به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، سبک زندگی منتظرانه خصایص و ویژگی هایی دارد که حتی در ابتلائات آخرالزمانی و در بحبوحه ای که جهان مملو از جور و ستم و فساد می شود، نیز می تواند منتظر را مصون داشته و فرصت زمینه سازی برای ظهور را برایش فراهم کند.
از این رو در گفت وگویی با یکی از کارشناسان برخی از وجوه امتیاز این سبک را به بحث و بررسی گذاشته که بخش دوم و پایانی آن به حضورتان تقدیم می شود:
حجت الاسلام حسن ملائی، مدیر گروه اخلاق مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه سبک زندگی منتظرانه در افراد تعهد ایجاد می کند، گفت: بروز بی مسئولیتی و عدم قانون مداری در مباحث خانواده و جامعه، یکی از معضلاتی است که مقام معظم رهبری هم به آن اشاره کرده اند، در حالی که سبک زندگی منتظرانه، انسان را قانون مدار و مسئولیت شناس و ملزم به انجام تکلیف می کند.
وی اضافه کرد: هر کس امام زمان(عج) را چشمان ناظر خدا بر اعمال خود ببیند: «عین الله الناظره» قطعاً نمی تواند مسئولیت ناپذیر و قانون گریز باشد.
مولف «سبک زندگی منتظرانه» تصریح کرد: حضرت حجت(عج) فرموده اند: «برآنچه بر شما می گذرد، احاطه داریم و از حال شما باخبر هستیم»؛ اگر با توجه به این روایت معتقد باشیم امام زمان(عج) در همین لحظه نظاره گر ما هستند، بی حال و بی مسئولیت نخواهیم بود.
ملائی با اشاره به اینکه سبک زندگی منتظرانه قانون مداری و تعهد را در ما بشدت افزایش می دهد، ابراز کرد: گاهی اوقات کنفرانس ها، همایش ها و قانون هایی را برای این کار ترتیب می دهیم اما هیچکدام تاثیرگذار نیست، در حالی که کار اصلی برای رسیدن به این احساس و نهادینه کردن آن، ترویج سبک زندگی منتظرانه است چون این سبک مساوی با ترویج و تقویت قانون مداری و تعهدآفرینی است؛ اما متاسفانه ما فقط خوب شعار می دهیم!
مدیر گروه اخلاق مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه «سبک زندگی منتظرانه» نمود عینی و واقعی دعای «اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج» است، تاکید کرد: علیرغم چنین کارکرد و دستاوردهایی در سبک زندگی منتظرانه، متاسفانه بسیاری از ما از آن بی خبریم.
وی تقویت نظام اسلامی را کارکرد دیگر سبک زندگی منتظرانه معرفی و بیان کرد: تبلیغ، ترویج و نهادینه شدن این سبک زندگی به تقویت نظام اسلامی کمک می کند، زیرا براساس سخن امام خمینی(ره)، انقلاب و نظام برای زمینه سازی انقلاب جهانی حضرت مهدی(عج) ایجاد شده است و مقام معظم رهبری نیز آرمان انقلاب و جامعه ما را حکومت حضرت حجت (عج) می دانند؛ لذا حکومت اسلامی باید تمامی سیاست ها و اهدافش را براساس این آرمان تعریف کند.
ملایی با بیان اینکه ترویج و تعمیق سبک زندگی منتظرانه در کشور باید سیاست کلان ما باشد، تاکید کرد: این سبک زندگی با همدلی، همکاری، مسئولیت پذیری و ... عملی می شود و طرح های امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و ... در پرتوی آن، شکل و پشتیبان پیدا می کند.
مدیر گروه اخلاق مرکز تخصصی مهدویت پایبندی به آرمان های انقلاب را از دیگر کارکردهای سبک زندگی منتظرانه برشمرد و افزود: همچنین است قانونگذاری ها و پایبندی به قوانین که در جمهوری اسلامی زمینه ساز ظهور است؛ اما اگر قوانین ما تناسبی با ظهور نداشته باشد و قانون گذاران در سطوح پایین تر، افق آرمانی ظهور را مدنظر قرار ندهند، بی تردید مردم هم تخلف می کنند.
ملائی با بیان اینکه در کنار مردم مسئولان نظام اسلامی هم باید آراسته به سبک زندگی اسلامی باشند، تاکید کرد: امیرالمومنین(ع) فرمودند: «اَلنّاسُ بِاُمَرائِهِمْ اَشْبَهُ مِنْهُمْ بِآبائِهِمْ؛ مردم به حاکمان خود شبیه تر هستند تا پدرهایشان»؛ لذا اگر مسئولان ما سبک زندگی منتظرانه داشته باشند و از تجمل گرایی، مال اندوزی و ... بری باشند، عملکرد آنها، مردم را به سمت سبک زندگی منتظرانه سوق خواهد داد.