طرز تهیه نان پنیری، خوشمزه و متفاوت
در این مطلب طرز تهیه یک نان متنوع و خوشمزه را به شما آموزش میدهیم.
وب سایت دونفره: میشه گفت یه جورایی آشپزی کردن دیگه جز وظایف خیلی از ما خانوم ها به حساب میاد و ممکنه بعضی وقت ها خستمون کنه. اما همیشه میتونیم با تنوع دادن در غذاهایی که درست میکنیم این کارو برای خودمون لذت بخش کنیم. یکی از تنوع های اساسی تو آشپزی هم پخت نونه که واقعا خستگی رو از تن آدم در میکنه مخصوصا وقتی بوی نون تازه تو خونه میپیچه. در این مطلب هم طرز تهیه یه نون پنیری رو براتون میذارم که برای صبحانه عالیه…
مواد لازم :
- ۲ پیمانه آرد
- ۱ عدد تخم مرغ
- ۱/۴ پیمانه روغن
- ۱/۲ قاشق چایخوری شکر
- ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
- ۱/۲ پیمانه شیر
- ۲ قاشق مربا خوری پودر خمیر مایه فوری (۸ گرم)
- کره برای رومال سطح نان به مقدار لازم
- پنیر خامه ای به مقدار لازم
مراحل تهیه نان پنیری
- اول از همه باید اجازه بدیم تا خمیر مایه به عمل بیاد پس شیر رو ولرم میکنیم (۴۰ درجه سانتیگراد) و داخل یه کاسه با شکر مخلوط میکنیم بعد پودر خمیر مایه فوری رو روی سطح شیر پاشده و مخلوط میکنیم و میذاریم برای ۱۰ دقیقه بمونه.
- این مقدار شکر باعث شیرین شدن نون نمیشه ولی برای به عمل اومدن خمیر مایه لازمه.
- تا خمیر مایه به عمل میاد تخم مرغ رو با یه همزن دستی کمی میزنیم تا زرده و سفیده با هم مخلوط بشن و بعد روغن رو هم اضافه میکنیم و همشون میزنیم.
- بعد از ۱۰ دقیقه خمیر مایه به عمل اومده و خوب پف کرده.
- حالا مخلوط خمیر مایه رو هم به تخم مرغ و روغن اضافه کرده و با هم مخلوط میکنیم.
- نمک و آرد که ۲ الی ۳ بار الک شده رو به مخلوطمون اضافه میکنیم بهتره تا حدود ۱/۲ پیمانه از آرد رو نریزیم تا بعدا در صورت چسبناک بودن خمیر بهش اضافه کنیم.
- حالا مواد رو با یه قاشق هم میزنیم تا خودشون رو بگیرن.
- بعد شروع به ورز داد خمیر با دست میکنیم تا خمیر شکل بگیره و نرم و لطیف و منسجم بشه در این مرحله اگه احساس کردین خمیر خیلی چسبناکه و منسجم نمیشه آرد اضافی رو کم کم داخلش بریزین و باز ورزش بدین.
- دقت کنین که خمیر همیشه به دستی که خمیری باشه میچسبه و در صورتی که به دست تمیز نچسبید اونوقت آماده است. حدود ۱۰ دقیقه به ورز دادن خمیر ادامه میدیم تا یه خمیر نرم و لطیف داشته باشیم.
- حالا داخل یه کاسه رو با کم روغن چرب میکنیم و خمیر ورز داده رو داخلش میذاریم و روی سطح ظرف رو با یه دستمال میپوشونیم و ظرف رو برای مدت ۱ الی ۲ ساعت در جای نسبتا گرم میذاریم تا حجمش دو برابر بشه.
- حالا باز کمی خمیر رو ورز میدیم تا پفش بخوابه و بعد به ۶ چونه مساوی تقسیمش میکنیم.
- حالا هر کدوم از چونه ها رو با وردنه کمی پهن میکنیم باید دقت کنیم که وسط خمیر ضخیم تر از اطرافش باشه چون اطراف خمیر بعد از گذاشتن پنیر روی هم جمع میشن و در صورت ضخیم بودن نونمون خوب بسته نشده و بعد پخت خوش فرم نمیشه.
- حالا وسط خمیرمون تقریبا یک قاشق مربا خوری پنیر خامه ای میذاریم.
- دو طرف خمیر رو به هم میرسونیم و میچسبونیم.
- حالا دوطرف دیگه رو هم به هم میرسونیم باز میچسبونیمش.
- همه چونه ها که به ترتیب بالا آماده شدن، روشون رو با یه پارچه میپوشونیم و میذاریم تا نیم ساعت دیگه بمونن و یکم پف کنن و بعد این مدت زمان سطحشون رو با یه فرچه به کره آب شده آغشته میکنیم.
- حالا خمیر هارو برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده میذاریم تا بپزن در نهایت میتونیم گریل رو برای مدت ۵ دقیقه روشن کنیم تا سطح نون ها برشته بشه … حالا از فر درشون میاریم و نون های ما آماده هستن …. نوش جان
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست
جمعه 4 اسفند 1396 5:06 PM
تشکرات از این پست