تاک پلو
مواد لازم:
- 400 گرم برگمو
- 3 پيمانه برنج
- 8 عدد فيله مرغ
- 1 قس گرد غوره
- 1 عدد پياز
- 1 قچ سوياسس
- 1 پيمانه روغن
- 1 قم زعفران
- 1 قچ پودر خردل
- نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهیه:
1. برنج را پاك كرده، بشوييد و با مقداري آب و نمك به مدت دو ساعت خيس كنيد.
2. در يك كاسه سوياسس را با پودر خردل و نمك و فلفل مخلوط كنيد. سپس پياز را ريز خرد كرده و به كاسه اضافه كنيد. زعفران را به مقدار دلخواه با آب جوش مخلوط كرده و به مواد اضافه كنيد.
3. فيلههاي مرغ را هم به كاسه اضافه كرده و خوب با مواد مخلوط كنيد تا همه جاي فيلهها مزهدار شود. در ظرف را پوشانده و به مدت يك ساعت در يخچال قرار دهيد.
4. حالا قابلمهاي را آب كرده و روي حرارت بگذاريد. آب كه جوش آمد برنج را از آبي كه در آن خيسانده بوديد خارج كرده به آب جوش اضافه كنيد. برگ مو را خرد كرده و بعد از يكي دو دقيقه به برنج در حال جوش بيفزاييد.
5. برنج و برگ مو را كه نرم شدند آبكش كنيد. در قابلمهاي مناسب كمي روغن ريخته، تهديگ دلخواه را بچينيد و برنج را در قابلمه بريزيد.
نكته: دقت كنيد كه در موقع ريختن برنج و برگ مو در قابلمه، لابهلاي آن مقداري گرد غوره بپاشيد.
6. حالا قابلمه را روي حرارت ملايم گذاشته و به مدت 45 تا 50 دقيقه دم كنيد.
7. تا برنج دم ميكشد فيلههاي مرغ را از يخچال بيرون بياوريد. در تابهاي مقداري روغن ريخته و فيلهها را در روغن سرخ كنيد. ميتوانيد براي پخت كامل فيلهها مقدار خيلي كمي آب ريخته و مدتي در ظرف را ببنديد.
8. برنج را بعد از دم كشيدن در ظرف دلخواه كشيده و با فيلههاي مرغ تزئين كنيد.
يه جور ديگه
به جاي مرغ از گوشت ماهيچه گوسفندي هم ميتوان استفاده كرد.
تهچين هويج
مواد لازم:
- 500 گرم هويج
- 300 گرم فيله مرغ
- 3 پيمانه برنج
- 3 عدد زرده تخممرغ
- 4 قس ماست پرچرب
- 2 قس زعفران دمكرده
- 1 قم دارچين
- 1 عدد پياز
- نمك و فلفل به ميزان لازم
- روغن مايع مقداري
- 1 قم زردچوبه
- 50گرم كره
طرز تهیه:
1. برنج را شسته، در كاسه با مقداري آب و نمك خيس كنيد. هويجها را پوست گرفته ،بشوييد و خلالي خرد كنيد، در تابهاي مقداري روغن ريخته و روي حرارت بگذاريد. خلالهاي هويج را در روغن سرخ كنيد و بعد از روغن درآورده و كناري بگذاريد.
2. پياز را پوست گرفته، خلالي خرد كرده و در روغن سرخ كنيد. فيلههاي مرغ را به قطعات ريز برش بزنيد، به تابه پيازها اضافه كنيد و تفت دهيد.
3. براي مزهدار شدن مرغ به آن نمك، فلفل و زردچوبه اضافه كرده و خوب سرخ كنيد. در آخر كمي زعفران دمكرده افزوده، حرارت را كم كنيد و در تابه را بگذاريد تا بپزند.هويج را هم به تابه مرغ در حال پخت اضافه كنيد. در صورت نياز به اندازه نيمپيمانه آب اضافه كنيد و در تابه را بگذاريد.
4. برنج را داخل آب جوش ريخته و طبق معمول آبكش كنيد. در كاسهاي مناسب زرده های تخممرغ را ريخته و با چنگال كمي هم بزنيد. زعفران دمكرده و ماست را اضافه كرده و مخلوط كنيد. مايه تهچين آماده است.
5. برنج را داخل مايه تهچين ريخته و خوب مخلوط كنيد. تابهاي كه ميخواهيد تهچين را در آن بپزيد چرب كنيد. نيمي از مايه برنج را در تابه ريخته و با پشت قاشق فشرده و يكدست كنيد.
6. مرغ و هويج را روي لايه اول برنج ريخته و پهن كنيد تا همه سطح برنج را بپوشاند. مقداري دارچين روي مرغ و هويج بپاشيد. حالا نوبت مابقي برنج آغشته به مايه تهچين است. آن را روي بقيه مواد ريخته و با پشت قاشق يكدست و كمي فشرده كنيد.
7. تابه را روي حرارت ملايم گذاشته و با ته چنگال در برنج چند سوراخ ايجاد كنيد. كره را آب كرده و روي تهچين بريزيد، حالا در تابه را گذاشته و اجازه دهيد تهچين دم بكشد. بعد از دم كشيدن، تهچين را در يك سيني يا ديس مناسب سر و ته كرده، برش زده و سرو كنيد.