تا شهدا؛ «اسماعیل وکیلزاده» با اشاره به اینکه پس از عملیات کربلای 4 دشمن مغروحاج «اسماعیل وکیل زاده» از یادگاران دفاع مقدس و از رزمندگان غواص عملیات «کربلای پنج» در گفتوگو با خبرنگار دفاع پرس در تبریز، با اشاره به نحوه اجرای عملیات «کربلای پنج» اظهار داشت: شهدا تمام مشکلات را با جان دل قبول می کردند و خود را به زحمت و سختی می انداختند.
اسرای ایرانی در عراق منتظر ما بودند
غواص دوران دفاع مقدس گفت: وقتی از جانباز طلبه «سیدرضا موسوی» که آموزش غواصی در کارون برایش سخت بود و با چشم خودم چندین بار غرق شدنش را دیده بودم پرسیدم که چرا با تمام این مشقات (تمرینات سخت، آب سرد و مشکلات عدیده جسمی) در گروهان غواصی ماندی؟ او گفت زمانی که مربی آموزش غواصی، هنگام رد شدن از کنار ستون ها میگفت «امام و شهدا چشمشان پیروزی شماست، اسیران پشت میلههای اسارت در عراق و مردم در شهرها منتظر شمایند»، نخواستم شرمنده شوم و خواستم دِینم را به اسلام، انقلاب، امام و شهدا ادا کنم.
عراق تصور طرح ریزی عملیات جدید بعد از کربلای 4 را نمیکرد
وکیل زاده افزود: گردانهای غواصی در آذرماه سال 1365 حدود یک ماه آموزش غواصی دیده بودند و از طرفی دشمن به دلیل موفقیت خود در عملیات کربلای 4 به شدت مغرور شده بود و پیش بینی طرح ریزی عملیاتی جدید توسط لشگریان اسلام را نمی داد. دشمن در تحلیلهای خود معتقد بود که ایرانیها هر سال یک عملیات بزرگ دارند که عملیات کربلای 4 بزرگترین عملیات آنها بود که در آن ناکام مانده بودند و به این خاطر ایرانیها توان طرح ریزی عملیات دیگری ندارند!
نظر امام خمینی(ره) بر اجرای عملیات کربلای 5 بود
رزمنده دوران دفاع مقدس ادامه داد: عراقی ها به دلیل چنین تحلیل هایی، عده ای از نیروهایشان را به مرخصی فرستاده بودند و از طرفی وقتی رزمندگان شنیدند که نظر امام(ره) به اجرای عملیات کربلای 5 است با خود عهد و پیمان بستند که اگر در این عملیات تکه تکه هم شوند، نباید بگذارند حرف امام بر زمین بماند.
شوخی معنادار غواصان هنگام تمرین!
یادگار دوران دفاع مقدس اظهار داشت: هنگام آموزش غواصی، نیروهای تدارکات در آموزش های شبانه موقع بیرون آمدن از آب به دهان هر رزمنده یک عدد خرما و گردو میگذاشتند که در آن سرمای استخوان سوز، لذت بخش بود. شهید «حسن وکیلزاده»، معاون گروهان غواصی که اتفاقا برادرزادهام نیز بود پس از خوردن خرما به شوخی می گفت: اینها ما را عادت داده اند که موقع بیرون آمدن از آب دهانمان را باز کنیم و خرما بخوریم، می ترسم در عملیات، وقتی به خط عراقی ها رسیدیم و از آب خارج شدیم بجای خرما، گلوله در دهانمان بگذارند!
وی افزود: به همین خاطر است که بارها گفته ام، رزمندگان و شهدا میدانستند کجا میروند و چه سرنوشتی در انتظارشان است و بعبارتی آنان با بصیرت در این راه مقدس قدم گذاشتند.
سفارش رزمندگان در شب عملیات مادی و دنیوی نبود
رزمنده دوران دفاع مقدس گفت: پس از اسقرار چادرها در شب عملیات، رزمندگان به وضو گرفتن و خواندن نماز جماعت مغرب و عشا مشغول شدند. پس از آن فرمانده گردان آخرین نکات مربوط به عملیات را گفت. بسیاری از بچهها در گوشه ای خلوت کرده بودند و به راز و نیاز مشغول بودند. کم کم زمان وداع و شروع عملیات نزدیک شده بود.
وداع و خداحافظی رزمندگان از یکدیگر از جلوه های ویژه و زیبای دفاع مقدس بود که از کربلای امام غریب به یادگار مانده بود. رزمندگان در خداحافظیهایشان از دنیا حرف نمی زدند، وصیتشان مادی نبود بلکه به همدیگر سفارش میکردند اگر یکی شهید شد، دیگری را نیز شفاعت کند و دست او را بگیرد.
وصیت مشترک رزمندگان به یکدیگر در هنگام وداع
وکیل زاده ادامه داد: نکته جالب اینجا بود که تمام رزمندگان هنگام سفارش به یکدیگر از پیروی از ولایت فقیه و ادامه دادن راه شهیدان سخن می گفتند. غواصان با همدیگر عهد می بستند اگر شهید شدیم پیکرهایمان را روی موانع بگذارید و عبور کنید تا خط مستحکم دشمن را تصرف کنید!
آب سرد و موانع پرتعداد هم نتوانست جلوی رزمندگان را بگیرد
غواص عملیات کربلای 5 افزود: در بامداد 19 دی ماه غواصان داخل آب سردی حرکت می کردند که انواع و اقسام موانع بر سر راه رزمندگان ایجاد شده بود چرا که آن منطقه از اهمیت ویژهای برای عراق برخوردار بود و از زمان شروع جنگ تحمیلی، دشمن پیچیده ترین موانع را برای حفاظت از بصره ایجاد نموده بود.
وی ادامه داد: با چنین دشواری هایی، رزمندگان با خدای خود عهد کرده بودند که خط دشمن را خواهند شکست و کام امام و خانواده شهدا را شیرین خواهند نمود.
غواصان پس از شکستن خط اول عراق سجده شکر کردند
غواص دوران دفاع مقدس تاکید کرد: عملیات بسیار سخت بود، بندگان پاک خدا مثل برگ روی زمین می افتادند. بسیاری از غواصان پس از شکستن خط اول سجده شکر به درگاه خداوند کردند. فرماندهان و نیروهای ما از خطوط بعدی دشمن اطلاعاتی نداشتند چرا که امکان شناسایی خط دوم و سوم عراق توسط نیروهای اطلاعات و شناسایی، امکان پذیر نبود.
وی افزود: پس از شکستن خط اول عراق که دژ بسیار مستحکمی بود، با منطقه ای مواجه شده بودیم که هم از خط دوم عراق ما را می زدند و هم از سنگر های کمین خط اول که غواصان از آنها عبور کرده بودند، عراقی ها ما را در تیر راس خود قرار داده بودند. آتش توپخانه و سلاح های سنگین دیگر عراق برسر رزمندگان ریخته می شد اما با این حال به فضل خدا و عنایت حضرت ولی عصر(عج) و تدبیر فرماندهان با اخلاص گردان حبیب ابن مظاهر و گردان حضرت ولیعصر(عج) که در کنار نیروهایشان حضور داشتند رزمندگان اسلام توانستند به خط مستحکم ولی عنکبوتی دشمن نفوذ کنند.
نقش فرمانده گردان ولیعصر(عج) در عملیات تعیین کننده بود
حاج اسماعیل وکیل زاده میگوید: قبل از شکست خط در آب اتفاقاتی افتاد، کار گره خورده بود و وضعیت به گونه ای بود که حتی فرمانده لشکر عاشورا بر ادامه یا توقف عملیات نمیتوانست تصمیم بگیرد چراکه تا خط اول توسط غواصان شکسته نمیشد تصمیم گیری دشوار بود. در آن لحظات سخت روشن شدن چراغ قوه «محمد سوداگر» فرمانده گردان حضرت ولیعصر(عج) از خط عراق به سمت خط خودیها که نشان از رسیدن به سنگرهای دشمن بود ادامه عملیات را ممکن کرد. اقدام فرمانده گردان ولیعصر(عج) باعث ایجاد نور امید در دل فرماندهان و قوت قلب برای ادامه عملیات شد. شجاعت و مجاهدت آقا محمد سوداگر و غواصان در شکستن خط اول عراق به رشادت های این بزرگوار افزود.
صورت های شهدا زیر نور منورها جلوه دیگری داشت
رزمنده دوران دفاع مقدس در پایان سخنانش با صدایی حزین و با بغض سنگینی گفت: عملیات شب وصال بود و از رشادت های مردان خدا قطره ای از اقیانوسها را بیان کردم و فقط خداوند می داند که چه ایثارهایی رخ داد. هیچ گاه پیکرهای نورانی شهدا را با روشن شدن منورهای دشمن دیده می شد را فراموش نمیکنم. چهره هایی که نشان از رسیدن به معبود و هم سفره شدن با حضرت اباعبدالله(ع) حکایت میکرد.
نسل امروز و آینده بدانند که گوهرهای ارزشمندی تقدیم اسلام شد و باید همه در حفظ ارزشهای شهدا کوشا و راه آنان که برقراری احکام اسلام واطاعت از ولی فقیه است راهشان را ادامه دهیم و بدانیم که دنیا زودگذراست فریب شیاطین رانخوریم مثل کوه در مقابل استکبار و منافقین بایستیم که انشاءالله وعده خداوند بر نابودی دشمنان اسلام نزدیک است. با عمل به وصایای شهدا انشاءالله از شفاعت شهدا بهره مند گردیم.ر شده بود، گفت: عراق پیشبینی طرحریزی عملیاتی جدید توسط لشکریان اسلام را نمیکرد. دشمن در تحلیلهای خود معتقد بود که ایرانیها هر سال یک عملیات بزرگ دارند که عملیات کربلای 4 بزرگترین عملیات آنها بود و به این خاطر ایرانیها توان طرحریزی عملیات دیگری را ندارند./دفاع پرس