مریم راهچمنی سخنگوی کمپین مطالبات دانشجویان دکتری در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم با اشاره به اهمیت موضوع پژوهانه(کمکهزینه بلاعوض به دانشجویان دکتری) اظهار داشت: طبق معیارهای فراگیر جهانی، دوران تحصیل دکتری به شکلی اجرا میشود که دانشجو بر موضوع رساله خود تمرکز تمام وقت داشته باشد. لذا تحصیل در مقطع دکتری در کشورهایی مانند هلند، آلمان و بسیاری از کشورها شغل محسوب میشود.
این دانشجوی دکتری بیوفیزیک تصریح کرد: بر مبنای همین معیار، وزارت علوم در ماده 5 آییننامه دکتری تخصصی حضور تمام وقت دانشجو را در دانشگاه الزامی دانسته است. ولی پس از پذیرش دانشجوی دکتری، آنها را از نظر مالی رها میکند و نه تنها هیچ تمایلی در جهت تامین معیشت یک دانشجوی دکتری ندارد بلکه او را با انبوهی از هزینههای رساله تنها میگذارد.
وی این مسئله را دلیلی بر مسئله محور نبودن رسالههای دکتری دانست و تاکید کرد: پویش دانشجویان دوکتری برای حل این مشکلات، دو طرح را به مجلس ارائه داد. یک طرح شامل اصلاحات بند یک الحاقی تبصره 9 (ارتباط دانشگاه با صنعت) بود که متاسفانه با کملطفی نمایندگان و ریاست مجلس، اجازه مطرح شدن در صحن علنی را نیافت و لذا تبصره 9 علیرغم ایرادهای فراوان به آن تصویب شد.
راهچمنی تاکید کرد: طرح دیگر در مورد پژوهانه است که در تبصره 19 لایحه بودجه ثبت شده و در روزهای آتی در صحن مجلس مطرح میشود، این طرح با کمک نمایندگان بررسی و ایرادهای آن رفع شد، همچنین منابع مناسب مالی نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: طبق این طرح، بودجهای تحت عنوان پژوهانه برای دانشجویان دکتری در نظر گرفته که امیدوارم نمایندگان و ریاست مجلس بر خلاف رویهای که در تصویب تبصره 9 داشند، در این مرحله همراه دانشجویان باشند.
انتهای پیام/