0

با توجه به در روایاتی که در آنها روز ظهور امام زمان ٢٣ ماه مبارک رمضان یا جمعه عنوان شده است، انتظار

 
salamat595
salamat595
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 19536
محل سکونت : مازندران

با توجه به در روایاتی که در آنها روز ظهور امام زمان ٢٣ ماه مبارک رمضان یا جمعه عنوان شده است، انتظار

در روایتی از امام صادق علیه‌السلام آمده است: «آن صیحه آسمانی که در ماه مبارک رمضان، پیش از ظهور طنین می‌افکند، در شب جمعه، شب ۲۳ ماه رمضان خواهد بود».[۱] از نشانه‌های ظهور، صیحه آسمانی است که به گفته ایشان در ۲۳ رمضان خواهد بود. حضرت علی علیه‌السلام نیز می‌فرماید: «یکی از نشانه‌های فرج، صیحه آسمانی در ماه رمضان است».[۲] درنتیجه روایات، روز ظهور را ۲۳ رمضان یاد نکرده‌اند.
بعضی از روایات، ظهور آن حضرت را روز جمعه ذکر کرده‌اند، اما قطعی نیست که تغییر نپذیرد؛ بنابراین، زمان‌ها تغییر می‌پذیرند و احتمال تغییر وجود دارد.
انتظار در دیگر روزهای سال چگونه معنا پیدا می‌کند؟ 
انتظار در لغت به معنای چشم‌داشت، چشم به راه بودن و نوعی امید به آینده داشتن است. انتظار در اسلام به‌ویژه در مذهب شیعه، ایمان استوار بر امامت و ولایت حضرت ولی‌عصر، امید به ظهور مبارک آن حضرت، آغاز حکومت صالحان و در واقع نوعی آمادگی بیان شده است. می‌توان گفت که «انتظار فرج» از اصل کلی اسلامی، یعنی اصل حرمت یأس و نومیدی از لطف و رحمت خداوند مایه می‌گیرد. بنابر روایات، «انتظار فرج» نوعی عبادت، ایمان به غیب، اقرار به یگانگی خدا و رسالت پیامبر و پیشوایی امامان معصوم، تلاش و سازندگی، عامل مقاومت و پایداری و نوعی فریاد و عدم پذیرش سلطه و اعتراض به زمام‌داران خودسر است. 

پی‌نوشت‌ها
۱. الغیبة، طوسی، ص۲۷۴؛ کمال‌الدین، ج۲، ص۶۵۰؛ بحارالانوار، ج۵۲، ص۲۰۴.
٬. الغیبة، نعمانی، ص۱۳۳؛ بحارالانوار، ج۵۲، ص۲۲۹ و ۲۸۵؛ منتخب‌الاثر، ص۲۲۰.

شما تاکنون هیچ پرسش اختصاصی درباره این محتوا ثبت نکرده‌اید. در صورت تمایل، می‌توانید پرسش خود را ازبخش پرسش‌های من در صفحه شخصی با کارشناسان ما مطرح کنید.

چهارشنبه 8 فروردین 1397  11:52 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها