وب سایت پیمونه: طعم ترش آش انار به همراه عطر سبزیجات معطر هوادارانی دارد که این آش را بهترین آش ایرانی میدانند. رب انار مرغوب و سبزیجات تازه را در این غذا فراموش نکنید.
مواد لازم:
- آب گوشت 1 لیتر
- پیاز 1 عدد
- تره 250 گرم
- جعفری 250 گرم
- اسفناج 100 گرم
- شنبلیله 100 گرم
- گشنیز 100 گرم
- برنج 100 گرم
- لپه 100 گرم
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- رب انار 1 پیمانه
- اب انار 2 پیمانه
- گندم کوبیده 100 گرم
- آرد سوخاری 4 قاشق غذاخوری
- گوشت چرخ شده 300 گرم
- زعفران آب زده 2 قاشق غذاخوری
- پیاز 1 عدد کوچک
- تخم مرغ 1 عدد
- نمک وفلفل به میزان لازم
طرز تهیه
- لپه را از قبل خیسانده چند بار آب آن را عوض کرده کنار میگذاریم. پیاز را خرد کرده در روغن تفت داده لپه را به آن اضافه کرده نمک ، فلفل و زرد چوبه را به آن میفزاییم ، مقداری آب ریخته میگذاریم تا لپه خوب بپزد.
- گوشت چرخ کرده را با سایر مواد کوفته ریزه مخلوط کرده خوب ورز داده در ظرفی در دار کمی آب و کمی روغن ریخته گوشت را به صورت قلقلی های کوچک کمی کوچکتر از یک گردو در می آوریم و در روغن و آب قرار میدهیم تا بپزد.
- برنج را در آب جوش ریخته حرارت دهید تا نرم شود و آب کش کرده و به همراه سبزی آش و رب انار ، آب انار و رب گوجه را به لپه ها اضافه کرده آب گوشت را هم میفزاییم و برای لعاب بیشتر آش گندم نیم کوب را نیز میفزاییم و میگذاریم تا بپزد یک ساعت مانده به پایان پخت کوفته ریزه ها را هم اضافه کرده میچشیم و نمک و فلفل و ترشی آش را اندازه میکنیم.
نکات :
1 – اگر از سبزی خشک استفاده میکنید مقدار سبزی خشک یک پنجم مقدار تازه آنهاست. سبزی خشک را یک ساعت در آب جوش بخیسانید تا باز شود .
2 – این مقدار رب انار و آب انار برای انار نسبتا ترش است اگر مواد موجود شما شیرینند مقدار را اضافه کنید.اگر آب انار تازه در دسترس نیست مقدار رب انار را اضافه کنید.
3 – برای تزیین از نعنا داغ ، دانه انار ، زعفران میتوانید استفاده نمایید