0

ازدواج های کِراشی

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

ازدواج های کِراشی

ازدواج های کِراشی

 

سبک جدیدی از عاشقانه های مجازی

ازدواج با کِراشم

هر روز و هر ساعت شاهد استفاده های مختلف از فضای مجازی هستیم. کاربرد جدید آن امروزه به صورت یافتن «کراش» در دانشگاه شده است. علاقه ای که فرد مقابل از آن بی اطلاع است و عاشق پیشه در کانال «کراش یاب» آن را می گذارد به امید آنکه معشوقه از علاقه او با خبر شود.

ازدواج دانشجویی


واژه «کِراش» برای دهه های هفتاد یادآور یک بازی خاطر انگیز پرجنب و جوش که از 1996 وارد بازی های پلی استیشنی شد. افراد در این سنین حداقل یک باز یکی از مراحل آن را بازی کرده اند. شخصیت اصلی داستان از کراش باندیکوت و دوستان او تشکیل می‌شود که می‌بایست بازی را به شکل مرحله به مرحله به پیش برده و با دشمنان و هماوردان، که غول آخرهای هر مرحله هستند مبارزه کند. داستان همیشگی بازی، درگیری‌های میان کراش باندیکوت و دکتر نئو کورتکس است.

بسیاری از دانشجویان و جوانان امروز هنوز با حیا هستند و دوستان و همکاران خود را واسطه قرار می‌دهند تا پیامشان را به کسی که دوست دارند منتقل کنند. اما کانال‌های کراش‌یاب چگونه می‌توانند ندیده و نشناخته پیام ابراز علاقه جوانان را منتشر کنند؟


اما به تازگی با یک واژه دیگر با نام «کِراش» در ادبیات فضای مجازی روبرو هستیم که نه یک بازی برای سرگرمی ( Crash) بلکه یک بازی(Crush) با زندگی جوانان است.

- Crush - یک اصطلاح انگلیسی است و به فردی اطلاق می‌شود که به کسی علاقه‌مند شده است و طرف مقابل از این موضوع اطلاعی ندارد. کراش در ابتدا توسط کاربران توئیتری و در فضای این شبکه اجتماعی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گرفت اما در روزهای اخیر به سوژه جدیدی برای دانشجویان دانشگاه‌های کشور تبدیل شده است.

کانال‌های تلگرامی با عناوین مختلفی مانند «کراش یاب» ضمن جلب توجه دانشجویان و جوانان، مورد اقبال آن‌ها قرار گرفته، به شکلی که مخاطبان بعضی از این کانال‌ها به چند هزار نفر می‌رسد. دانشجویان مشخصات فرد مورد نظر خود را برای ادمین کانال ارسال می‌کنند تا در کانال دانشگاه منتشر شود. حرکتی که البته از جایگاه اجتماعی قابل ارزیابی و بررسی است. پیام‌های مختلف با ادبیات متفاوت و با درون مایه طنز، همه یک محتوای مشترک دارند و در آن نسبت به فردی که به او علاقه‌مندند تعریفی ارائه می‌دهند.

 

کراش

کراش


دکتر قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه تهران در ارتباط با کانال های کراش یاب می گوید:  چند نکته را باید در خصوص کانال‌های کراش‌یاب درنظر گرفت و باید دید که اهداف حضور دانشجویان و سازندگان کانال‌های این‌چنینی چیست. همه محتوا و مطالب به صورت پیام‌های عاشقانه، دوستی و علاقه در این‌ها منتشر می‌شود و ذهن‌های دانشجویان و جوانان را به خود جذب کرده است. اگر به این مساله بخواهیم خوش‌بینانه نگاه کنیم باید گفت سن ازدواج جوانان ایجاب می‌کند که در کانال‌های کراش‌یاب حضور داشته باشند و برای مدیر آن‌ها پیام‌های خودشان را نسبت به فردی که دوست دارند ارسال می‌کنند.

 اکثر محتوای آن‌ها دوستی دختران و پسران جوان است که این موضوع هم با عرف و شرع ما مغایرت دارد که دختر و پسری که با یکدیگر نامحرم هستند بخواهند ارتباطی باهم داشته باشند. کسی که کانال‌های کراش‌یاب راه انداخته باید بداند که اشاعه فحشا و گناه می‌کند. سوال من اینجاست که مدیر کانال‌ را چه کسی تایید کرده؟ آیا واقعا آن فرد یا افراد دانشجو هستند و داخل ایران زندگی می‌کنند؟ دانشجویان و جوانان چگونه و بر چه اساسی به مدیران کانال‌های کراش‌یاب اعتماد می‌کنند و در دل‌ها و علاقه خودشان نسبت به دیگر افراد می‌فرستند؟ به هر حال ممکن است مدیر کانال از حرف‌ها و سخنان دختران و پسران جوان سوءاستفاده کند و آنان را فریب یا در دام بیاندازد. از همه مهمتر اینکه کراش‌یاب‌ها حیا و احترامات را از میان جوانان و دانشجویان از بین می‌برد و باعث معضلات و آسیب‎های اجتماعی غیرقابل پیش‌بینی خواهد شد.

ازدواج های کِراشی

 


ازدواج های کِراشی
 پیام‌های عاشقانه و دوستت دارم به صورت کتبی و شفاهی از قدیم بوده است؛ یعنی جوانان ابراز علاقه خودشان را به صورت‌های مختلف به یکدیگر منتقل می‌کردند، لازم به ذکر است که این نامه نگاری برای دختر و یا پسر همسایه  بر اساس یک شناخت اولیه صورت می گرفت نه فقط بر اساس یک نیم نگاه.  اما با پیشرفت تکنولوژی ارسال چنین پیام‌هایی تغییر کرده و به نوعی امروزی و براساس فضای مجازی صورت می‌گیرد. دختران و پسران علاقه مند هستند با استفاده از این فضای عاشقانه ای که برای آنها ایجاد شده است به کسی که علاقه مند شده است به گونه ای عشق و علاقه خود را بفهماند و این کانال را دریچه ای برای فهمیدن معشوق خود و گاهی به وصال همدیگر رسیدن می دانند. اما آنچه باید در نظر گرفت این است که به صرف یکی دوبار در یک ترم و یک کلاس و یا فقط در لابی دانشگاه دیدن فرد باعث می شود که به یک «کراش» تبدیل شود؟ آیا اصلا برای «کراش بودن» نیازی به شناخت اولیات از فرد « کراش شده» نیست؟

دکتر قرایی مقدم در ارتباط با ازدواج با کراش می گوید: آن چیزی که من از کانال‌های کراش‌یاب دیده‌ام، باید بگویم که ازدواجی از دل کانال‌های تلگرامی در نمی‌آید یا حداقل ازدواج موفقی میان جوانان شکل نمی‌گیرد. اگر کراش‌یاب‌ها را مشاهده کرده باشید می‌بینید که فقط بحث توجه و جلب نظر نسبت به یکدیگر صورت می‌گرفت و کمتر به مسائلی مانند عشق، علاقه و ازدواج مطرح می‌شود. مگر ازدواج را با معما طرح می‎کنند که فردی بخواهد از میان پیام‌های ارسالی مخاطب و فرد مورد نظر خودش را برای ازدواج پیدا کند و در نهایت خانواده‌ای را تشکیل دهند. بنابراین به هیچ عنوان ملزومات ازدواج در کانال‌های کراش‌یاب وجود ندارد.

بعید می‌دانم که ابراز علاقه جوانان به یکدیگر آن هم از طریق فضای مجازی تاثیرگذاری مثبتی داشته باشد زیرا عشق و علاقه در فضای واقعی و حقیقی رخ نمی‌دهد نه در فضای مجازی. پیش‌نیاز علاقه این است که طرفین یکدیگر را ببینند و از هم شناخت حداقلی داشته باشند؛ اینکه صرفا بیان علاقه از فضای مجازی بدون شناخت صورت بگیرد غیرمنطقی است.  در گذشته هر فردی که از دیگر خوشش می‌آمد نامه می‌نوشت تا ابراز علاقه خود را به وی اعلام کند زیرا آنان همدیگر را بارها دیده بودند و عشق و علاقه‌ای هم از روی شناخت به وجود آمده بود.

اگر هم جوانان و دانشجویان بخواهند ابراز علاقه به یکدیگر کنند لااقل شماره فرد مورد نظر را پیدا می‌کنند و ابراز علاقه می‌کند. بسیاری از دانشجویان و جوانان امروز هنوز با حیا هستند و دوستان و همکاران خود را واسطه قرار می‌دهند تا پیامشان را به کسی که دوست دارند منتقل کنند. اما کانال‌های کراش‌یاب چگونه می‌توانند ندیده و نشناخته پیام ابراز علاقه جوانان را منتشر کنند؟ بنابراین واسطه قرار دادن کانال‌های کراش برای ابراز علاقه جوانان و دانشجویان نسبت به یکدیگر بدترین روش برای ازدواج است.

 


منابع: آنا، قطره

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

دوشنبه 7 اسفند 1396  2:32 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon shayesteh2000 zinab84 mohammad_43 ali_81 amirali123 mansoor67 majid68 mamadbayat aftabm
mansoor67
mansoor67
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 3583
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:ازدواج های کِراشی

عشق باید معـرفت آغشته باشد هم مرام

نی فقط بحث و جدل یا گفتگوئی و کلام

زندگی باید هـــدف را بر گزیند بی گمان

ورنه نابود ی ببارد زندگی راصبح وشام

فی البداهه: منصور مقدم 14/12/1396

دوشنبه 14 اسفند 1396  9:16 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 zahra_53 majid68 nezarat_ravabet ravabet_rasekhoon
majid68
majid68
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 4493
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:ازدواج های کِراشی

 یکی از راه هایی که امروزه برای ارتباط دختر و پسر بعضا شایع شده، چت است، در این زمینه گفتنی است، اصل چت در صورتی که منتهی به مفسده ای نشود اشکال ندارد، ولی با توجه به حساسیت مسئله همسر گزینی و شرایط فراوانی که احراز آنها لازم است، بدست آوردن همسر مناسب، از این طریق مشکل به نظر می رسد، مگر اینکه در مراحل بعدی در مورد او تحقیقات رسمی صورت گیرد و شما از این بابت مطمئن شوید که همسر مورد نظر خود را یافته اید یا خیر! در عین حال شما خوب می دانید خاستگاه این شیوه خواستگاری و ازدواج فرهنگ غرب است که از بین رفتن پایه بنیادین خانواده، پای بند نبودن به ارزش های دینی و وجود تفکر لیبرالی به معنی آزادی خواهی در همه عرصه های زندگی مهمترین مشخصه آن است. طبق اظهار نظر جامعه شناسان خانواده، درغرب ازدواج به معنی زن و شوهر شدن از راه شرعی و یا قانونی با هدف زندگی طولانی با یکدیگر در حال مسخ شدن است و شکل جدیدی ازکنار هم زندگی کردن زن و مرد رواج یافته که هیچ سنخیتی با فرهنگ حاکم بر کشور ایران ندارد. این نوع ازدواج یا کنار هم زندگی کردن در غرب به زندگی شریکی مشهور است که در آن زن و مرد به عنوان زن و شوهر مورد خطاب قرار نمی گیرند بلکه با عنوان شریک نزدیک (Partener) یاد می شود. آشنایی و خواستگاری و سپس ازدواج اینترنتی و چتی نیز برخاسته از چنین فرهنگی است.
حاکمیت چنین فرهنگی سبب می شود آسیب هایی را برای ازدواج اینترنتی به دنبال بیاورد به عنوان نمونه می توان به ارائه اطلاعات غلط توسط یکی از طرفین به دیگری هنگام آشنایی و خواستگاری اشاره کرد. بنابراین چگونه می توانید به اطلاعات طرف مقابلتان اعتماد کنید؟!
از آن جا که معمولا وقتی از طریق چت ارتباط برقرار شد به تدریج بیشتر شده و زمینه علاقه به یکدیگر فراهم می شود و چه بسا به وابستگی بیانجامد و در صورتی که بخواهید اطلاعات داده شده را در جلسه حضوری مورد بررسی قرار دهید و تصمیم گیری کنید چه بسا تصمیم گیریتان تحت تأثیر همان عشق و علاقه قبلی شده و نتوانید واقعیات را آن گونه که هست مشاهده کرده و تصمیم عاقلانه و واقع بینانه بگیرید.

سه شنبه 15 اسفند 1396  8:30 AM
تشکرات از این پست
zahra_53 nezarat_ravabet shayesteh2000 mansoor67 ravabet_rasekhoon
asdfg_zxcvb11
asdfg_zxcvb11
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1394 
تعداد پست ها : 2460
محل سکونت : کرمان

پاسخ به:ازدواج های کِراشی

باسلام،

واقعا این چه وضعیتی است که مسئولین ارتباطاتی راه انداختند. فقط بلدند فیلتر کنند. پس کی به فکر فرهنگ سازی و اصلاح امور این چنینی از راه درست اون می افتند. واقعا کی؟؟؟؟

سه شنبه 15 اسفند 1396  10:44 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها