ماهنامه کیک و شیرینی: یکی از لذتبخشترین کارهای قبل از عید نوروز، پخت شیرینیهای خانگی خوشمزه مخصوص عید است. این شیرینیهای متنوع را درست کنید و در نوروز از میهمانها پذیرایی کنید.
جول کوکی
مواد لازم:
- شکر: 50 گرم
- کره: 90 گرم
- آرد: 175 گرم
مواد لازم رویه:
- پودر شکر: 150 گرم
- آب لیموترش: 4 الی 5 قاشق چای خوری
- آب نبات های رنگی (خردشده): برای تزیین
- نقل های نقره ای یا طلایی: برای تزیین
- کرنبری (خردشده): برای تزیین
- تافی و پاستیل (خردشده): برای تزیین
طرز تهیه:
- ابتدا فر را روی 160 درجه سانتیگراد (325 درجه فارنهایت) گرم کنید و یک عدد قالب 18 سانت را کمی چرب کنید.
- آرد و کره را در غذاساز ریخته و هم بزنید و سپس شکر را اضافه کنید.
- مایه را جمع کرده و درون قالب پرس کنید و قبل از پخت با چاقو با اندازه های دلخواه برش هایی روی خمیر ایجاد کنید و به مدت 35 دقیقه بپزید و روی توری خنک کنید.
- در این فاصله پودر شکر و آب لیمو را با هم مخلوط کرده و درون قیف کاغذی ریخته و روی بیسکویت ها بریزید و قبل از این که رویه بسته شود، مواد تزیینی را روی آن بریزید.
کرانچی نارگیل
مواد لازم:
- کره: 125 گرم
- شکر قهوه ای: 165 گرم
- عسل: یک قاشق سوپ خوری
- تخم مرغ: 2 عدد
- آرد: 300 گرم
- بیکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری
- پودر نارگیل: 80 گرم
- جو پرک: 45 گرم
مواد لازم کرم شکلاتی:
- شکلات: 185 گرم
- کره: 30 گرم
طرز تهیه:
- فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و سینی فر را با کاغذ بپوشانید.
- کره، شکر و عسل را با همزن برقی هم بزنید تا مخلوط صاف و یکدستی به عمل آید.
- تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کنید و بعد از مخلوط شدن آرد مخلوط شده با بیکینگ پودر و نارگیل و جو را اضافه کنید.
- از مواد آماده به اندازه یک قاشق چای خوری در دست گرد کنید و با چنگال روی سطح آن نقش بیندازید.
- درواقع با کمی فشار چنگال روی خمیر هم کمی مسطح می شود و هم جای چنگال روی آن باقی می ماند.
- سینی را به مدت 12 دقیقه در فر قرار داده تا شیرینی ها پخته و آماده شود.
- سپس از فر خارج کرده و بعد از 5 دقیقه روی توری منتقل کنید و بعد از خنک شدن کامل یکی از شیرینی را برگردانید
- روی آن از کرم شکلاتی ریخته و یک عدد شیرینی دیگر روی آن قرار دهید
- بعد از فرم گیری شکلات در وسط شیرینی ها آن را در ظرف چیده و روی آن را بپوشانید.
- این شیرینی را می توانید در ظرف دردار به مدت 15 روز نگهداری کنید.
رول نوتلا
مواد لازم:
- کره: 250 گرم
- شیر: یک دوم پیمانه
- ماست: 2 قاشق سوپ خوری
- پودر قند: یک پیمانه
- نشاسته ذرت: یک پیمانه
- وانیل: یک هشتم قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
- پودر کاکائو: 2 قاشق سوپ خوری
- نمک: یک پنسه
- آرد: حدود 3 الی 4 پیمانه
- نوتلا: حدود یک دوم پیمانه (برای داخل رول ها)
طرز تهیه:
- به غیر از آرد، بیکینگ پودر و پودر کاکائو همه مواد را مخلوط کرده
- بعد آرد و بیکینگ پودر را افزوده تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید.
- میزان آرد مصرفی بستگی به نوع آرد دارد تا خمیر مورد نظر درست شود.
- بعد یک سوم از خمیر را برداشته و با پودر کاکائو ورز دهید.
- اگر خمیر سفت شود، یک یا 2 قاشق سوپ خوری شیر اضافه کنید.
- خمیر سفید را بین دو نایلون نازک باز کنید.
- بعد در جای دیگر خمیر قهوه ای را باز کرده و به صورت نوارهای باریک برش دهید.
- به صورت نوارهای دراز خمیر سفید را کاتر بزنید و بین خمیر از نوتلا گذاشته و رول کنید.
- دور رول ها از نوارهای قهوه ای پیچیده و بعد در فر از قبل گرم شده با دمای 175 درجه سانتیگراد به مدت 15 الی 20 دقیقه بپزید.
ماکارون میوه ای
مواد لازم:
- سفیده تخم مرغ: 2 عدد (60 گرم)
- شکر (دانه ریز): 110 گرم
- وانیل: یک هشتم قاشق چای خوری
- آرد: 50 گرم
- پودر نارگیل: 120 گرم
- کرنبری (خردشده): 50 گرم
- شکلات سفید (رنده شده): 90 گرم
- کرنبری (درسته): حدودا 28 عدد
طرز تهیه:
- فر را با حرارت 150 درجه سانتیگراد گرم کنید. فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- سفیده های تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا سفید و حجیم شود.
- شکر را به تدریج اضافه کنید تا شکر کاملا جذب سفیده شود.
- سپس وانیل را به مواد افزوده و آرد، پودر نارگیل، کرنبری خردشده و شکلات سفید را دو مرحله به مواد قبلی بیفزایید و هم بزنید تا یکدست شود.
- سپس دستان تان را کمی مرطوب کرده و از مواد به اندازه یک قاشق سوپ خوری در دست گرد کرده داخل سینی قرار دهید.
- همه مواد را به همین ترتیب آماده کنید و در مرکز هر کدام از شیرینی ها یک عدد کرنبری درسته قرار دهید.
- سینی را به مدت 25 دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینی ها پخته و آماده شوند.
- سپس از فر خارج کرده و در سینی خنک کرده و در ظرف مورد نظر بچینید و روی آن را با محافظ بپوشانید تا از نفوذ هوا به داخل آن خودداری شده و مانع خشک شدن شیرینی شود.
- این شیرینی را می توانید به مدت 15 روز در دمای محیط نگهداری نمایید.