طرز تهیه ماهی كبابی با گشنیز پلو
مواد لازم برای 6 - 8 نفر:
سیر رنده كرده 2 حبه
آب پیاز 5 قاشق سوپخوری
روغن زیتون 5 قاشق سوپخوری
ماست 2 قاشق سوپخوری
نمك و فلفل سفید به میزان لازم
پودر جوزهندی یكچهارم قاشق چایخوری
زعفران حلكرده 2 قاشق چایخوری
گشنیز كاملاً ریز خردكرده 2 قاشق سوپخوری
ماهی شیر خردكرده 1 كیلوگرم
مواد لازم برای گشنیزپلو:
برنج 4 پیمانه (600 گرم)
گشنیز خردكرده 500 گرم
مخلوط كره و روغن 100 تا 150 گرم
نمك در صورت نیاز به میزان لازم
زعفران 2 قاشق چایخوری
ابتدا ظرف مناسبی را انتخاب كنید. بعد سیر، آب پیاز، روغن زیتون، ماست، نمك، فلفل، پودر جوز، زعفران و گشنیز را مخلوط كنید. اكنون ماهی را بیفزائید و كاملاً مخلوط نمائید. سپس به مدت دوازده ساعت در یخچال نگهداری كنید تا ماهی كاملاً مزهدار شود. حالا ماهیها را به سیخ چوبی بكشید و در تابهی مناسبی روغن بریزید و روی اجاق قرار دهید تا روغن، داغ شود. آنگاه سیخهای ماهی را در آن تفت دهید تا برشته شوند. سپس همراه با پلو میل نمائید.
روش تهیه:
ابتدا برنج را مطابق دستورالعملهای گذشته، آماده كنید. در قابلمهی نچسب یا پلوپز، روغن بریزید. مقداری از برنج را داخل ظرف بریزید رویش گشنیز بپاشید. این كار را تكرار كنید تا برنج و گشنیز كاملاً مخلوط شود. حالا مخلوط روغن و كره را روی آن قرار دهید و به مدت 45 دقیقه، با حرارت متوسط دم كنید تا تهدیگ ببندد. در این هنگام پلو را در ظرف مناسبی برگردانید.