مواد لازم
سیر سبز : ۱ بسته
گشنیز و شوید : از هر کدام ۱ بسته
چغندر قرمز : ۴ عدد
گزنه در صورت داشتن : ۵۰۰ گرم
کدو تنبل : نصف عدد
نمک : به میزان لازم
فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
خرده برنج خیس کرده : ۲۵۰ گرم
نخود و لوبیا چیتی و عدس و در صورت تمایل باقلا با پوست : از هر کدام ۱۰۰ گرم
رب انار : ۲ پیمانه
سیر و پیاز داغ : به میزان لازم
طرز تهیه آش ترش
برای تهیه این آش لذیذ ابتدا حبوبات را در درون قابلمه ای مناسب بپزید توجه داشته باشید که در صورت تمایل به استفاده از باقلا باید به صورت جداگانه پخته شود سپس در درون قابلمه ای مناسب چغندرهای قرمز را نیز آب پز کنید و سپس آن ها را رنده کنید.
در مرحله بعدی درون قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و سپس زردچوبه را در درون روغن تفت دهید تا بوی خامی آش از بین برود و خرده برنج را به همراه ۴ پیمانه آب در درون قابلمه بریزید بعد از اینکه برنج لعاب داد سبزی خرد شده آش را به همراه حبوبات و باقلا و چغندر به مواد آش اضافه کنید و در مرحله آخر , کدو تنبل خرد شده و نمک و رب انار را به آش بیافزایید.
بعد از اینکه آش به خوبی جا افتاد آن را در درون ظرف مناسبی بریزید و سپس با کمک سیر داغ و پیاز داغ آش را به زیبایی تزیین کنید.