«دلمه» کلمهای ترکی به معنای پر شده است. آنچه ما از دلمه در ذهن داریم، دلمهی برگ مو، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، بادمجان و ... است. اما امروز برای شما روش تهیهی یک نوع دلمه با کمک هویج را قرار دادهایم. برای آشنایی با مواد اولیه و روش تهیهی این دلمهی خوشمزه، با ما همراه باشید.
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 200 گرم
برنج: یک پیمانه
روغن: یک پیمانه
رب انار: دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
هویج بزرگ: یک و نیم کیلوگرم
سیر: دو حبه
طرز تهیه:
هویجها را پوست گرفته و از عرض، برشهایی به طول تقریبی ده سانتی متر میدهیم. با دقت داخل هویجها را خالی میکنیم و آنها را داخل آب سرد، به مدت یک ساعت قرار میدهیم.
روغن را در ظرفی ریخته و روی حرارت قرار داده و کمی هویجها را داخل آن تفت داده و کناری قرار میدهیم.
گوشت را به همراه برنجی که از قبل خیس کرده بودیم، به روغن اضافه کرده و تفت میدهیم. نمک و فلفل را نیز به مخلوط گوشت و برنج میافزاییم. حرارت را خاموش میکنیم.
در یک ظرف مناسب، هویجها را چیده و با مخلوط برنج و گوشت، داخل آنها را پر میکنیم.
سیر رنده شده را به همراه نمک و رب انار، با کمی آب مخلوط کرده و کنار دلمهها میریزیم.
ظرف حاوی دلمهها را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا مواد داخل دلمهها، پخته شوند. این دلمه هنگام سرو، باید فاقد آب باشد.