0

نرم افزار Open Source چیست؟

 
Tachberdee
Tachberdee
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1391 
تعداد پست ها : 4133
محل سکونت : گلستان

نرم افزار Open Source چیست؟

وقتی ما نرم افزاری را می خریم و یا آن را دانلود می کنیم ، به طور معمول نسخه ای از نرم افزار را در دست خواهیم داشت که برای استفاده آماده است. کد نرم افزار در آن وارد شده است و به همین دلیل کدهای داخلی نرم افزار برای کاربر قابل مشاهده نیست. به عبارت دیگر ، کد منبع در دسترس کاربر نمی باشد. بنابراین ، انجام هر گونه تغییرات در نرم افزار های کامپیوتری به طور معمول غیر ممکن است. این یک مزیت به حساب می آید که توسط اکثر تولید کنندگان تجاری نرم افزار، برای جلوگیری از کپی و دستکاری در نرم افزار ، مورد استفاده قرار می گیرد.

 

نرم افزار Open Source)  ) چیست ؟

کامپایل کدی است که کمک می کند تا اطلاعات به کد منبع برگردد و شانس کپی از نرم افزار را کاهش می دهد. این روش به عنوان تضمینی است که تولید کنندگان را قادر می سازد ، تولید محصولات خود را افزایش داده و در نسخه های بعدی محصول شان را با کیفیت بهتری به بازار ارائه کنند. با این حال ، یک نرم افزار منبع باز ، درست بر خلاف این است. نمونه های مختلف از نرم افزار منبع باز وجود دارند که ما معمولا برای مصارف روزانه از آن ها استفاده می کنیم.

 

نرم افزار منبع باز چیست؟

انواع مختلف نرم افزارهای کاربردی که وارد بازار می شوند ، به صورت نرم افزار هایی وجود دارند که کد منبع یا Source در آن ها وارد شده است. در این حالت کاربر تشویق می شود که تغییر یا سفارشی را در نرم افزار ایجاد کند. سازندگان نرم افزار منبع باز معتقدند ، هنگامی که شما مردم را تشویق می کنید با علاقه در نرم افزار ، بتوانند کد نرم افزار را تغییر دهند ، نهایتا نتیجه مفیدتری خواهید گرفت و با این روش میزان اشتباهات در طی یک دوره از زمان به حداقل خواهد رسید. نمونه های بسیاری از نرم افزار منبع باز وجود دارد. برخی از این نوع نرم افزار ها که معمولا هر روز به طور منظم از آن ها استفاده می کنیم، انواع مرورگرهای وب هستند ، مانند موزیلا فایرفاکس ، که یک نرم افزار شبیه به مایکروسافت آفیس می باشد که نمونه ای از نرم افزار منبع باز است .همچنین نرم افزار سیستم عامل منبع باز ، نیز برای کامپیوتر وجود دارد. شایع ترین سیستم عامل های منبع باز که مورد استفاده قرار می گیرند ، نرم افزار لینوکس و اوبونتو هستند. این ها انواع مختلفی از سیستم های عامل هستند ، که کاربر با توجه به نیاز خود می تواند تغییراتی را در کدهای آن نرم افزار ها به اجرا درآورد و از آن استفاده کند.

 

ویژگی های نرم افزار منبع بازظ

برای این که یک نرم افزار در لیست نرم افزار های منبع باز طبقه بندی شود ، باید ویژگی های خاصی داشته باشد. یعنی تنها دسترسی به کدهای در حال اجرای نرم افزار کافی نیست و همواره باید ، شرایط خاصی در نرم افزار وجود داشته باشد که به آن نرم افزار های منبع باز گفته شود ، این ویژگی ها را می توان رده بندی کرد.

 

که در زیر آورده شده اند:

- توزیع آزادانه

مهم است که یک نرم افزار منبع باز قابلیت توزیع و پخش آزادانه را داشته باشد. البته در برخی موارد ، نرم افزار می تواند به عنوان بخشی از یک بسته باشد ، که فروخته می شود. برای مثال می توان به توزیع ردهت از لینوکس اشاره کرد. که محدودیت داشتن مجوز برای توزیع را ندارد و می توان این نرم افزار را بدون هیچ مانعی ( کل یا بخشی از نرم افزار را) توزیع و یا تکثیر کرد . بدون این که نیاز باشد هزینه ای را پرداخت نمایید .

 

- توزیع مجدد کد منبع

این یکی از مهم ترین ویژگی های هر نرم افزار منبع باز است. کد منبع همراه با کد کامپایل می آید و کاربر مجاز است با توجه به نیاز خود در کد منبع ، تغییرات لازم را ایجاد کند. همچنین شخص مجاز خواهد بود نرم افزار اصلاح شده را توزیع کند.حتی اگر نرم افزار تغییر کند، باز هم در شرایط یکسان می تواند همان مجوز نرم افزار اصلی را داشته باشد.

 

- هیچ تبعیضی وجود نداشته باشد

در ساخت این نوع از نرم افزار ها هیچ نوع تبعیضی وجود ندارد و برای شخص یا گروهی از مردم تبعیض قائل نمی شود. به این ترتیب ، می توانید این نرم افزار را بدون محدودیت در هر جایی مورد استفاده قرار دهید. می توانید از آن برای کسب و کار ، تحقیق و یا برای مقاصد خانگی استفاده نمایید. هیچ شرایط و ضوابطی برای استفاده از این نوع نرم افزار ها وضع نشده است ، یعنی محدودیتی در استفاده از نرم افزار وجود ندارد.

 

- مجوز آزاد

این گونه نرم افزار ها مجوزهای لازم را برای تغییرات و اصلاحات دارند. یعنی هیچ گونه محدودیتی برای هر نوع تغییراتی در این نرم افزارها وجود ندارد و می توان به راحتی نرم افزار مذکور را مورد استفاده قرار داد. وجود محدودیت ، با این نرم افزار سازگار نیست و برای آن مجوز بدون محدودیت صادر می شود.

 

مزایای استفاده از نرم افزار منبع باز

یکی از مهم ترین مزایای موجود در نرم افزار منبع باز این است که هسته اصلی این نرم افزار رایگان می باشد. مزیت دیگر این نوع نرم افزار ها این است که کد منبع آن ها قابلیت اصلاح شدن را دارد ، بنابراین ، برای پیشرفت و توسعه دادن نسخه بعدی نرم افزار نیازی نیست که تا آزاد شدن کد منبع آن صبر کنید و با گرفتن یک نسخه از نرم افزار می توانید به کد منبع که در نرم افزار قرار داده شده است دست یابید.

 

معایب نرم افزار منبع باز

در نرم افزار منبع باز نیز معایب خاصی وجود دارد. یک نمونه از نگرانی های که در برخی از این نرم افزار ها وجود دارد ،این است که هیچ پشتیبانی فنی برای آن ها وجود ندارد. بنابراین ، اگر یک مشکل در این نرم افزار پیش بیاید ، ممکن است شخص نتواند آنها را خودش حل کند. این ویژگی را می توان به این واقعیت نسبت داد که این نوع نرم افزارها طوری طراحی شده اند که تغییر آن توسط کاربران مختلف و پشتیبانی فنی امکان پذیر باشد.

با این حال دانلود نرم افزار جوانب مثبت و منفی دارد. فرد باید قادر باشد نرم افزار واقعی را از یک نرم افزار مخرب تشخیص دهد.

با نگاهی به نرم افزار منبع باز ، بسیار روشن است که این نوع نرم افزار ها به رغم برخی کمبود ها و نواقص آینده ای بسیار روشن خواهند داشت و مردم بیشتر و بیشتر جذب آن می شوند و همچنین با این روش پیدا کردن نرم افزار مناسب برای استفاده بسیار راحت می باشد.

شنبه 11 فروردین 1397  2:26 PM
تشکرات از این پست
Tachberdee
Tachberdee
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1391 
تعداد پست ها : 4133
محل سکونت : گلستان

پاسخ به:نرم افزار Open Source چیست؟

معرفی 8 وب سایت برتر در بررسی نرم افزار های منبع باز

 

برای دانستن مطالبی چند در مورد اهمیت نرم افزار منبع باز اجازه دهید نام 3 نرم افزارشناخته شده منبع باز را در اینجا ذکر کنم: موزیلا فایرفاکس ، ویکیپدیا و لینوکس
آیا کسی هست که بتواند این مسئله را انکار کند که این 3 نرم افزار (و بسیاری دیگر از این دسته نرم افزارها) نه تنها روش کاربران در استفاده از رایانه ، بلکه حتی قاعده بازی را تغییر داده اند؟
این محصولات بودند که ایده های نویی در فضای ذهن همه ما ساختند آنهم در شرایطی که تا پیش از ظهور نرم افزار های منبع باز جهان در تسلط محصولات مایکروسافت و اپل بود.
این سه نرم افزار در واقع پرچم دار جنبش نرم افزاری منبع باز بودند. بسیاری دیگر نیز این راه را ادامه داده اند(وب سرور آپاچی ، سیستم عامل سیمبین و آفیس اپن سورس، Arduino و غیره). با نگاهی به ویکیپدیا ، در می یابیم که فکر کردن متخصصان به نرم افزارهای منبع باز از مدتها قبل از اینکه حتی کلمه اینترنت وارد فرهنگ لغت شود وجود داشته.
در اینجا ما در مورد نرم افزار منبع باز صحبت خواهیم کرد که به هر برنامه یا برنامه کاربردی ای که کد منبع آن آزادانه برای استفاده و یا تغییر در دسترس دیگران است اطلاق می شود. اگر شما واقعا می خواهید به طور دقیق و جامع در مورد فلسفه طراحان برنامه های منبع باز مطالبی بدانید به سایت Open Source Initiative سری بزنید.
نرم افزارهای متن باز متفاوت با نرم افزار رایگان است. اما در سطح کاربر، برای شخص غیر حرفه ای ، این تمایز اهمیت کمتری دارد. منبع باز اجازه می دهد تا شما کدهای برنامه را در صورت تمایل بازنویسی کنید؛ در حالی که نرم افزار رایگان چنین اجازه ای نمی دهد و همراه با حقوق خاصی برای توسعه دهنده ارائه می شود.
اکثر مواقع، نرم افزار منبع باز بستری برای تهیه و توسعه نرم افزار رایگان میباشد. بنابراین اجازه دهید ببینیم در جامعه برنامه های منبع باز چه خبراست. و همانطور که در ادامه به این 8 وب سایت مرجع نرم افزارهای منبع باز نگاه می کنیم ، بیایید این دیدگاه آقای لینوس توروالد(Linus Torvald) را باور کنیم که گفته: “در آینده همه نرم افزارها به سمت منبع باز پیش خواهند رفت”
SourceForge

پاسخ به:نرم افزار Open Source چیست؟

شما اشاره ای به آن را در آرشیو مقالات ما پیدا می کنید که به عنوان یکی از بهترین وب سایت ها در زمینه نمونه کدها برای برنامه نویسان حرفه ای قلمداد شده است. این به خاطر ارزش و کیفیت بالای این برنامه اپن سورس است که همواره آن را در صدر لیست پروژه های کد باز قرار می دهد. وب سایت SourceForge بزرگترین منبع نرم افزارهای منبع باز و توسعه آنها می باشد. اعداد مطلق این سایت: با2،000،000 نفر کاربر ثبت نام شده و 230،000 پروژه های نرم افزاری منبع باز!
برای توسعه دهنده ، این سایت کعبه آمالی است : دامنه وسیعی از ابزار هایی که میزبانی را پوشش می دهند، پشتیبانی نرم افزاری (انتقالها ، انجمن ها ، لیست های پستی و غیره) ، ابزار توزیع ، و در نهایت کمک جامعه بزرگی از کاربران که مانع سقوط یک پروژه خواهند شد.
به عنوان یک دانلود کننده ، شما می توانید از طریق فهرست شاخه ها نرم افزار به جستجو پرداخته، و یا با استفاده از محبوب ترین و فعال ترین برچسب ها برنامه یا پروژه مورد نظر خود را برای طراحی انتخاب نمایید.
Codeplex

 

تبلیغات

  • تبلیغات تلگرام
  •  
  • اینفلوئنسر مارکتینگ
  •  
  • تبلیغات اینستاگرام

پاسخ به:نرم افزار Open Source چیست؟

Codeplexدر واقع وب سایت میزبان پروژه منبع باز مایکروسافت می باشد. وب سایت دارای تمرکز زیادی بر پروژه های منبع باز ساخته شده در بحث .Net می باشد. همچنین وب سایت میزبان پروژه های کمی است که برنامه های غیر منبع باز به آنها وصل شده است. Codeplex اجازه می دهد تا توسعه یک پروژه را به صورت مشترک انجام دهیم.
پشتیبانی در این سایت با ابزارهایی مانند نرم افزار کنترل منبع اختصاصی Codeplex، ویکیها(wikis) و تالار های گفتگو انجام می شود. از ژانویه 2010 ، سایت میزبان نزدیک به 13،000 پروژه بوده است.
Google Code

پاسخ به:نرم افزار Open Source چیست؟

گوگل کد مخزنی برای رابط کاربری برنامه کاربردی مختلف گوگل از قبیل نقشه های گوگل (Maps)، گوگل زمین(Google Earth)، AdSense ، Adwords ، برنامه های کاربردی گوگل(Google Apps) و یوتیوب است. در حال حاضر سایت میزبان نزدیک به 250000 پروژه های کد باز می باشد.
شما می توانید کد برنامه های منبع باز و وصله های(patches) آنها را از این سایت دانلود کنید. گوگل کد ویژگی های منحصر به فردی مانند برنامه نظارت برای دانشجویان دانشگاه (Google Summer of Code) و گوگل کد دانشگاه که در آن دانش آموزان یا دانشجویان می توانند مطالبی جدیدی یاد گرفته و پیشرفت های خوبی در تکنولوژی منبع باز داشته باشند را به ما هدیه می کند.
Freshmeat

پاسخ به:نرم افزار Open Source چیست؟

از یک منظر ، Freshmeat دارای بزرگترین فهرست از نرم افزارهای یونیکس و میان پلت فرمی ، تم و محتوای مرتبط با آن و نرم افزار دستگاه های دیجیتال دستی در سراسر وب می باشد.کاربران مکینتاش می توانند نزدیک به 3600 پروژه و بیشتر مربوط به سیستم عامل خود را در این وب سایت پیدا کنند. کاربران می توانند از تحولات مرتبط با لینوکس و یونیکس توسط جستجو در سایت و بررسی پروژه های خوبی که انجام شده مطلع شوند. مقالات در مورد تحولات نرم افزارهای جدید هم اطلاعات کاربران به روز نگه میدارند.صاحب وب سایت Freshmeat در واقع شرکت Geeknetاست، که وب سایت Sourceforge.net را هم اداره می کند.
Open Source Living

پاسخ به:نرم افزار Open Source چیست؟

وب سایت OS Living مجموعه ای شسته رفته از نرم افزارهای کد باز که درتمام سیستم عاملهای مهم قابل اجراست را گرداوری کرده است. سایت 3قسمت اصلی دارد: بایگانی (Archive)، جامعه (Community)و منبع(Sourced). در بایگانی می توان در فهرست نرم افزارهای منبع باز که به کمک توسعه دهندگان منبع باز ایجاد شده به جستجو پرداخت.جامعه در واقع انجمن گفتگویی است که در آن طرفداران منبع باز ایده های جدید خود را با هم تبادل می کنند. منبع ،بیشتر شبیه به وبلاگ است که برای شما اخبار را نقل میکند ، دیدگاه ها و بررسی ها و به روز رسانی های دنیای منبع باز را به شما اطلاع می دهد.
Ohloh

پاسخ به:نرم افزار Open Source چیست؟

به نظر می رسد Geeknet از اهمیت ویژه ای در بحث نرم افزار های منبع باز برخوردار است چون این وب سایت هم دست پخت Geeknet است. با این تفاوت مهم که Ohloh میزبان پروژه های منبع باز نیست. این وب سایت بیشتر شبیه یک دایرکتوری عمومی جامعه منبع باز و نرم افزارهای توسعه یافته آن می باشد.
Ohloh همچنین دارای برخی ابزارها برای تحلیل روند تمایلات کاربران در دنیای برنامه های منبع باز است. شما می توانید پروژه ها را با هم مقایسه کرده و میزان فعالیت های بر روی یک پروژه را اندازه گیری کنید. به عنوان مثال ، شما می توانید ببینید که چه زبانی در توسعه برنامه های منبع باز محبوب ترین است. همچنین مانند سایت های اجتماعی ، شما می توانید کار توسعه دهندگانی را که به کارشان علاقه مند هستند را دنبال کنید.
Tigris.org

پاسخ به:نرم افزار Open Source چیست؟

از عنوان این وب سایت می توان حدس زد که برای چه منظوری است: ابزارهای مهندسی نرم افزار منبع باز. این وب سایت کمتر بر توسعه نرم افزاری متمرکز بوده و نرم افزار های موجود در آن واقعا برای کاربران متوسط مفید نیست، اما دانشجویان کامپیوتر می توانند تعداد زیادی از ابزارهای مفید و کد های قابل استفاده مجدد در دسته بندی های ذکر شده پیدا کنند.
The Free Software Directory

پاسخ به:نرم افزار Open Source چیست؟

فهرست نرم افزارهای رایگان این سایت مربوط به بنیاد نرم افزارهای رایگان (FSF) و یونسکو می باشد. این سایت یک ایندکس طبقه بندی شده از نرم افزارهای رایگان قابل اجرا بر روی سیستم عامل های رایگان (گنو و لینوکس) دارد. FSD از طرفداران استفاده از نرم افزار رایگان بوده و از طریق فعالیتهای خود در پی مقابله با سیاست های محدود کننده مانند مدیریت محدودیتهای دیجیتال (DRM)میباشد.
هیچ اجرای رایگانی وجود ندارد و تصور اغلب کاربران هم همین است.اما در دسترس بودن فراوان نرم افزار های منبع باز و رایگان خوشبختانه این حقیقت را وارونه می کند. فقط دنیائی را تصور کنید که در آن برنامه منبع باز وجود نداشت. حتی وجود کم این برنامه ها هم نعمتی است.


 

شنبه 11 فروردین 1397  2:27 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها