✅صمیمانه به حرفهای همسرتان گوش کنید: سعی کنید با گوش کردن به دنیای همسرتان وارد شوید و از چشم او به موضوع پیش آمده نگاه کنید. یعنی به شکل غیر تدافعی و غیر رقابت جویانه از خودتان بپرسید همسرم سعی دارد چه چیزی را به من بفهماند و روی چه مسئلهای در حرفهای خود تاکید دارد.
✅ناراحتی خود را آشکار کنید یکی از راههای خاتمه دادن به دعوا این است که دست از سرپوش گذاشتن روی ناراحتی خود بردارید تا زخمهای هیجانی شما خودش را نشان بدهد. میتوانید بگویید: “من واقعاً دارم اذیت میشوم”، “سردرد گرفتم”، “استرس دارم”، “از اوضاع پیش آمده میترسم” یا “کمکم دارم احساس میکنم خسته و فرسوده شدهام”.
✅اعلام آتشبس کنید یک راه دیگر این است که به طور صریح درخواست آتشبس کنید. میشود گفت: “میتوانیم کمی استراحت کنیم؟”، “این دعوا مرافعهی ما را به هیچ کجا نمیرساند”، “نمیتوانم ادامه بدم، احتیاج دارم یک کم استراحت کنم”، “چهطوره کمی نفس بکشیم، استراحتی بکنیم؟” یا حتی “میشود تمامش کنیم و بعداً با هم گفتگو کنیم، من الان واقعاً به این کار احتیاج دارم؟”
✅از دید هم به موضوع نگاه کنید گاهی میتوانید تلاش کنید تا مشکلات را از دیدگاه دیگری ببینید و در نتیجه شرایط را بهتر کنید. مثلاً بگویید: “من حرف تو را نمیفهمم. کمکم کن بفهمم” یا “اجازه بده ببینم میتوانم این مسأله را از نگاه تو ببینم”.
✅معذرت خواهی کنید این واژه میتواند بسیار تأثیرگذار و آرام بخش باشد، ولی وقتی گیر این فکر میافتیم که “حق با من است، تو اشتباه میکنی” و آن را تکرار میکنیم، گفتن عبارت “ببخشید” خیلی سخت میشود. به جای پافشاری بر روی عقیده اشتباه خود میتوانید بگویید: “من را ببخش. نمیخواستم آزارت بدهم”، “عذر میخواهم. بدجوری تحت فشار بودم”، “نمیخواستم منظورم را این طوری بیان کنم. دوست داری طور دیگری بگویم؟”، “میتوانم درک کنم که چهقدر آزار دیدی، خواهش میکنم مرا ببخش”