را پرداخت نمود ،کارشناس تحقیقات را در راستای کشف شان زوجه انجام می‌‍نماید ومیزان نفقه را با ارسال لایحه به دادگاه اعلام می‌نماید. (مواردی که در تعیین میزان نفقه توسط کارشناس اهمیت دارد عبارت است از تحصیلات زن ،محل خانه پدری ،توانایی ها و هنر‌های زن ،….) .

در نهایت قاضی پرونده تصمیم نهایی را با توجه به نظر کارشناس خواهد گرفت. در مقابل، البته شوهر می‌تواند اثبات کند که در دوران زندگی مشترک با زن خود ،مخارج زندگی را پرداخت مینموده است و اگر بتواند این موضوع را اثبات کند، به مقداری که در زندگی مشترک هزینه کرده است از میزان نفقه تعیینی توسط دادگاه کسر خواهد شد.

 

نکته مهم درمورد نفقه در ایام زندگی مشترک:

اگر زوجه تمکین اعم از عام و خاص نداشته باشد، ناشزه محسوب می‌گردد و نفقه به او تعلق نخواهد گرفت و زوج با اثبات این امرکه زوجه تمکین ندارد، می‌تواند نفقه را تا زمان تمکین زوجه پرداخت ننماید و به محض تمکین زوجه، مجدداً زوج ملزم به پرداخت نفقه خواهد بود؛ البته اثبات این امر که زوجه ناشزه می‌باشد، مستلزم طرح دعوای قبلی زوج تحت عنوان تمکین و صدور حکم قطعی می‌باشد.

 

زنانی که به ازدواج موقت شوهر خود در میآیند، برای اینکه بتوانند نفقه خود را دریافت کنند ، باید در سند ازدواج شرط پرداخت نفقه را قید نمایند ولی در ازدواج دائم نیاز نیست چنین شرطی درج کنند.

 

درصورتی که شوهر به پرداخت نفقه محکوم گردد و آن را نپردازد باید از دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف تقاضای صدور اجراییه بعد از صدور حکم و قطعی شدن آن نمود .بعد از صدور اجراییه وگذشت مهلت قانونی پرونده به اجرای احکام ارسال می‌گردد و زوجه می‌تواند با مراجعه به بخش اجرای احکام مربوطه ابتدائا درخواست توقیف اموال و در غیر اینصورت و عدم اثبات اعسار از ناحیه شوهر ،درخواست صدور برگ جلب شوهر خود را خواستار باشد.

 

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

 

افزون بر موارد فوق زن می‌تواند به علت عدم پرداخت نفقه از سوی شوهر و عدم الزام وی به پرداخت از دادگاه خانواده تقاضای طلاق نماید.

بنابراین اثر عدم پرداخت نفقه دو مورد است:

 

الزام مرد به پرداخت نفقه از طریق دادگاه

اعطای حق طلاق به زن و صدور حکم طلاق از طرف دادگاه

روش دوم برای مطالبه نفقه | مراجعه به دادگاه کیفری :

زن می تواند با طرح دعوی در یک دادگاه بزرگتر خق نفقه خود رادریافت کند

 

این روش ازطریق ارسال شکواییه به دادسرا قابل پیگیری است و نتیجه نهایی آن در صورت ارائه‌ی دلایل کافی و دفاعیات متناسب ،مجرم شناخته شدن شوهر و به زندان فرستادن وی می‌باشد.در ذیل اهم شرایط ونکات در جهت به نتیجه رسیدن شکایت بیان می شود.

 

4 شرط لازم برای اینکه زوج به علت ترک انفاق مجرم شناخته شود عبارت است :

زوج توان مالی پرداخت نفقه داشته باشد

زن در تمکین شوهر خود باشد

نفقه مربو ط به گذشته نباشد

ازدواج از نوع دایم باشد (نه موقت ).

در نتیجه زوجه برای مطالبه نفقه گذشته خود می‌تواند به صورت حقوقی اقدام نماید نه کیفری.برخلاف تصور عموم زن حتی اگر دارای درآمد متناسبی باشد ولی نفقه وی از سوی شوهر پرداخت نگردد میتواند از شوهر خود شکایت نماید.

برای اینکه بتوان شوهر را به لحاظ عدم پرداخت نفقه مجازات نمود ،باید عدم پرداخت نفقه از سوی شوهر برای چندین هفته متوالی اثبات گردد.

زن جهت مراجعه به دادگاه کیفری یکسال مهلت دارد و بعد از گذشت یکسال از عدم پرداخت نفقه ،نمی‌توان دیگر به دادگاه کیفری مراجعه نمود.(ولی مراجعه به دادگاه خانواده در هر زمان امکان دارد) البته به جهت اینکه ترک انفاق جرم مستمری است به لحاظ استمرار می‌تواند به دفعات مورد شکایت واقع شود و تاریخ ترک انفاق؛ درواقع تاریخی است که شاکی در شکایت خود برای شروع جرم ترک انفاق اعلام نموده و این امر به اثبات رسیده است.

مراجعه به مرجع کیفری فقط در مورد نفقه حال می‌باشد ولی در مورد مراجعه به دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف هم مطالبه نفقه حال و هم مطالبه نفقه دوران گذشته امکان پذیر است. در نتیجه به دلیل عدم پرداخت نفقه دوران گذشته نمی‌توان شوهر را به زندان انداخت. .مگر با اخذ برگ جلب شوهر در مرجع اجرای احکام و عدم به اثبات رسانیدن اعسار در دادگاه حقوقی یا شورای حل اختلاف.

نکته شایان ذکر این است که اگر مردی با وجود استطاعت مالی و درصورت تمکین زن، نفقه او را نپردازد مجرم محسوب می‌گردد و با شکایت زوجه قابل تعقیب کیفری از طریق دادسرا می‌باشد.

مجازات نپرداختن نفقه (ترک انفاق) طبق قانون جدید کاهش مجازات تعزیری حبس تعزیری درجه شش (سه ماه تا یک سال) می‌باشد.

 

نفقه در دوران عقد به چه شکل است؟

در پاسخ باید گفت زوجه باکره در دوران عقد در جواب دادخواست تمکین شوهر می‌تواند به حق حبس استناد نماید و تمکین را موکول به پرداخت کامل مهریه نماید و این استناد به حق حبس؛ باعث از بین رفتن نفقه زوجه نمی‌شود و مسقط نفقه نخواهد بود.

منبع: وکیل با ما

چهارشنبه 18 اسفند 1400  10:01 PM
تشکرات از این پست
vakilbamavakil
vakilbamavakil
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : دی 1400 
تعداد پست ها : 37
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

عسر و حرج یعنی چه؟ برگ بنده در اختلافات زناشویی

عسر و حرج به چه مفهوم اشاره دارد؟

به شکل مجزا عسر در لغت به معنای صعوبت و مشقّت است و حرج نیز به معنای ضیق و تنگی و تنگنا است و در قانون طبق قانون الحاق یک تبصره به ماده 1130 قانون مدنی مصوب 14/08/1370 عبارت است از :

 

به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد

 

و دقیقا به شرایطی اطلاق میگردد که زندگی را برای زوجه سخت می نماید به قدری که ادامه زندگی برای وی ممکن نبوده و طاقت فرسا باشد که می تواند دلایل مختلفی داشته باشد مثلا سو رفتار و ضرب و شتم زوجه توسط زوج که مرتبا صورت گرفته و ادامه زندگی را برای زوجه با این روال غیر ممکن سازد یا ترک منزل مشترک و عدم پرداخت نفقه که زوجه را به شدت در مضیقه مالی قرار دهد و وی نتواند به این صورت زندگی مشترک را ادامه دهد. در اینجاست که با استفاده از قانون عصر حجر درخواست طلاق از طرف زن شکل قانونی‌تر و جدی‌تری به خود می‌گیرد.

 

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

 

 

معنی لغوی عسر و حرج

 

قانون برای بهتر معنی شدن این عبارت مصادیق آن را در 5 بند بیان نموده که عبارت است از :

ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه‌ متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه .

اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلاء وی به مشروبات الکلی که به‌اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن

در مدتی‌که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.

محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.

ضرب و شتم یا هرگونه سوء‌رفتار مستمر زوج که عرفاً باتوجه به وضعیت زوجه‌ قابل تحمل نباشد.

ابتلاء زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه صعب‌العلاج که زندگی مشترک را مختل نماید.

.

 

اثبات شرایط عسر و حرج در دادگاه می تواند به طلاق زن منجر شود

 

البته طبق صراحت ذیل این ماده ، این بند‌ها صرفاً در بیان مثال و نمونه هایی از شرایط عسر و حرج بوده و موارد دیگری هم می تواند در صورت داشتن شرایط تعریف این عبارت جزو مصادیق عسر و حرج تلقی شود و نکته مهم دیگر این است که زن به استناد همین مواردی که می‌توانند در گروه شرایط عصر و حرج قرار بگیرند، می تواند حکم طلاق خود را در دعوای طلاق به درخواست زوجه با اثبات این موارد از دادگاه بگیرد و همین منحصر نبودن عسر و حرج به مصادیق یاد شده در قانون امتیازی برای زوجه است که بتواند موارد . مشکلات دیگری در زندگی مشترک را ذیل چتر عسر و حرج بیاورد .

برای مثال یکی از مواردی که در قانون بیان نشده و می تواند از مصادیق عسر و حرج باشد آن است که زن و شوهری مدت طولانی از هم مفارقت جسمانی ، عاطفی داشته باشند و جدا از هم زندگی نمایند

در گروه حقوقی وکیل با ما پرونده ای مطرح بود که خانم و آقا به مدت 10 سال جدا از هم زندگی میکردند و مفارقت و دوری جسمی و عاطفی و روحی از یکدیگر داشتند و در طول این مدت هر یک به تنهایی امور مربوط به خود را انجام می داد و دیگر هیچ علاقه‌ای به زندگی مشترک نداشتند . با توجه به گذشت مدت زیادی از جدایی ، برگشت به زندگی مشترک تقریبا امری محال به نظر می رسید و وکلای متخصص در امور خانواده در گروه حقوقی وکیل با ما با اثبات این موضوع جز مصادیق عسر و حرج و با بیان استدلالات و متقاعد نمودن دادگاه در پرونده با موضوع درخواست طلاق از طرف زوجه موفق به اخذ حکم طلاق خانم در دادگاه شدند .

 

یک زوج که با هم قهر هستند

 

در پرونده دیگری در گروه حقوقی وکیل با ما با موضوع طلاق از طرف زوجه با استناد به همین مفهوم عسر و حرج به شرح اینکه خانم مورد ضرب و شتم توسط همسرش قرار گرفته بود بعد از مراجعه به وکلای گروه حقوقی وکیل با ما جهت استفاده از این مورد برای پرونده طلاق از طرف زوجه بنا بر حجم زیاد جراحات وارده در درگیری با آقا و با استفاده از ارجاع خانم به پزشکی قانونی جهت ثبت این وقایع و به نتیجه رساندن پرونده ضرب و شتم عمدی خانم توسط آقا در محاکم کیفری و اخذ حکم محکومیت آقا توانستیم بر خلاف بند 4 ماده 1130 قانون مدنی که در بیان مصادیق عسر و حرج می‌باشد که گفته شده است ضرب و شتم و سو رفتار زوج می بایست مستمر باشد در پرونده ذکر شده با وجود یکبار ضرب و شتم و سو رفتار به خانم و اثبات به دادگاه و که این موضوع از مصادیق عسر و حرج است موفق به اخذ حکم طلاق خانم از دادگاه شدیم.

همانطور که در مثال های بالا گفته شد مفهوم عسر و حرج و عدم درج مواردی انحصاری در تعیین تکلیف و موضوعات این مفهوم باعث ایجاد فرصت برای خانم هایی که در وضعیت نامساعد در زندگی مشترک قرار گرفته اند برای اخذ حکم طلاق از دادگاه شده است و مصادیق عسر و حرج می تواند بنا بر موضوعات و مشکلاتی که در هر خانواده بین زن و شوهر پیش می آید گسترده باشد.در واقع درست است که می گوییم دلایل محکمه پسند طلاق از طرف زوجه محدود می باشد ولی با استناد به عسر و حرج این موارد می تواند بیشمار باشد.

منبع: وکیل با ما

چهارشنبه 18 اسفند 1400  10:24 PM
تشکرات از این پست
vakilbamavakil
vakilbamavakil
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : دی 1400 
تعداد پست ها : 37
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

دریافت مهریه زن در ادارات ثبت

در حال حاضر زن برای گرفتن مهریه خود باید ابتدائا به دفترخانه رسمی ازدواج مراجعه نموده و درخواست صدور اجراییه مهریه نماید.وبراساس مقررات فعلی مراجعه به دادگاه برای مطالبه مهریه در مرحله بعد قرار دارد.

 

اولین قدم برای دریافت مهریه

 

نکات مهم در دریافت مهریه از طریق ادارات ثبت

برای این کار زوجه یا وکیل وی باید تقاضای کتبی خود را به دفترخانه ازدواج مربوطه بدهد و تقاضای صدور اجراییه نماید. (در نتیجه اگر سند ازدواج در دفتر خانه ثبت نشده باشد ورسمی نباشد امکان مطالبه از طریق اداره میسر نیست.در صورتیکه مهریه ،ملک ،آپارتمان و زمین باشد زوجه باید در خواست توقیف اموال و در صورت لزوم درخواست ممنوع الخروجی زوج را به دفترخانه رسمی ازدواج تقدیم نماید.

بعد از صدور اجرائیه ، دفترخانه آن را به اداره ثبت منطقه ارسال میکند و بعد از ابلاغ به زوج و تشکیل پرونده ،اگر زوج دارای اموالی باشد توقیف می‌گردد. اموال زوج می‌تواند شامل خودرو، ملک ،حقوق، یا طلب زوج از شخصی باشد. ملک وآپارتمان حتی اگر مشاعی باشد وشوهر دارای شریک در آن باشد ، به شرط ثبت در اداره ثبت اسناد و املاک قابل توقیف هست.

در حال حاضر مطالبه مهریه ازطریق اداره ثبت سریعتر وکم هزینه تر نسبت به دادگاه می‌باشد.

در صورتیکه مهریه ازقبیل سفر های زیارتی یا وجه نقد باشد قیمت آن به نرخ روز محاسبه و پرداخت می‌شود.

زوجه نمیتواند به طور همزمان هم ازاداره ثبت وهم ازدادگاه مطالبه مهریه نماید در نتیجه در ابتدا باید به اداره ثبت مراجعه نماید ودرصورت عدم گرفتن نتیجه به دادگاه مراجعه کند.

نکته مهم این است که از طریق اجرای ثبت نمیتوان شوهر را به دلیل عدم پرداخت مهریه زندانی و حبس نمود و حکم جلب زوج را گرفت.

زن به جای طلب مهریه از شوهرش خودرو او را مصادره کرد

 

اموال غیر قابل توقیف مرد

زن نمیتواند این اموال را توقیف کند

اموالی که به به هیچ عنوان قابل توقیف نیستند و در اصطلاح مستثنیات دین هستند (به استناد ماده 61 آیین نامه مفاد اسناد رسمی) :

 

منزل مسکونی که عرفاً در شأن مدیون در حالت اعسار او باشد.

اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری مدیون و افراد تحت تکفل وی لازم است.

آذوقه موجود به قدر احتیاج مدیون و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفاً آذوقه ذخیره می‌شود.

کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شأن آنها

وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان لازم است.

تلفن مورد نیاز مدیون

مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می‌شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستأجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شأن او نباشد.

نکته قابل توجه :

 

لازم به ذکر است که خودرو متعلق به زوج جز مستثنیات دین نمی باشد و خانم می ‌تواند خودرو متعلق به زوج را توقیف کند البته در صورتی که خودرو متعلق به زوج ، ابزار کار وی نباشد.برای مثال تاکسی های ثبت نام شده در اتحادیه تاکسیرانی ،که در صورت توقیف از طرف خانم قابل اعتراض به دلیل ابزار کار بودن و رفع توقیف از طرف زوج می‌باشد.

 

چه در دادگاه چه در اجرای ثبت، امکان بازداشت و توقیف اموالی که مستثنیات دین شوهر است وجود ندارد و برای مثال خودرو بدهکار طبق قانون، مستثنیات دین نیست و طبق رویه جاری صرفاً خودرو تاکسی را به عنوان وسیله کاری جزو مستثنیات دین دانست و میتوان رفع توقیف نمود.

 

دریافت مهریه زن فقط در ادارات ثبت اسناد

خیلی از خانم ها با وجود گذشت چندین سال از اجرایی شدن قانون جدید در زمینه دریافت مهریه ، کماکان بر این باور هستند که میبایست برای دریافت مهریه به دادگاه خانواده مراجعه کنند در حالی که ،دریافت مهریه در ابتدا فقط از طریق دفاتر ثبت ازدواج صورت می‌گیرد.

از اردیبهشت ماه سال 96 براساس بند ب ماده 113 قانون برنامه ششم توسعه مقرر شد تا بانوانی که متقاضی دریافت مهریه خود هستند به جای مراجعه به محاکم قضایی به دفاتر ثبت ازدواج مراجعه کنند. این جمله بدین معنی است که در قدم اول برای دریافت مهریه به دفاتر ازدواج خود که صادر کننده سند ازدواج میباشند میبایست مراجعه شود.

این موضوع اگرچه باعث می‌شود تا محاکم قضایی کمی خلوت‌تر شود ولی خانم‌ها همچنان برای دریافت سایر حقوق مالی خود و سایر دعاوی مربوط به ازدواج از قبیل “اجرت‌المثل و نفقه وطلاق و……………” باید به محاکم قضایی مراجعه کرده و در آنجا تشکیل پرونده دهد.

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر : همه آنچیزی که باید درباره مطالبه نفقه بدانید.

 

تا قبل از تصویب برنامه پنج ساله ششم توسعه و براساس قانون آیین دادرسی مدنی زوجه حق داشت تا مهریه خود را یا از ادارات ثبت یا از طریق دادگاه مطالبه نماید .

اما طبق قانون اخیر این حق از زوجه گرفته شده و ابتدا برای گرفتن مهریه از شوهر الزاما میبایست از طریق دفاتر اسناد رسمی ازدواج برای ثبت درخواست اجراییه مهریه اقدامات لازم انجام شود و جهت پیگیری اجراییه مهریه به ادارات ثبت مراجعه شود.

نکته قابل توجه این است که اگر فرد از طریق اداره ثبت و در مدت زمان قانونی نتوانست به نتیجه برسد می‌تواند به مراجع قضایی مراجعه کرده و مراحل دریافت مهریه را طی کند. اسناد رسمی از طریق قانون حمایت می‌شوند و مهریه هم که در دفاتر اسناد رسمی ازدواج به ثبت رسیده باشد، در حمایت قانون است و جزو اسناد عادی محاسبه نمی‌شود.

پس زمانی که فرد از طریق اداره ثبت اقدام به اجرا گذاشتن مهریه می‌کند شاهد سرعت بیشتری در به دست آوردن مهریه خود است و به زمانبندی دادگاه برای رسیدگی به پرونده نیاز ندارد. همین موضوع یکی از مزیت‌های به اجرا گذاشتن مهریه در ادارات ثبت است اما اگر فرد درخواست‌هایی همچون به اجرا گذاشتن شروط ضمن عقد مثل مطالبه نفقه، اختلافات مربوط به محل سکونت زوجین یا اختلافات مربوط به شرایط ضمن عقد، درخواست گواهی عدم امکان سازش، طلاق، فسخ نکاح و مانند آن را داشته باشد، باید به دادگاه مراجعه کند.

البته در مورد نحوه مطالبه ی مهریه های غیرمتعارف به جز پول و سکه مثلاً مالی باشد که قیمت آن مشخص نباشد مثل سه دانگ خانه که مشخص نباشد در چه منطقه و با چه متراژی است، یا قید شده باشد که مهریه چندین مسافرت خارجی است اما رقمی برای آن مشخص نشده و کشورهای مقصد هم مشخص نباشد یا مهریه‌های نامتعارف مثل چندین سبد گل و یا… باشد در این صورت می‌توان از ادارات ثبت درخواست کارشناس رسمی برای قیمت‌گذاری مهریه کرد تا این کارشناس، تعهد و دین مندرج در سند ازدواج را به پول رایج مملکت تبدیل کند و سپس برای دریافت آن اقدام کرد

 

آشنایی بیشتر با مفهوم مهریه

با وقوع عقد نکاح (اعم از دائم یا موقت) زن وشوهر در برابر یکدگر وظایف وحقوقی دارند که باید به آن‌ها پایبند باشند. یکی از همین حقوق برای زن مهریه است و شوهر وظیفه پرداخت آن را دارد. در نتیجه زمانی که صیغه عقد نکاح(اعم از دائم یا موقت ) خوانده شود، زن مستحق مهریه می‌شود و مالک آن است.

 

مهریه قبل از اسلام هم مرسوم بوده است و اسلام هم آن راتایید نموده ودر قرآن از آن نام برده شده است.

 

مهریه حق زن است

تعریفی دقیق‌تر از مهریه:

مهریه عبارت است از هرگونه وجه یا طلا و یا هرچیز دیگری که مالیت داشته باشد و به توافق زوجین رسیده باشد و به محض عقد به زوجه تعلق می‌گیرد و صراحت ماده 1082 قانون مدنی می‌گوید. به مجرد اینکه زن در عقد مردی شد مالک مهریه می‌شود و می‌تواند هرگونه تصرفی در آن نماید . مهریه میتواند خانه ، زمین ،باغ ،تعلیم هنر مثل آموزش قران یا زبان خارجی باشد.

مواردی که قابل تبدیل به پول نیستند یا غیر عقلایی یا غیر شرعی هستند را نمی‌توان به عنوان مهریه قرار داد مانند دست وپای شوهر یا یک کیلو بال مگس یا یک کیلو پوست پیاز یا مشروبات الکلی.

مهریه میتواند علاوه بر شوهر به عهده شخص دیگری هم باشد مانند پدر شوهر یا برادر شوهر یا هر شخص دیگری مشروط بر اینکه در سند ازدواج قید گردد.

 

قبل از مطالبه مهریه باید ازدواج بین زن وشوهر اثبات گردد که معمول ترین راه اثبات ازدواج ارایه سند نکاحیه یا سند طلاق می‌باشد ولی در حالتی که سند نکاحیه یا طلاق وجود ندارد (چه سند رسمی وچه سند عادی ) می‌توان با ادله دیگر مانند شهادت شهود یا اقرار و قوع عقد نکاح را اثبات نمود.

 

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

 

در نظر داشته باشید که مهریه با شیربها متفاوت است .

 

انواع مهریه:

مهرالمسمی

مهرالمثل

مهرالمتعه

مهرالمسمی: مهری است که زوجین قبل از عقد ازدواج بر و میزان آن و نوع و تعداد آن توافق داشته و آن را هنگام عقد ثبت می‌کنند. مستند قانونی آن ماده ۱۰۸۰ قانون مدنی است که میگوید «تعیین مهر منوط به تراضی طرفین است و محدودیتی در این خصوص در قانون پیش‌بینی نشده است.» و، «مهر باید بین طرفین تا حدی که رفع جهالت آن‌ها بشود، معلوم باشد.» (ماده ۱۰۷۹ قانون مدنی). یعنی، مهر تعیین‌ شده باید دارای ارزش مالی بوده باشد قابل تملیک و تملک باشد ، مقدار و نوع آن معلوم و معین و صریحاً بیان شده باشد و و قابل پرداخت باشد .

 

مهرالمثل : در قانون ما آنهم اختصاصا در عقد دائم با وجود الزامی بودن و دستوری بودن وجود مهریه در ازدواج ، اجباری از لحاظ زمانی برای تعیین آن وجود ندارد و بدون تعیین مهریه قانونا و شرعا نکاح پذیرفته است، هرچند در هنگام عقد موقت (متعه) در صورت‌عدم تعیین مهریه عقد باطل است و می‌توان در هنگام نکاح مهر تعیین نکرد ، و بعد از ازدواج با توافق زوجین مهریه تعیین شود. در صورتی که بعد از ازدواج ولی قبل از توافق زوجین بر مهر عمل زناشویی اتفاق بیفتد ، زن مستحق مهریه از نوع مهر المثل است که در ماده ۱۰۹۱ قانون مدنی نحوه‌ی چگونگی تعیین مهرالمثل بیان می‌شود: «برای تعیین مهر المثل، باید حال زن از حیث شرافت خانوادگی و سایر صفات و وضعیت او نسبت به اماثل و اقران و اقارب و همچنین معمول محل و غیره در نظر گرفته شود.» و مهر المثل مهری می‌باشد که در زمان ازدواج تعیین نشده است و میزان آن با توجه به زمان و مکان و مشخصات زن از قبیل سطح سواد و زیبایی وسن و… توسط کارشناس رسمی دادگستری تعیین می‌گردد

 

مهرالمتعه : مهریه است که مانند مهرالمثل در زمان نکاح تعیین نشده است اما در صورتی که قبل از نزدیکی و زناشویی مرد بخواهد از همسر خود طلاق بگیرد، در این صورت مبلغی از سمت مرد به زن پرداخت می‌گردد و این در تعیین این مبلغ برخلاف مهر المثل که وضعیت زن درنظر گرفته می‌شود ملاک وضعیت مرد است و طبق ماده ۱۰۹۴ قانون مدنی «برای تعیین مهرالمتعه حال مرد از حیث غنا و فقر ملاحظه می‌شود». باید توجه داشت که: در صورت ازاله بکارت بدون رضایت دختر، مرد باید مهرالمثل پرداخت کند.

 

مهریه تا چه مقدار ضمانت اجرای قانونی دارد :

ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده 1391 می‌گوید:

 

هرگاه مهریه در زمان وقوع عقد تا یکصد و ده سکه تمام بهارآزادی یا معادل آن باشد، وصول آن مشمول مقررات ماده (۲) قانون اجرای محکومیت‌های مالی است. چنانچه مهریه، بیشتر از این میزان باشد در خصوص مازاد، فقط ملائت زوج ملاک پرداخت است. رعایت مقررات مربوط به محاسبه مهریه به نرخ روز کماکان الزامی است.

 

معنی ماده فوق به این معنی میباشد تا 110 سکه دارای ضمانت اجرای کیفری و حقوقی است.

 

ضمانت اجرای کیفری به این معنیست که اگر مرد از پرداخت مهریه امتناع کند و دادخواست اعسار هم ندهد یا ادعای اعسار او رد شود حبس می‌شود ولی مازاد بر 110 سکه تنها می‌توان اموال او را توقیف نمود و زندانی نمودن شوهر امکان پذیر نیست. و در صورت اثبات ملائت مرد توسط خانم قابل مطالبه است.

 

شوهری که به دلیل عدم پرداخت مهریه زندانی شده است

 

تعدیل مهریه به نرخ روز

با توجه به اینکه در گذشته مهریه ها بر اساس واحد پولی رایج کشور (ریال) تعیین می‌شد ولی بر اثر گذشت زمان و تورم از ارزش ریال کاسته شد به همین دلیل با توجه به تبصره ذیل ماده 1082 قانون مدنی امکان به نرخ روز نمودن مهریه بر اساس تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تادیه نسبت به سال اجرای عقد وجود دارد.

 

طرق مطالبه مهریه:

 

به سه روش زیر می‌توان مهریه را از شوهر دریافت نمود.

 

مراجعه به اجرای ثبت

مراجعه به دادگاه خانواده

مراجعه به شورای حل اختلاف

یک زن چگونه می‌تواند مهریه خود را بگیرد؟

 

روش اول مطالبه مهریه از شوهر : از طریق اجرای ثبت

در این روش سند نکاحیه باید رسمی وتوسط دفترخانه ازدواج تنظیم شده و مهریه بدون مدت باشد . زن ابتدا باید به دفترخانه ثبت کننده ازدواج مراجعه و تقاضای صدور اجراییه بنماید.(شرایط نحوه گرفتن مهریه از طریق اجرای ثبت در آیین نامه مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا آمده است )

 

روش دوم مطالبه مهریه از شوهر : از طریق دادگاه

برای مطالبه مهریه از طریق دادگاه خانواده باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمود و اقدام به تقدیم دادخواست نمود.(شرایط دادخواست در قانون آیین دادرسی مدنی ذکر شده است) ضمنا در زمان تنظیم دادخواست خانم میتواند برای پرداختن هزینه دادرسی دعوای مهریه که از دعاوی مالی محسوب می‌شود در صورت داشتن شرایط اعسار ، از دعوای اعسار در هزینه دادرسی استفاده نماید

 

البته زن میتواند قبل از ارایه دادخواست ابتدا اظهارنامه برای شوهر جهت دریافت مهریه را ارسال کند.

 

پس از درخواست صدور قرار تامین خواسته از دادگاه توسط زن و صدور آن، خانم می‌تواند به مقدار مهریه خود از اموال آقا توقیف و تا زمان صدور رای و اجرای حکم طلاق می‌تواند مانع فروش اموال توسط شوهر خود شود.

 

روش سوم مطالبه مهریه از شوهر : از طریق شورای حل اختلاف

در صورتیکه مبلغ مهریه تا بیست میلیون تومان باشد باید به شورای حل اختلاف مراجعه نمود .

 

نکته : در صورتیکه زن وشوهر در دو شهر مختلف سکونت داشته باشند زن می‌تواند برای مطالبه مهریه به دادگاه یا شورای حل اختلاف محل اقامت خود مراجعه نماید و نیازی نیست به محل سکونت شوهر خود مراجعه نماید.

 

نکته : مهریه را نمی‌توان به طور همزمان از دادگاه واجرای ثبت مطالبه نمود بلکه باید ابتدا از طریق اجرای ثبت پیگیری نمود ودر صورت عدم نتیجه و عدم شناسایی اموال در اجرای ثبت به دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف، مراجعه نمود.

 

هزینه مطالبه مهریه چقدر است ؟

باتوجه به اینکه مطالبه مهریه از دعاوی مالی محسوب میشود لذا هزینه دادرسی آن سه و نیم درصد ارزش ریالی مهریه است.

 

زن میتواند بخشی از مهریه را مطالبه نماید نه تمام آن را ،وهزینه دادرسی کمتری بپردازد. و طبق مواردی که در بالا گفته شد برای نپرداختن هزینه دادرسی ، در صورت نداشتن اموال یا عدم دسترسی اموال دادخواست اعسار از هزینه دادرسی ضمن دادخواست مطالبه مهریه تقدیم دادگاه شود.

 

قاضی برای جاری کردن صیغه طلق چقدر پول می گیرد؟

 

در چه حالتی زن میتواند نصف مهریه را مطالبه کند؟

در صورتیکه زن وشوهر قبل از برقراری رابطه جنسی از یکدیگر جدا شوند (طلاق واقع شود) زن فقط می‌تواند نصف مهریه را مطالبه کند.ولی در صورتیکه مرد فوت گردد حتی قبل از برقراری رابطه جنسی زن می‌تواند تمام مهریه خود را از شوهر مطالبه کند.

 

و در حالتیکه شوهر مدعی برقراری رابطه جنسی باشد و زن برقراری رابطه جنسی را انکار کند ،به دستور قاضی دادگاه ابتدائا زن به پزشکی قانونی معرفی می شود وبر اساس نظریه پزشکی قانونی اتخاذ تصمیم میگردد.

 

مهریه در صورت فوت زن یا شوهر

با توجه به اینکه مهریه دبن و مسئولیتی است که بر عهده شوهر است لذا بعد از فوت شوهر هم می‌توان مهریه را از ماترک زوج برداشت و در این مورد زن باید به طرفیت وراث اقامه دعوی مطالبه مهریه کند.

و در صورتیکه فوت شوهر بر اثر حادثه یا تصادفی باشد ودر نتیجه مستحق دیه باشد زن می‌تواند مهریه خود را برداشت نماید زیرا دیه جز ماترک محسوب می‌گردد وبالعکس آن هم امکان پذیر ایت به این معنی که در صورت فوت زن ،وراث او می‌توانند مهریه را از شوهر مطالبه کنند.

 

شوهری که قوت کند هم باید مهریه بپردازد

 

حق حبس در مهریه

یکی از امتیازات زن در برابر شوهر برای دریافت مهریه استفاده از حق حبس می‌باشد که دارای ریشه فقهی وقانونی است (ماده 1085 قانون مدنی) .به این معنی که زن حق دارد تازمانیکه مهریه خود را دریافت ننموده است از شوهر تمکین ننماید و شوهر را برای پرداخت مهریه تحت فشار قرار دهد و این عمل او نشوز محسوب نمیگردد و زن همچنان میتواند نفقه دریافت کند و برای استفاده از حق حبس، مهریه باید حال و بدون مدت باشد و حتی اگر شوهر ندار باشد و توان پرداخت مهریه را نداشته باشد بازهم زن دارای حق حبس است و چنانچه مهریه قسط بندی شود تا زمانیکه آخرین قسط پرداخت نشده است زن همچنان دارای حق حبس است و می‌تواند از تمکین خودداری کند ولی چنانچه زن وشوهر عمل زناشویی را انجام دهند ولو یکبار ،زن دیگر نمی‌تواند از حق حبس استفاده نماید.

 

تمکین در حق حبس به معنی سکونت در منزل شوهر و معاشرت با او و رابطه جنسی می‌باشد.

 

تفاوت مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه

زمانیکه مهریه عندالمطالبه باشد زن به محض خوانده شدن صیغه ازدواج میتواند مهریه را از شوهر یا کسی که آن رابه عهده گرفته مطالبه کند ولی زمانیکه مهریه عندالستطاعه باشد امکان گرفتن مهریه وجود ندارد تا زمانیکه توانایی مالی مرد جهت پرداخت مهریه اثبات شود.

منبع: وکیل با ما

چهارشنبه 18 اسفند 1400  10:39 PM
تشکرات از این پست
vakilbamavakil
vakilbamavakil
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : دی 1400 
تعداد پست ها : 37
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

حضانت فرزند پسر و دختر بعد از طلاق چگونه است؟

معنای حضانت!

 

حضانت به معنای نگهداری فرزندان توسط پدرو مادر است مطابق ماده 1168 قانون مدنی حضانت فرزند پسر و دختر هم حق پدر و مادر و هم تکلیف آنان است و تا زمانی که پدر و مادر با یکدیگر زندگی می‌کند مشکلی در مورد حضانت فرزندان وجود ندارد ولی در صورتی که پدر و مادر جدا از هم زندگی می‌کنند ،چه در طول زندگی مشترک و چه بعد از جدایی و طلاق، قانون در ماده 1169 قانون مدنی حکم این قضیه را مشخص نموده و حق حضانت را در مورد فرزند دختر تا 7 سالگی با مادر و بعد از آن تا سن بلوغ ( 9 سالگی ) با پدر است و در مورد فرزند پسر تا 7 سالگی با مادر و بعد از آن تا سن بلوغ ( 15 سالگی ) با پدر است البته در همین مورد هم دادگاه درصورتی که مصلحت طفل را در زندگی با والد دیگر ببیند و عدم صلاحیت پدر یا مادری که فرزند را نگهداری می‌کنند برایش مشخص شود ، حق حضانت را به طرف دیگر میدهد. نکته قابل توجه آن است که بعد از سن 9 سالگی در دختران و 15 سالگی در پسران انتخاب محل زندگی با پدر یا مادر با فرزندان است.

 

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

 

 

نگه داری از فرزندان بعد از طلاق با کیست

یک سوال پر تکرار درباره حضانت فرزند پسر و دختر

آیا تا زمانی که حکم دادگاه در خصوص حضانت صادر و قطعی نشود، امکان ملاقات حضوری و قبول حضانت فرزندم را ندارم؟

 

نکته جالب توجه، پیش بینی امکان اخذ دستور موقت طبق ماده 7 قانون حمایت خانواده ، هم در مسئله حضانت و هم در مسئله ملاقات والدین است که بدین معناست :

 

شما در راستای دادخواستتان علاوه بر موضوع حضانت یا ملاقات ، دستورموقت قبل از صدور حکم دادگاه هم طبق قانون پیش بینی شده است.

 

برای مثال دریکی از پرونده های گروه حقوقی وکیل باما پدری با مراجعه به تیم حقوقی متخصص در امر حضانت فرزند پسر و دختر با بیان اینکه همسرش زندگی مشترک را رها نموده و پسر8 ساله‌شان را با خود از منزل خارج کرده به دلیل عدم فراهم نمودن امکانات مناسب زندگی برای پسرش توسط مادر و با توجه به اینکه مادر کودک جهت سکونت مسکن مناسبی ندارد و اینکه با تقلب، پرونده تحصیلی فرزند مشترک را بدون اجازه پدر از مدرسه اخذ نموده بود و درمدرسه دیگر ثبت نام کرده بوده است درخواست انجام ترتیبات صدور حکم حضانت به نفع پدر را از دادگاه داشت و این درخواست به دلیل مقارن شدن با شروع سال تحصیلی جدید فرزند با فوریت همراه بود که وکلای خانواده گروه حقوقی وکیل باما باتوجه به درخواست موکل، از دادگاه تقاضای صدور حکم حضانت به نفع پدر برای فرزند مشترکشان ( پسر 8 ساله ) را داشتند و در ابتدای کار قبل از حتی تشکیل جلسه دادگاه، درخواست صدور دستور موقت حضانت با توجه به فوریت مسئله حضانت از دادگاه نمودند که دادگاه با موافقت با دستور موقت حضانت پدر قبل از صدور حکم دادگاه موافقت کرد.

 

موارد مهم برای دادگاه برای تایید صلاحیت والدین برای حضانت فرزند

طبق ماده 1173 قانون مدنی

 

عدم اعتیاد زیان آور به الکل، مواد مخدر و قمار.

عدم اشتهار به فساد اخلاق و فحشاء.

عدم ابتلا به بیماریهای روانی با تشخیص پزشکی قانونی.

عدم سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء، تکدی گری و قاچاق.

عدم تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف.

با اثبات هریک از موارد بالا در مورد والدی که از فرزند خود نگهداری می‌کند، می‌توان حکم حضانت به نفع والد دیگر در صورتی که واجد شرایط باشد را از دادگاه اخذ نمود.

 

نکته مهمی که غالبا در عرف اشتباه برداشت می‌شود آن است که برخلاف تصور عموم در صورت فوت پدر ، حضانت طفل با مادر است ولو اینکه برای طفل قیم تعین شود، باز هم حضانت فرزند با پدر بزرگ و مادر بزگ در صورت حیات مادر نیست و الویت با مادر است.

 

نکته دیگر آن است که در زمانی که طبق حکم دادگاه حضانت فرزندان بایکی از والدین است طرف دیگر مطابق ماده 1174 قانون مدنی حق ملاقات فرزند مشترک را دارد و در صورت اختلاف بین والدین در زمان و مکان این ملاقات ، با تقدیم دادخواست ملاقات فرزند مشترک به دادگاه ، جزییات ملاقات توسط دادگاه تعیین می‌شود و والدی که حضانت طفل را بر عهده دارد در صورت ممانعت برای ملاقات مجازات خواهد شد.

منبع: وکیل با ما

چهارشنبه 18 اسفند 1400  10:53 PM
تشکرات از این پست
vakilbamavakil
vakilbamavakil
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : دی 1400 
تعداد پست ها : 37
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

حق طلاق زن چیست؟ به عنوان یک تیم حقوقی متشکل از چندین وکیل خانواده مجرب، یکی از پر تکراترین پرسش‌هایی که همواره با آن رو‌به‌رو هستیم این سوال است که منظور از حق طلاق زن چیست و داشتن یک چنین چه مزیت‌هایی برای زن دارد.

 

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

 

 

منظور از حق طلاق چیست؟

حق طلاق عبارتی است که بر خلاف اسم و ظاهر آن به معنای حق طلاق نیست و در واقع این عبارت به معنی اعطای حق به زوجه در طلاق نیست به این دلیل که اسم درست و صحیح عبارت حق طلاق تفویض وکالت در طلاق از طرف مرد به زن است و خانم فقط در چهارچوب موارد نوشته شده در متن وکالتنامه می تواند وکالت در طلاق از طرف مرد را اعمال کند برای مثال در متن سند وکالتنامه در طلاق اگر نوشته شده باشد خانم فقط در صورت بخشش کل مهریه یا بخشش کلیه حقوق مالی اعم از مهریه ، نفقه ، اجرت المثل می تواند از زوج جدا شود، خانم در صورت اعمال این وکالت و جهت اقدام برای طلاق نمی‌تواند مبالغ مهریه یا سایر حقوق مالی را از زوج در حکم طلاق مطالبه نماید و تنها در صورت بخشش کل مهریه و عمل به موارد مندرج در سند وکالت در طلاق از آن می‌تواند استفاده نماید و در مورد سایر موارد مندرج در وکالتنامه به همین طریق می بایست رعایت گردد.

 

مطالعه بیشتر : مطالبه مهریه : معرفی روش‌های دریافت مهریه

 

چگونه باید از حق طلاق خود استفاده کنیم؟

نکته مهم در استفاده از سند وکالت در طلاق توسط خانم این است که زوجه برای استفاده از این وکالتنامه و به اصطلاح عموم اعمال حق طلاق باید از وکلای دادگستری متخصص در پرونده های طلاق ( وکیل خانواده ) استفاده نماید تا وکیل انتخابی از طرف خانم به استناد این وکالتنامه وکیل شوهر گردد و طبق مفاد مندرج در سند وکالتنامه از شوهر وکالت نماید و به اصطلاح چنین وکیلی ، وکیل مع الواسطه نامیده می شود چرا که وکالت خود را از شوهر به واسطه خانم نه به صورت مستقیم از آقا اخذ نموده است و بدون استفاده از کمک وکیل نمیتواند در دادگاه از این وکالت استفاده نماید. در اینجاست که تیم حقوقی وکیل با ما می‌تواند به عنوان یک یار همراه شما در انجام امور طلاق به درخواست زن و طلاق توافقی باشد.

 

جق طلاق این گزینه را به زن میدهد که بتواند راحت تر طلاق بگیرد

تنظیم وکالت‌نامه حق طلاق برای خانم

تنظیم وکالت در طلاق بهتر است در دفاتر اسناد رسمی صورت پذیرد و در هنگام تنظیم متن آن بهتر است از وکلای متخصص گروه حقوقی وکیل با ما در امور خانواده کمک بگیرید چرا که برای مثال اگرخانم، خواهان اخذ حضانت فرزند مشترک باشد فقط در صورت درج در متن وکالتنامه در طلاق می تواند در زمان مراجعه به دادگاه ، وکیل انتخابی شوهرش در این موضوع به همراه خانم تعیین و تکلیف نماید در غیر اینصورت آقا می‌تواند ابطال تصمیمات در مواردی که خارج از متن سند وکالتنامه رسمی تحریر گردیده است را از دادگاه بخواهد.

 

طبق ماده 1133 قانون مدنی حق طلاق مطلقا و منحصرا با مرد است و قابل واگذاری نیست و آنچیزی که در عموم به حق طلاق معروف است خود حق طلاق نیست و وکالت در طلاق است و گویی که مرد می‌خواهد برای طلاق دادن همسرش از وکیل استفاده کند که از قضا آن وکیل خود همسر او است پس ازین به بعد به جای واژه حق طلاق از وکالت در طلاق استفاده نماییم .

 

برای تنظیم و تفویض وکالت در طلاق از طرف آقا به خانم (زوج به زوجه) 3 راه در قانون پیش بینی شده است که به شرح زیر است:

 

اگر خواهان این وکالت هستید و تا کنون ازدواج ننموده اید در زمان عقد از سر دفتر ازدواج بخواهید که در انتهای عقدنامه در قسمت شروط ضمن عقد این حق را به طور تمام و کمال بیاورد و درج کند .

در صورتی که ازدواج نموده اید و اکنون خواستار این وکالت می باشید در دفاتر اسناد رسمی آن را با حضور زوج تنظیم نمایید.

زوجین خارج از کشور برای تنظیم این وکالتنامه می بایست به کنسولگری‌ها یا سفارتخانه‌ی کشور محل اقامت خود مراجعه و تنظیم نمایند.

البته نکته قابل توجه این است که در قانون محدودیتی برای تنظیم و تفویض وکالت در طلاق منحصرا از طرف زوج به زوجه وجود ندارد و زوج میتواند این وکالتنامه را به نام هر فردی تنظیم نماید و حتی بالعکس تنظیم این وکالتنامه از طرف خانم به آقا امکان پذیر است.

 

نکات مهم در تنظیم وکالت حق طلاق

نکات مهم در استفاده از حق طلاق

 

برای کاربردی بودن و قابل استفاده بودن این وکالتنامه می بایست حق توکیل به غیر در آن درج شود.

بهتر است محدود و مقید به زمان خاصی نباشد.

امکان اسقاط حق تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی در آن پیش بینی شده باشد.

درآن در رابطه با حقوق مالی زوجه تعیین و تکلیف شده باشد.

وکالت در اجرای صیغه طلاق از طرف مرد و امضا دفاتر طلاق در آن نوشته شده باشد.

یک مثال از پرونده‌های حقوقی تیم وکیل با ما در خصوص حق طلاق :

در یکی از پرونده های مطروحه در گروه حقوقی وکیل باما با موضوع طلاق از طرف زوجه با استفاده از سند وکالت در طلاق اخذ شده از آقا، در وکالت اخذ شده خانم از آقا شرط اسقاط حق تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی درج نگردیده بود به همین علت پس از صدور حکم طلاق توسط دادگاه امکان صرف نظر و اعتراض از این دو مواعد اعتراض که همان تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی است توسط وکیل مع الواسطه وجود نداشت و اثر عدم درج آن شرط در وکالتنامه در آن جا ظاهر شد که به دلیل عدم اختیار در اسقاط مرحله تجدیدنظر و فرجام میباست تا سپری شدن موعد 20 روزه اعتراض و تجدیدنظر و بعد از آن مهلت 20 روزه فرجام خواهی و به دلیل قطعی نشدن حکم، امکان اجرای صیغه طلاق در دفاتر ازدواج وجود نداشت. النهایه بعد از گذشت مهلت 40 روز تجدیدنظر و فرجام خواهی و با عدم وصول اعتراض از سمت زوج ، موفق به اخذ گواهی قطعیت حکم واجرای صیغه طلاق شدیم

 

در نتیجه توصیه اخذ مشورت از وکیل در هنگام تنظیم سند وکالت در طلاق را جدی بگیریم چرا که عدم وجود متنی کامل و جامع شما را با مشکلات متعددی در انجام پروسه طلاق مواجه مینماید.

منبع: وکیل با ما

چهارشنبه 18 اسفند 1400  11:10 PM
تشکرات از این پست
vakilbamavakil
vakilbamavakil
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : دی 1400 
تعداد پست ها : 37
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

اجرت المثل ایام زوجیت | از این حقوق زنان در خانواده خبر دارید؟

اجرت المثل ایام زوجیت در قانون بدین شکل معنا شده که هرکس در مقابل هر عملی که برای دیگری انجام می‌دهد میتواند از او اجرت و مزد بگیرد مگر اینکه ثابت شود این کار را مجانی انجام داده است. حال اگر بین طرفین برای انجام این کار اجرتی پیش‌بینی نشده باشد فرد انجام دهنده آن عمل مستحق دریافت اجرت المثل ان کار یعنی اجرتی مثل و اندازه آن کار است.

 

زن می‌تواند بابت اقداماتی که در خانه انجام می‌دهد مطالبه هزینه نماید

درباره اجرت المثل ایام زوجیت :

در نظر داشته باشیم مستند قانونی اجرت المثل ماده 336 قانون مدنی است که بیان می‌کند که:

 

هرگاه کسی بر حسب امر دیگری اقدام به عملی نماید که عرفا برای آن عمل اجرتی بوده و یا آن شخص عادتا مهیای آن عمل باشد عامل ، مستحق اجرت عمل خود خواهد بود مگر اینکه معلوم شود که قصد تبرع داشته است.

 

و مستند قانونی زن برای دریافت اجرت المثل ایام زندگی زناشویی تبصره ماده 336 قانون مدنی است که میگوید

 

چنانچه زوجه کارهایی که شرعا بر عهده وی نبوده و عرفا برای آن کار اجرت المثل باشد ، به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده است و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم مینماید

 

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

 

 

در رابطه زناشویی نیز زوجه مکلف به تمکین عام و خاص از شوهر است اما یکسری کارها وظیفه شرعی و قانونی زوجه نیست. از نظر قانونی زوجه می‌تواند در برابر انجام این امور مانند نگهداری از فرزندان، آشپزی، نظافت منزل و… از زوج مطالبه دستمزد نماید و اگر شوهر با همسرش در پرداخت این مبلغ با هم به توافق نرسند زوجه می‌تواند با ارائه دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت به طرفیت همسرش این مبلغ را مطالبه نماید که به دلیل عدم مشخص بودن این رقم در قسمت خواسته در ردیف دادخواست عبارت با جلب نظر کارشناس را قید نماید که دادگاه با ارجاع امر به کارشناس این مبلغ را برای زوجه تعیین نماید.

 

شرایط مطالبه اجرت المثل زن در زندگی مشترک:

اولاً زوجه باید ثابت کند که در منزل کارهایی را که انجام داده وظیفه او نبوده، ثانیاً به دستور شوهر اقدام به این کارها می‌کرده و ثالثاً قصد انجام این امور را به صورت رایگان و مجانی نداشته و در صورت تعیین تکلیف اجرت المثل ضمن پرونده طلاق، این طلاق به درخواست زن نباشد و همچنین زن ناشزه نباشد.

 

اگر خانم قصد تقدیم این دادخواست را به مراجع قضایی دارد باید توجه نماید اگر به نظر او و بسته به تعداد ‌های زندگی مشترکشان رقم اجرت المثل ایام زوجیت در محاسبه حدودی در نظر خانم زیر 20 میلیون تومان است، بهتر است خانم دادخواست خود را به شورای حل اختلاف تقدیم نماید و اگر این رقم بالای 20 میلیون تومان باشد دادگاه صلاحیت رسیدگی به این پرونده را دارد.

 

نکته حائز اهمیت این است که دادگاه پس از تشکیل جلسه دادرسی و استماع اظهارات طرفین، درصورت تشخیص استحقاق زوجه قرار ارجاع به کارشناس صادر می‌کند، کارشناس با توجه به فاکتورهای متعدد، اجرت ‌المثل ایام روجیت خانم را تعیین می‌نماید؛ برخی از این فاکتورها عبارتند از: تحصیلات زوجه، وضعیت اشتغال، تعداد فرزندان، محل زندگی و… در حال حاضر مبلغ تعیینی توسط کارشناس برای هر سال زندگی مشترک حدودا 1 میلیون تومان است که البته بسته به عوامل گفته شده میتواند افزایش یابد.

 

مبلغ اجرت المثثل به ازای هر سال زندگی مشترک

اگر نسبت به پرداخت اجرت المثل اعتراضی داریم، باید چه کنیم؟

هر کدام از طرفین می‌توانند اعتراض خود را به نظر کارشناس طی مهلت مقرر که عموماً 7 روز است، اعلام نمایند؛ در این ‌صورت هیأت کارشناسی سه نفره تشکیل خواهد شد و به این اعتراض رسیدگی می‌کنند که در صورت عدم اعتراض طرفین نظر این هیأت قطعی است و در صورت اعتراض هیئت 5 نفره کارشناسی تعیین میگردد و سرانجام بعد از صدور نظریه کارشناسی ،دادگاه بر اساس مفاد نظریه کارشناسی اقدام به صدور رای مینماید . و البته که رای دادگاه نیز در مهلت 20 روزه قابل اعتراض در مقطع تجدیدنظر است.

 

judges-o-court-min

دادخواست مطالبه اجرت المثل چون جنبه مالی دارد، اگر رأی قطعی به محکومیت پرداخت اجرت المثل صادر شده باشد و سپس اجرائیه صادر شود و ظرف یک ماه زوج اقدام به پرداخت آن ننماید و یا دادخواست اعسار از پرداخت اجرت المثل را تقدیم شعبه رسیدگی ننماید، حسب مورد دادگاه یا شورای حل اختلاف به تقاضای زوجه حکم جلب زوج را صادر می‌نماید.

 

در این راستا اگر مرد دادخواست اعسار خود را تقدیم دادگاه کند در صورت وجود شرایط اعسار، دادگاه حکم بر تقسیط را صادر می‌کند؛ البته به شرطی که زوج مالی برای توقیف و پرداخت نداشته باشد، چون اگر اموالی از زوج وجود داشته باشد تا آن میزان محکوم به توقیف خواهد شد و مبلغ محکومٌ‌به از محل توقیفی دریافت می‌گردد. البته به شرطی که مال توقیف شده کفاف میزان اجرت المثل تعیین شده را بدهد و اگر کافی نباشد، برای مابقی مبلغ؛ زوج حبس خواهد شد.

نکته قابل توجه در اجرت المثل ایام زوجیت این است که این حق مالی فقط در زمان درخواست خانم از دادگاه تعیین نمی‌شود بلکه در درخواست طلاق از طرف زوج نیز ، دادگاه بدون درخواست خانم در صورت وجود شرایط استحقاق خانم برای این مبلغ اقدام به تعیین اجرت المثل ایام زوجیت مینماید.

اجرت المثل ایام زوجیت فقط مخصوص عقد و نکاح دائم است و در نکاح موقت در صورت عدم شرط و عدم توافق بر چنین مبلغی ، قانون این حق مالی را برای زوجه در نظر نمی‌گیرد.

نکته ای که اغلب مورد توجه قرار نمی‌گیرد و منجر به صدور قرار رد دعوا می‌گردد یا منجر به عدم تعلق اجرت المثل به زوجه در پرونده طلاق از طرف زوج میگردد این است که زوجه ناشزه است و درخواست مطالبه اجرت المثل مطرح می‌نماید، درصورتی که به زوجه ناشزه اجرت المثل تعلق نمی‌گیرد که البته این ناشزه بودن باید از قبل در دادخواست تمکین ازجانب زوج مطرح شده باشد و موجب صدور حکم قطعی شده باشد و زوج گواهی عدم نشوز را اخذ کرده باشد تا زوج بتواند به آن در دادگاه استناد نماید.

در پایان نمونه دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت توسط زوجه آورده شده است، اگر شما نیاز به مشاوره یا استفاده از خدمات وکالتی گروه حقوقی وکیل باما را دارید ، وکلای متخصص در امور خانواده گروه حقوقی وکیل باما آماده پشتیبانی و ارایه مشاوره و دفاع از حقوق شما در مراجع قضایییست فقط کافیست با شماره های مندرج در سایت تماس حاصل نمایید .

منبع: وکیل با ما

چهارشنبه 18 اسفند 1400  11:28 PM
تشکرات از این پست
vakilbamavakil
vakilbamavakil
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : دی 1400 
تعداد پست ها : 37
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

اگر مرد درخواست طلاق بدهد :

طبق قانون و مذهب تشیع مرد می‌تواند در هر زمان بعد از پرداخت کلیه حق و حقوق قانونی خانم از دادگاه ، درخواست جدایی از همسر دائمی خود را بنماید. البته شرط قانون در این رابطه رعایت تشریفات برای صدور حکم دادگاه از جمله تقدیم دادخواست (دادخواست طلاق از طرف زوج ) به دادگاه ، برگزاری جلسه دادگاه و انجام داوری در دادگاه است و بعد از صدور حکم و قطعیت آن، آقا می‌تواند برای اجرای صیغه طلاق با در دست داشتن حکم دادگاه و به دفتر رسمی طلاق مراجعه نماید، نکته جالب آن است که : طبق ماده 1133 قانون مدنی مرد برای طلاق دادن همسر خود نیاز به آوردن علت و دلیل برای اینکار به دادگاه ندارد که این برخلاف طلاق از طرف خانم است که برای صدور حکم دادگاه خانم حتما باید دلیل محکمه پسند به دادگاه ارائه دهد.

 

درخواست طلاق از طرف مرد برای دادگاه

موضوع دیگر آن است که در صورتی که شیوه جدایی با درخواست طلاق از طرف مرد شروع شود یا طلاق ، طلاق توافقی باشد. دادگاه اقدام به صدور گواهی عدم سازش می نماید. برخلاف طلاق به درخواست زوجه که در آن قاضی مبادرت به صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق برای زوجه می نماید.

 

درخواست طلاق از طرف مرد و داوری

در رابطه با داوری به یاد داشته باشید که در کلیه موارد درخواست طلاق به جز طلاق توافقی دادگاه باید موضوع طلاق را به داوری ارجاع نماید و دادگاه در این موارد با توجه به نظر داوران رای را صادر می‌نماید ، اگر هم نظر بر رد نظریه داوری دارد باید با دلیل این کار را انجام دهد.

 

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

 

 

در مورد انجام داوری هم هر یک از زوجین چه در طلاق به درخواست زوج چه در طلاق به درخواست زوجه ، یک نفر از نزدیکان متاهل بالای سی سال را به عنوان داور به دادگاه معرفی نماید، البته دادگاه این امتیاز را برای زوجین قائل شده که اگر به فردی با مشخصات بالا در نزدیکان خود دسترسی نداشته باشد ، از واحد داوری مستقر در دادگاه ها تقاضای معرفی داور نماید که با پرداخت هزینه داوری این مهم امکان پذیر می باشد.

 

معرفی داور به دادگاه از طرف زوجین وقتی زن درخواست طلاق دارد

در مورد انجام داوری هم هر‌یک از زوجین چه در طلاق به درخواست زوج چه در طلاق به درخواست زوجه ، یک نفر از نزدیکان متاهل بالای سی سال را به عنوان داور به دادگاه معرفی نماید، البته دادگاه این امتیاز را برای زوجین قائل شده که اگر به فردی با مشخصات بالا در نزدیکان خود دسترسی نداشته باشد ، از واحد داوری مستقر در دادگاه ها تقاضای معرفی داور نماید که با پرداخت هزینه داوری این مهم امکان پذیر می باشد.

 

اگر مرد درخواست طلاق دهد، حقوق زن چه می‌شود؟

درست است که انجام طلاق به درخواست زوج نیاز به دلیل ندارد اما آقا می‌بایست قبل از ثبت طلاق تمامی حقوق مالی خانم از جمله مهریه، نفقه ، اجرت المثل را پرداخت نماید که البته تمامی مبالغ این موارد در رای دادگاه درج می‌شود و مضافا در رای دادگاه وضعیت جهیزیه خانم و حضانت و ملاقات فرزندان مشترک برای زوجین تعیین می گردد و صیغه طلاق در صورتی در دفتر رسمی طلاق جاری می‌شود و طلاق ثبت می‌گردد که یا حقوق مالی مندرج در رای دادگاه پرداخت شده باشد یا حکم قطعی اعسار زوج در مورد آنها صادر شده باشدو مبالغ قسط بندی شده باشد یا خانم با اجرای صیغه طلاق و ثبت طلاق قبل از دریافت حقوق مالی اش رضایت بدهد ، با فرض رضایت خانم بر ثبت طلاق قبل از دریافت حق و حقوق مالی اش ، بعد از طلاق می تواند از طریق قسمت اجرای احکام دادگاه مبالغ را از شوهر خود دریافت نماید.

 

حق و حقوق زن در طلاق

جهت یادآوری، آقایانی که قصد جدایی از همسرشان را دارند ولی به دلیل نداشتن مال جهت پرداخت حقوق مالی خانم برای اینکار اقدام نمی‌نمایند می‌توانند بعد از مشخص شدن این مبالغ و درج در حکم دادگاه و قطعی شدن حکم دادگاه، دادخواست اعسار از پرداخت مهریه، نفقه و یا اجرت المثل را به دادگاه تقدیم نماید و در صورت اثبات معسر بودن و عدم ملائت از دادگاه تقاضای تقسیط این مبالغ مالی را نمایند.

 

البته که دادخواست اعسار در همه فروض مورد قبول دادگاه قرار نمی‌گیرد و برای مثال در یکی از پرونده‌های گروه حقوقی وکیل باما که مرد درخواست طلاق را به دادگاه داده بود و مهریه خانم 14 عدد سکه طلای تمام بهار بود و مرد دلیلی موجه برای درخواست طلاق نداشت قاضی محترم پرونده با وجود صدور گواهی عدم سازش درخواست اعسار زوج را برای تقسیط مهریه نپذیرفت و حکم به پرداخت یکجای مهریه صادر نمود و آقا فقط بعد از پرداخت تمام و کامل حقوق مالی خانم توانست طلاق را در دفاتر رسمی طلاق ثبت نماید و صیغه طلاق را جاری نماید

 

اعتبار رای طلاق با درخواست طلاق از طرف مرد

نکته مهم ، توجه به مدت اعتبار رای طلاق در مورد پرونده‌های طلاق به درخواست زوج است ، همانطور که گفته شد در این مورد در طلاق توافقی به جای صدور حکم طلاق، از طرف دادگاه گواهی عدم سازش صادر می‌شود و به طور کلی مدت اعتبار این گواهی سه ماه از تاریخ قطعیت آن است و در گواهی عدم سازش مانند حکم طلاق هم مهلت اعتراض تجدید نظر بعد از آن مهلت اعتراض فرجام خواهی پیش بینی شده که قطعیت آن منوط به گذشتن این مواعد است که مهلت تجدید نظر خواهی 20 روز در قانون پیش‌بینی شده و بعد از آن مهلت 20 روزه دیگری به عنوان فرجام‌خواهی پیش بینی شده است.

 

زمان اعتبار حکم دادگاه

عجیب اما باور کردنی: حضور زن برای اجرای طلاق الزامی نیست

در اجرای صیغه طلاق و ثبت طلاق در دفاتر رسمی طلاق در پرونده‌های طلاق به درخواست آقا حضور خانم الزامی نیست و بعد از اخطار دفترخانه طلاق در صورت عدم حضور خانم صیغه طلاق جاری می‌شود.

 

زنی که تی حضورش در جلسه دادگاه اجباری نیست

طلاق از طرف مرد یک طلاق رجعی است

نکته مهم ، نوع طلاقی است که در پرونده طلاق از طرف مرد انجام می شود که به آن طلاق رجعی می‌گویند، در طلاق رجعی بر خلاف طلاق خلع که در موارد طلاق از طرف زن و طلاق توافقی انجام می‌شود ، صیغه طلاق جاری می شود اما ثبت طلاق بعد از سپری شدن مدت عده زن است که ،سه روز یا سه ماه است مگر اینکه زوجه حامله باشد که مدت آن تا زمان وضع حمل زوجه است و بعد از گذشت این مدت و عدم تحقق رجوع مرد به زن طلاق ثبت می‌شود.

 

البته که زوج در صورت رجوع به همسر خود در مدت عده باید تا 1ماه پس از آن به دفتر طلاق اعلام و رجوع ثبت شود در غیر اینصورت ممکن است مرد به پرداخت جزای نقدی یا حتی حبس محکوم شود.

 

شوهری که از لاق زن خود پشیمان است

پرداخت نفقه زن بعد از جاری شدن صیغه طلاق هنوز با مرد است

نکته آخر آن است که در طلاق به درخواست زوج ، آقا موظف است مبلغی بعنوان نفقه ایام عده (سه طهر و یا سه ماه) را به خانم پرداخت نماید که مستند قانونی آن ماده 1109 قانون مدنی موید این موضوع است که بیان می دارد :

 

نفقه‌ مطلقه‌ رجعیه در زمان عده بر عهده‌ی شوهر است ؛ مگر این که طلاق در حال نشوز واقع شده باشد.

 

که این مبلغ در صورت عدم توافق بین زن و شوهر توسط کارشناس رسمی دادگستری تعیین می‌گردد. البته پرداخت این مبلغ مشروط بر آن است که زوجه ناشزه نباشد.

منبع: وکیل با ما

چهارشنبه 18 اسفند 1400  11:46 PM
تشکرات از این پست
vakilbamavakil
vakilbamavakil
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : دی 1400 
تعداد پست ها : 37
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

اگر مرد درخواست طلاق بدهد :

طبق قانون و مذهب تشیع مرد می‌تواند در هر زمان بعد از پرداخت کلیه حق و حقوق قانونی خانم از دادگاه ، درخواست جدایی از همسر دائمی خود را بنماید. البته شرط قانون در این رابطه رعایت تشریفات برای صدور حکم دادگاه از جمله تقدیم دادخواست (دادخواست طلاق از طرف زوج ) به دادگاه ، برگزاری جلسه دادگاه و انجام داوری در دادگاه است و بعد از صدور حکم و قطعیت آن، آقا می‌تواند برای اجرای صیغه طلاق با در دست داشتن حکم دادگاه و به دفتر رسمی طلاق مراجعه نماید، نکته جالب آن است که : طبق ماده 1133 قانون مدنی مرد برای طلاق دادن همسر خود نیاز به آوردن علت و دلیل برای اینکار به دادگاه ندارد که این برخلاف طلاق از طرف خانم است که برای صدور حکم دادگاه خانم حتما باید دلیل محکمه پسند به دادگاه ارائه دهد.

 

درخواست طلاق از طرف مرد برای دادگاه

موضوع دیگر آن است که در صورتی که شیوه جدایی با درخواست طلاق از طرف مرد شروع شود یا طلاق ، طلاق توافقی باشد. دادگاه اقدام به صدور گواهی عدم سازش می نماید. برخلاف طلاق به درخواست زوجه که در آن قاضی مبادرت به صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق برای زوجه می نماید.

 

درخواست طلاق از طرف مرد و داوری

در رابطه با داوری به یاد داشته باشید که در کلیه موارد درخواست طلاق به جز طلاق توافقی دادگاه باید موضوع طلاق را به داوری ارجاع نماید و دادگاه در این موارد با توجه به نظر داوران رای را صادر می‌نماید ، اگر هم نظر بر رد نظریه داوری دارد باید با دلیل این کار را انجام دهد.

 

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

 

 

در مورد انجام داوری هم هر یک از زوجین چه در طلاق به درخواست زوج چه در طلاق به درخواست زوجه ، یک نفر از نزدیکان متاهل بالای سی سال را به عنوان داور به دادگاه معرفی نماید، البته دادگاه این امتیاز را برای زوجین قائل شده که اگر به فردی با مشخصات بالا در نزدیکان خود دسترسی نداشته باشد ، از واحد داوری مستقر در دادگاه ها تقاضای معرفی داور نماید که با پرداخت هزینه داوری این مهم امکان پذیر می باشد.

 

معرفی داور به دادگاه از طرف زوجین وقتی زن درخواست طلاق دارد

در مورد انجام داوری هم هر‌یک از زوجین چه در طلاق به درخواست زوج چه در طلاق به درخواست زوجه ، یک نفر از نزدیکان متاهل بالای سی سال را به عنوان داور به دادگاه معرفی نماید، البته دادگاه این امتیاز را برای زوجین قائل شده که اگر به فردی با مشخصات بالا در نزدیکان خود دسترسی نداشته باشد ، از واحد داوری مستقر در دادگاه ها تقاضای معرفی داور نماید که با پرداخت هزینه داوری این مهم امکان پذیر می باشد.

 

اگر مرد درخواست طلاق دهد، حقوق زن چه می‌شود؟

درست است که انجام طلاق به درخواست زوج نیاز به دلیل ندارد اما آقا می‌بایست قبل از ثبت طلاق تمامی حقوق مالی خانم از جمله مهریه، نفقه ، اجرت المثل را پرداخت نماید که البته تمامی مبالغ این موارد در رای دادگاه درج می‌شود و مضافا در رای دادگاه وضعیت جهیزیه خانم و حضانت و ملاقات فرزندان مشترک برای زوجین تعیین می گردد و صیغه طلاق در صورتی در دفتر رسمی طلاق جاری می‌شود و طلاق ثبت می‌گردد که یا حقوق مالی مندرج در رای دادگاه پرداخت شده باشد یا حکم قطعی اعسار زوج در مورد آنها صادر شده باشدو مبالغ قسط بندی شده باشد یا خانم با اجرای صیغه طلاق و ثبت طلاق قبل از دریافت حقوق مالی اش رضایت بدهد ، با فرض رضایت خانم بر ثبت طلاق قبل از دریافت حق و حقوق مالی اش ، بعد از طلاق می تواند از طریق قسمت اجرای احکام دادگاه مبالغ را از شوهر خود دریافت نماید.

 

حق و حقوق زن در طلاق

جهت یادآوری، آقایانی که قصد جدایی از همسرشان را دارند ولی به دلیل نداشتن مال جهت پرداخت حقوق مالی خانم برای اینکار اقدام نمی‌نمایند می‌توانند بعد از مشخص شدن این مبالغ و درج در حکم دادگاه و قطعی شدن حکم دادگاه، دادخواست اعسار از پرداخت مهریه، نفقه و یا اجرت المثل را به دادگاه تقدیم نماید و در صورت اثبات معسر بودن و عدم ملائت از دادگاه تقاضای تقسیط این مبالغ مالی را نمایند.

 

البته که دادخواست اعسار در همه فروض مورد قبول دادگاه قرار نمی‌گیرد و برای مثال در یکی از پرونده‌های گروه حقوقی وکیل باما که مرد درخواست طلاق را به دادگاه داده بود و مهریه خانم 14 عدد سکه طلای تمام بهار بود و مرد دلیلی موجه برای درخواست طلاق نداشت قاضی محترم پرونده با وجود صدور گواهی عدم سازش درخواست اعسار زوج را برای تقسیط مهریه نپذیرفت و حکم به پرداخت یکجای مهریه صادر نمود و آقا فقط بعد از پرداخت تمام و کامل حقوق مالی خانم توانست طلاق را در دفاتر رسمی طلاق ثبت نماید و صیغه طلاق را جاری نماید

 

اعتبار رای طلاق با درخواست طلاق از طرف مرد

نکته مهم ، توجه به مدت اعتبار رای طلاق در مورد پرونده‌های طلاق به درخواست زوج است ، همانطور که گفته شد در این مورد در طلاق توافقی به جای صدور حکم طلاق، از طرف دادگاه گواهی عدم سازش صادر می‌شود و به طور کلی مدت اعتبار این گواهی سه ماه از تاریخ قطعیت آن است و در گواهی عدم سازش مانند حکم طلاق هم مهلت اعتراض تجدید نظر بعد از آن مهلت اعتراض فرجام خواهی پیش بینی شده که قطعیت آن منوط به گذشتن این مواعد است که مهلت تجدید نظر خواهی 20 روز در قانون پیش‌بینی شده و بعد از آن مهلت 20 روزه دیگری به عنوان فرجام‌خواهی پیش بینی شده است.

 

زمان اعتبار حکم دادگاه

عجیب اما باور کردنی: حضور زن برای اجرای طلاق الزامی نیست

در اجرای صیغه طلاق و ثبت طلاق در دفاتر رسمی طلاق در پرونده‌های طلاق به درخواست آقا حضور خانم الزامی نیست و بعد از اخطار دفترخانه طلاق در صورت عدم حضور خانم صیغه طلاق جاری می‌شود.

 

زنی که تی حضورش در جلسه دادگاه اجباری نیست

طلاق از طرف مرد یک طلاق رجعی است

نکته مهم ، نوع طلاقی است که در پرونده طلاق از طرف مرد انجام می شود که به آن طلاق رجعی می‌گویند، در طلاق رجعی بر خلاف طلاق خلع که در موارد طلاق از طرف زن و طلاق توافقی انجام می‌شود ، صیغه طلاق جاری می شود اما ثبت طلاق بعد از سپری شدن مدت عده زن است که ،سه روز یا سه ماه است مگر اینکه زوجه حامله باشد که مدت آن تا زمان وضع حمل زوجه است و بعد از گذشت این مدت و عدم تحقق رجوع مرد به زن طلاق ثبت می‌شود.

 

البته که زوج در صورت رجوع به همسر خود در مدت عده باید تا 1ماه پس از آن به دفتر طلاق اعلام و رجوع ثبت شود در غیر اینصورت ممکن است مرد به پرداخت جزای نقدی یا حتی حبس محکوم شود.

 

شوهری که از لاق زن خود پشیمان است

پرداخت نفقه زن بعد از جاری شدن صیغه طلاق هنوز با مرد است

نکته آخر آن است که در طلاق به درخواست زوج ، آقا موظف است مبلغی بعنوان نفقه ایام عده (سه طهر و یا سه ماه) را به خانم پرداخت نماید که مستند قانونی آن ماده 1109 قانون مدنی موید این موضوع است که بیان می دارد :

 

نفقه‌ مطلقه‌ رجعیه در زمان عده بر عهده‌ی شوهر است ؛ مگر این که طلاق در حال نشوز واقع شده باشد.

 

که این مبلغ در صورت عدم توافق بین زن و شوهر توسط کارشناس رسمی دادگستری تعیین می‌گردد. البته پرداخت این مبلغ مشروط بر آن است که زوجه ناشزه نباشد.

منبع: وکیل با ما

چهارشنبه 18 اسفند 1400  11:52 PM
تشکرات از این پست
vakilbamavakil
vakilbamavakil
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : دی 1400 
تعداد پست ها : 37
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

مجازات مشروبات الکلی در یک کلام!

مجازات مشروبات الکلی به دو نوع تقسیم می‌شود :

 

مصرف مشروبات الکلی

نگهداری و حمل مشروبات الکلی

 

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

 

مجازات مصرف مشروبات الکلی :

مصرف مشروبات الکلی عنوان مجرمانه‌ای است که ریشه فقهی دارد و در روایات و احادیث فقهی برای این عمل مجازات تعیین شده است ، شرب خمر یک مجازات حدی است و طبق مستند قانونی ذکر شده در ماده 265 قانون مجازات اسلامی حد مسکر 80 ضربه شلاق است. (مسکر در معنی لغوی یعنی آنچه سبب سکر و مستی می‌شود و در اصطلاح عام به معنی نوشیدن مشروبات الکلی و هر آنچه که باعث مستی می‌شود است).

در اینجا درصد الکل مورد استفاده ملاک مجازات نیست حتی اگر به مقدار خیلی کم مصرف شده باشد موجب تحقق یافتن این جرم نیز می شود.

که البته با در نظر گرفتن سن متهم که می بایست به بلوغ شرعی رسیده باشد و همچنین عقل و قصد و اراده داشتن برای مصرف مشروبات الکلی نیز بسیار حائز اهمیت است چنانچه اگر به صورت تصادفی و از روی نا آگاهی مصرف شود و بتوان آنرا به دادگاه ثابت کرد مشمول مجازات نمی شود.

نکته مهم در این خصوص اینکه مجازات های حدی مانند شرب خمر قابل تبدیل و تعلیق و تبدیل به جزای نقدی و مجازات های جایگزین نمی باشد و فقط وجود بیماری ، کهولت ، بارداری باعث می شود که موقتا حکم اجرا نشود.

 

مجازات مصرف مشروبات الکلی 80 ضربه شلاق است

راه‌های اثبات مصرف مشروبات الکلی

برای اینکه یک جرمی به اثبات برسد و برای آن جرم مجازات تعیین شود باید روندی پیش برود تا بتوان با شواهد و مدارک موجود جرم را اثبات کرد. در خصوص مجازات مصرف مشروبات الکلی نیز ، به روش‌های زیر می‌توان جرم را اثبات نمود

 

چگونه مشخص می‌شود که کسی الکل مصرف کرده است؟

اولین و مهمترین راه اثبات مصرف مشروبات الکلی اقرار خود فرد می‌باشد، وقتی فرد مرتکب در محضر دادگاه اقرار به مصرف الکل می‌نماید ، جرم به راحتی اثبات می‌شود.

راه دیگر اثبات این جرم استفاده از الکل سنج است که ضابطین قضایی این آزمایش را از فردی که در مظان اتهام است می گیرند که البته در این روش امکان اشتباه و خطا مشاهده شده است و اماره قضایی (یعنی قرینه‌ای بر وقوع جرم) محسوب می‌شود و بصورت دلیل محسوب نمی‌گردد، البته اماره قضایی با دیگر شواهد و قرائن باعث به علم رسیدن قاضی می‌شود که یکی ازین آرا که باعث شد سیستم الکل سنج مورد پذیرش قاضی قرار نگیرد و متهم از جرم ارتکابی تبرئه شود دادنامه شماره 367 مورخ 27/03/1393 در شعبه 39 دادگاه تجدید نظر استان تهران بود که این دادنامه در تایید دادنامه شماره 1300 مورخ 30/09/1392 از شعبه 1090 دادگاه کیفری 2 تهران صادر شده است.

یکی دیگر از راه های اثبات شرب خمر شهادت است که اگر دو مرد یا یک مرد به همراه دو زن شهادت دهند که کسی در حال مصرف مشروبات الکلی بوده است این جرم ثابت می شود که البته باید این افراد بالغ، عاقل و بدون قصد و سوء نیت باشند تا شهادت این افراد باعث اثبات جرم شود. نکته مهم این است که شاهد نباید با شخص مرتکب کینه و دشمنی داشته باشد و عادل باشد و شرایط شهادت را نیز داشته باشد.

علم قاضی نیز یکی از راه های اثبات جرم شرب خمر است بدین صورت که قاضی با ملاحضه محتویات پرونده اظهارات طرفین و قرائن مثبته و شواهد موجود به این نتیجه می‌رسد که این جرم محقق گردیده است.

مجازات حمل و نگه‌داری مشروبات الکلی و ساختن و تولید آن!

مجازات حمل و نگه داری مشروبات الکلی قابل تغییر است

بر خلاف جرم شرب خمر که جرمی حدی است ، جرم حمل، نگهداری و ساخت مشروبات الکلی جرمی است تعزیری، یعنی قوانین حاکم بر جامعه این عمل را جرم انگاری کرده است و این جرم قابلیت تبدیل مجازات و اعمال نهاد های جایگزین حبس را نیز دارد.

 

قانون مجازات اسلامی در کتاب پنجم بخش تعزیرات در ماده 702 بیان می دارد

 

هر کس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا حمل و نگهداری کند یا در اختیار دیگری قرار دهد، به مجازات شش ماه تا یکسال حبس و تا 74 ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان 5 براربر ارزش عرفی (تجاری) کالای یاد شده محکوم می‌شود .

 

یعنی حتی اگر در منزل یا خودرو متعلق به شما مشروبات الکلی یافت شود صرف یافت شدن قرینه‌ای بر وقوع جرم است مگر اینکه بتوانید ثابت کنید که این مشروبات الکلی متعلق به شما نیست و در دادگاه دلیل و بینه‌ای در این خصوص ارائه دهید.

 

نکته دیگر اینکه بتوانید ثابت کنید که مشروبات الکلی یافت شده نزد شما برای مصارف پزشکی، ساخت الکل طبی بوده است از مجازات معاف خواهید شد.

 

از سوی دیگر در خصوص جرم حمل و نگهداری و خرید و فروش مشروبات الکلی این است که قانونگذار بین مشروبات الکلی خارجی و داخلی تفاوت قائل شده است بدین صورت که مشروبات الکلی خارجی شامل جرم قاچاق نیز می‌شوند و در صلاحیت دادگاه عمومی قرار نمی گیرند و دادگاه انقلاب صالح به رسیدگی در این خصوص است.

 

راه های اثبات جرم حمل و نگهداری و خرید و فروش مشروبات الکلی

برای اینکه بتوان را که یک فرد را که اقدام به تهیه، توزیع و حمل مشروبات الکلی کرده است مجرم نامید، باید بتوان جرم او را ثابت کرد. جرم حمل، نگه‌داری و توزیع مشوربات الکل به شرح ذیل به اثبات می‌رسد و بعد از اثبات جرم، فرد خاطی با مجازات مشروبات الکلی متناسب با خطای خود جریمه می‌شود..

 

اثبات حمل و نگه داری مشروبات الکلی

اقرار متهم به انجام عمل ارتکابی که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است این اقرار باید نزد مقام قضایی استماع شود.

شهادت شهود : اگر دو مرد یا یک مرد به همراه دو زن، بر وقوع جرم شهادت دهند این جرم ثابت می‌شود که البته باید بالغ عاقل و بدون قصد و سوء نیت داشتن مرتکب نیز اثبات شود.

قرائن و شواهد : از جمله صورتجلسه پلیس هنگام وقوع جرم، نظریه کارشناسی مبنی بر سنجش میزان الکل یافت شده و نحوه دستگیری متهم و هیمنطور محل یافت مشروبات الکلی نیز حائز اهمیت است.

علم قاضی : هر آنچه که باعث شود که قاضی به اقناع وجدان برسد و نوعا علم آور باشد مثلا شهادت یک زن به همراه نظریه کارشناسی بخش الکل ، یا نحوه دستگیری متهم و گزارش مامورین.

یک نمونه از پرونده‌های گروه حقوقی وکیل با ما درباره حمل مشروبات الکلی

فرار کار را برای گروه حقوق وکیل با ما سخت می کند

در پرونده ای مشابه در گروه حقوقی وکیل باما متهم حین مشاهده مامورین پا به فرار گذاشته و در تعقیب و گریز دستگیر شد و بعد از دستگیری به شدت انکار نمود و گفت که این مشروبات الکلی مال من نیست ولی قاضی رسیدگی کننده با توجه به گزارش مامورین و استناد به اینکه اگر مشروبات الکلی متعلق به متهم نبوده چرا بدوا فرار کرده است به علم رسید که جرم محقق شده است.

 

مواد قانونی مهم در زمینه جرایم مشروبات الکلی خارجی

قوانین کشوری درباره مشروبات الکلی خارجی

مستندا به ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز : هر کس مرتکب قاچاق کالای ممنوع گردد یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد علاوه بر ضبط کالا، به شرح ذیل مواد 23 و 24 همین قانون مجازات شود.

 

ماده 22– هرکس مرتکب قاچاق کالای ممنوع گردد یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد، علاوه بر ضبط کالا به‌شرح زیر و مواد (23) و (24) مجازات می‌شود:

الف. درصورتی‌که ارزش‌کالا تا ده میلیون (10.000.000)ریال باشد، به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

 

ب. درصورتی که ارزش کالا از ده میلیون (10.000.000) تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال باشد به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

پ. در صورتی که ارزش کالا از یکصد میلیون (100.000.000) تا یک میلیارد (1.000.000.000) ریال باشد به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و به جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق.

ت. در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد (1.000.000.000)ریال باشد به دوسال تا پنج سال حبس و به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

 

تبصره 1- در صورتی که ارزش عرفی (تجاری) مشروبات الکلی مشمول بندهای (الف) و (ب) این ماده باشد مرتکب علاوه بر جریمه نقدی مقرر در این ماده به مجازات حبس از شش ماه تا یک سال محکوم می‌شود. (اصلاح به موجب قانون اصلاح موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1394/7/21 مجلش شورای اسلامی)

تبصره 2- وجوه حاصل از قاچاق کالای ممنوع، ضبط می‌شود.

تبصره 3- آلات و ادواتی که جهت ساخت کالای ممنوع به منظور قاچاق یا تسهیل ارتکاب قاچاق کالای ممنوع مورد استفاده قرار می‌گیرد، ضبط می‌شود. مواردی که استفاده کننده مالک نبوده و مالک عامداً آن را در اختیار مرتکب قرار نداده باشد، مشمول حکم این تبصره نمی‌باشد.

تبصره 4- مشروبات الکلی، اموال تاریخی،فرهنگی، تجهیزات دریافت از ماهواره به‌طور غیرمجاز، آلات و وسایل قمار و آثار سمعی و بصری مبتذل و مستهجن از مصادیق کالای ممنوع است. ساخت تجهیزات دریافت از ماهواره نیز مشمول مجازات‌ها و احکام مقرر برای این ماده می‌باشد. (اصلاح به موجب قانون اصلاح موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1394/7/21 مجلش شورای اسلامی)

تبصره 5- محل نگهداری کالاهای قاچاق ممنوع که در مالکیت مرتکب باشد، در صورتی که مشمول حکم مندرج در ماده(24) این قانون نشود، توقیف و پلمب می‌شود و در صورتی که محکومٌ علیه ظرف دوماه از تاریخ صدور حکم قطعی، جریمه نقدی را نپردازد، حسب مورد از محل فروش آن برداشت و مابقی به مالک مسترد می‌شود. در هر مرحله از رسیدگی چنانچه متهم وثیقه‌ای معادل حداکثر جزای نقدی تودیع کند از محل نگهداری رفع توقیف می‌شود. (اصلاح به موجب قانون اصلاح موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1394/7/21 مجلش شورای اسلامی

 

ماده 23– در مواردی که کالای قاچاق مکشوفه مشمول شرایط بندهای(پ) و (ت) ماده(22) گردد وسیله نقلیه مورد استفاده در قاچاق کالای مزبور، درصورت وجود هر یک از شرایط زیر، ضبط می‌شود:

 

الف. وسیله نقلیه مورد استفاده، متعلق به شخص مرتکب قاچاق باشد.

ب. با استناد به دلایل یا قرائن ازجمله سابقه مرتکب و یا مالک وسیله نقلیه در امر قاچاق، ثابت شود که مالک وسیله نقلیه عامداً، آن را جهت استفاده برای حمل کالای قاچاق دراختیار مرتکب قرار داده است.

تبصره- درغیرموارد فوق، وسیله نقلیه به مالک مسترد و معادل ارزش آن به جریمه نقدی مرتکب اضافه می‌شود.

 

ماده 24– محل نگهداری کالای قاچاق ممنوع در صورتی که متعلق به مرتکب بوده و یا توسط مالک عامداً جهت نگهداری کالای قاچاق در اختیار دیگری قرار گرفته باشد و ارزش کالا بیش از یک میلیارد (1.000.000.000) ریال باشد، مصادره می‌گردد، مشروط به اینکه ارزش ملک از پنج برابر ارزش کالای قاچاق نگهداری شده بیشتر نباشد، که در این صورت ملک به مقدار نسبت پنج برابر قیمت کالای قاچاق نگهداری شده به قیمت اصل ملک، مورد مصادره قرار می‌گیرد و چنانچه ارزش کالا کمتر از مبلغ مذکور باشد و حداقل دوبار به این منظور استفاده شود و محکومیت قطعی یابد در مرتبه سوم ارتکاب، به کیفیت مذکور مصادره می‌گردد. در صورتی که مرتکب بدون اطلاع مالک از آن محل استفاده کند، از سه تا پنج برابر ارزش کالای قاچاق نگهداری‌شده به جزای نقدی وی افزوده می‌شود.

 

منبع: وکیل با ما

چهارشنبه 18 اسفند 1400  11:57 PM
تشکرات از این پست
vakilbamavakil
vakilbamavakil
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : دی 1400 
تعداد پست ها : 37
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

معنی خیارات : چه اختیاراتی را به طرف قرارداد خود می‌دهید؟

معنی خیارات : به این مفهوم خیلی دقت کنید

شاید در قراردادها به کلمه خیارات برخورد کرده باشید و معنی دقیق و اصولی این کلمه را در علم حقوقی ندانید.

 

در این نوشتار به معنی اصطلاحی خیار و آثار قانونی خیار و راه های اثبات آن می پردازیم ، خیارات یعنی اختیاراتی که قانونگذار برای طرفین معامله در نظر گرفته است که بوسیله آنها بتوانند بصورت یکطرفه و بدون اراده دیگری معامله را فسخ بکنند و بر هم بزنند، همانگونه که می‌دانید بسیاری از عقود در قانون برای طرفین لازم الاجرا هستند و طرفین بخاطر پشیمان شدن نمی‌توانند آنرا یکطرفه بر هم بزنند مثل خرید و فروش، اجاره، رهن، ضمانت، عقد وقف، نکاح و … ولی چنانچه طرف مقابل عقد به تعهدات قراردادی خویش عمل ننمود در قانون برای شخص متخلف ضمانت اجرایی قرار داده شده که ذی نفع از این حق استفاده کند و بتواند یکطرفه معامله را بر هم بزند که در قانون مدنی تحت عنوان خیارات مقرر شده است .

 

پاسخ به:مشاوره حقوقی رایگان

 

 

 

 

 

انواع خیارات:

خیارات در قانون انواع مختلفی دارند که عبارتند از :

 

خیار مجلس

خیار حیوان

خیار تاخیر ثمن

رویت و تخلف از وصف

خیار غبن

خیار عیب

خیار تدلیس

خیار تبعض صفقه

خیار تخلف از شرط

خیار تفلیس

خیار تعذر از تسلیم

در این نوشتار به توضیح مختصر هرکدام از این خیارات خواهیم پرداخت.

 

📷

 

معنای خیار مجلس :

این اختیار فقط زمان انعقاد قرارداد و وقتی که طرفین قرارداد در جلسه قرارداد حضور دارند و هنوز مجلس را ترک نکرده‌اند امکان دارد یعنی مادامی که متعاملین از هم جدا نشده‌اند و در جلسه قرارداد حضور دارند اختیار فسخ یکطرفه قرارداد را دارند.

 

معنای خیار حیوان :

همانطور که از اسمش مشخص است در خرید و فروش حیوان اعمال می‌شود و سه روز به خریدار فرصت داده می‌شود که به هر دلیلی معامله را فسخ نماید

 

معنای خیار تاخیر ثمن :

هنگامی که مالی فروخته می‌شود و خریدار وجه آنرا نمی‌پردازد و فروشنده نیز مال فروخته شده را تحویل نداده باشد، در این صورت اگر سه روز از تاریخ معامله بگذرد و هیچ از یک از طرفین تعهدات خویش را ایفا ننمایند ،فروشنده با استفاده از خیار تاخیر ثمن می تواند معامله را برهم بزند.

 

معنای خیار رویت و تخلف از وصف :

در زندگی مدرن، افراد، جنسی را از روی ژورنال یا از توی عکس و سایت می‌بینند و سفارش می‌دهند و در حقیقت به صورت فیزیکی مورد معامله را نمیب‌ینند و فقط اوصاف و ویژگی های مورد معامله را می شنوند، حال اگرپس از از ارسال جنس ، خریدار مشاهده نمود که اوصاف و ویزگی های جنس با اوصاف ذکر شده مطابقت ندارد اختیار فسخ معامله را خواهد داشت.

 

معنای خیار عیب :

همانگونه که از اسمش پیداست وقتی شما مالی را به شرط سالم بودن می‌خرید و بعدا متوجه می‌شوید که دارای عیوبی است دو راه برای شما وجود خواهد داشت:

 

معامله را فسخ کنید

جنس معیوب را بپذیرید و مابالتفاوت ارزش جنس سالم و معیوب را از فروشنده دریافت کنید که اصطلاح حقوقی آن دریافت ارش می‌باشد.

معنای خیارغبن :

این خیار زمانی تحقق می‌یابد که یک ضرر و زیان فراوانی به یک طرف معامله براثر ناآگاهی از قیمت معامله وارد آید: نکته مهم عدم آگاهی و جهل یکی از طرفین نسبت به قیمت مال است در این صورت مغبون می‌تواند با استناد به خیار غبن معامله را برهم بزند.

 

معنای خیار تبعض صفقه :

معنی لغوی این عبارت حقوقی یعنی تکه تکه شدن، یعنی یک قسمتی از معامله باطل می‌شود و قسمت دیگر معامله صحیح است. در اینجا برای خریدار اختیار فسخ معامله یا پذیرش معامله نسبت به قسمت صحیح ایجاد می‌شود. مثل اینکه شما 10 نفر مهمان دارید و از رستوران 10 پرس غذا سفارش می‌دهید وقتی که غذایتان را تحویل می‌گیرید 6 پرس غذا به شما تحویل می‌شود و شما می‌توانید کلا این معامله را بر هم بزنید و از پذیرش 6 پرس استنکاف نمایید یا اینکه قیمت همان 6 پرس را بپردازید و تحویل بگیرید.

 

معنای خیار تدلیس :

زمانی که در معامله فریب و حیله و مکری رخ دهد و بواسطه آن یکی از طرفین معامله گول بخورد، وقتی که پی به فریب و حیله برد اختیار فسخ معامله برایش بوسیله خیار تدلیس فراهم خواهد بود.

 

معنای خیار شرط و تخلف از شرط :

این دو خیار باهم متفاوتند بنابراین در کنارهم توضیح داده می‌شوند که پی به تفاوت انها ببرید. خیار شرط یعنی شرط برهم زدن معامله به هر علتی برای هریک از طرفین معامله و حتی شخص ثالث خارج از قرارداد فراهم است.

 

اما خیار تخلف از شرط یعنی اینکه شرطی در قرارداد به نفع یکی از طرفین قرارداد یا شخص ثالث ذکر گردیده است اما طرف متعهد آن شرط را انجام نداده و از ایفای تعهد خویش استنکاف نموده است که در این حالت طرف ذی نفع می‌تواند در صورت عدم ایفای تعهد از طرف شخص متعهد بطور یک طرفه معامله را فسخ نماید

 

معنای خیار تفلیس :

این خیار زمانی است که یکی از طرفین معامله مفلس و ورشکسته می‌شود و اختیار فسخ معامله برای طرف دیگر قبل از ایفای تعهدات مهیا خواهد شد.

 

معنای خیار تعذراز تسلیم :

هنگامی که معامله‌ای صورت می‌گیرد و طرف متعهد نمی‌تواند مورد معامله را به طرف دیگر تسلیم نماید، طرف دوم چاره‌ای جز فسخ قرارداد ندارد مثلا شما یک کبوتر را به دیگری می‌فروشید و زمانیکه میخواهید تحویل دهید کبوتر پر می‌کشد و می‌رود و دیگر توانایی در تسلیم مورد معامله وجود ندارد، در اینجا برای خریدار چاره‌ای جز فسخ معامله باقی نمی‌ماند.

 

و اما نکته پایانی درباره معنی خیارات

نکته مهمی که قابل توجه می‌باشد این است که وقتی طرفین با میل و اراده خویش معامله را بر هم می‌زنند، در عالم حقوق اقاله نامیده می‌شود ولی عوام به آن فسخ می‌گویند که در حقیقت فسخ با اقاله تفاوت دارد و آثار حقوقی که برآن مترتب می‌شود متفاوت است

 

در برخی از خیارات اعمال خیار به صورت فوری است یعنی به محض علم و آگاهی از عدم ایفای تعهد طرف مقابل فورا باید نسبت به فسخ معامله و اعلام فسخ به طرف مقابل اقدام نمود و سکوت و عدم واکنش به معنی رضایت ضمنی به ادامه معامله تلقی می‌گردد. خیارات فوری عبارتند از : خیار تدلیس،غبن،رویت و تخلف از وصف هستند

 

اسقاط کافه خیارات به چه معناست؟

شاید این عبارت را بارها شنیده باشید ولی معنی کامل حقوقی آن را نمی‌دانید

 

اصولا در قرارداد های تنظیمی در مشاورین املاک و متصدیان نمایشگاه خودرو این عبارت قید می‌شود و به این معناست که کلیه اختیاراتی که در قانون برای فسخ معامله برای شما در نظر گرفته شده است را نادیده می‌گیرید و این حق را از خود سلب و ساقط می‌نمایید و در صورت عدم ایفای تعهدات طرف مقابل، شما دیگر نمی‌توانید معامله را فسخ نمایید بنابراین به این نکته مهم دقت نمایید.

 

منبع : وکیل با ما

 
پنج شنبه 19 اسفند 1400  12:11 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها