قطاب پسته ای
مواد لازم:
- کره: 200 گرم
- پودر قند: 80 گرم
- آرد: 250 گرم
- پسته (خردشده): 50 گرم
- هل: یک چهارم قاشق چای خوری
- مربای توت فرنگی: به میزان لازم
طرز تهیه خمیر:
- زرده تخم مرغ را با چنگال بزنید.
- بعد کره نرم شده و ماست را اضافه و مخلوط کنید.
- سپس آرد، بیکینگ پودر و مایه خمیر را نیز بیفزایید و ورز دهید.
- اگر چسبندگی داشت دوباره آرد را اضافه کنید.
- البته خمیر نباید زیاد هم سفت شود.
- خمیر را در کیسه فریزر بگذارید و در دمای معمولی اتاق یک تا 2 ساعت بماند تا ور بیاید.
طرز تهیه مواد میانی:
- پودر پسته، خاک قند و هل را مخلوط کنید و کنار بگذارید
- بعد از آماده شدن خمیر سطح کار را آردپاشی و خمیر را با وردنه باز کنید و با کاتر گرد یا با دهانه لیوان متوسط قالب بزنید.
- وسط هر دایره از مواد میانی بگذارید و دو طرف خمیر را بچسبانید و آنرا گرد یا هلالی کنید و در روغن فراوان و داغ سرخ کنید.
- سپس در صافی بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
- بعد در پودر قند بغلتانید و در ظرف بچینید و با پودر پسته تزیین کنید.
- می توانید این قطاب را در فر درست کنید.
- بدین ترتیب بعد از آماده شدن قطاب ها، آنها را در سینی بچینید و در فر از قبل گرم شده با حرارت 170 درجه سانتی گراد به مدت 25 دقیقه قرار دهید تا طلایی شود.
- بعد از فر درآورید و کمی که خنک شد در پودر قند بغلتانید.
نکته:
1. در تهیه خمیر می توانید از یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر یا مایه خمیر استفاده کنید. در صورت استفاده از بیکینگ پودر خمیر برای ور آمدن باید در یخچال بماند و اگر از مایه خمیر استفاده کردید، خمیر در جای گرم بهتر به عمل می آید.
2. اگر مایه خمیر از نوع فوری نباشد، باید حل شود. پس آن را با دو قاشق سوپ خوری آب ولرم، یک قاشق چای خوری پودر قند و کمی نمک (نوک کارد) مخلوط کنید تا کمی بماند و به عمل بیاید.