عدهاي از شيعيان، اعتقاد دارند مثلث برمودا، پايگاه حضرت مهدي(عجل الله تعالی فرجه الشریف)است. آيا صحیح است؟
اين جزاير، از لحاظ جغرافيايي، محل مشخصي دارد و در نقشه ها ثبت شده است.
اصل نكته دربارة اين جزيره و مثلث برمودا، اخباري است كه مخابره و ثبت شده است. در حدود سال 1355ش، يعني دو سال پيش از انقلاب اسلامي در ايران، در تمام مطبوعات و راديوها، اخباري عجيب و غريب از حوادث دردناك و اسرارآميز از اين جزيره و منطقه، نوشته و اعلام شد و به تبع آن، در مجلات داخلي ايران نيز چيزهايي ترجمه و بيان گرديد؛ اما اينك ديگر اثري از آن خبرها نيست و در سالهاي اخير، ديگر از چنين حادثههايي سخن گفته نميشود، در حالي كه با گسترش ارتباطات، بايد اخبار، بيشتر و دقيقتر از گذشته، ارائه ميشد.
بعضي، درباره پخش گسترده اين اخبار، استدلال كردهاند كه چون كشور كوبا، رابطه خوبي با شوروي سابق داشت و از طرفي، نزديك بودن آن به ايالات متحده آمريكا، خطر جدي براي آمريكا محسوب ميشد و ميتوانست جايي براي نصب ابزار جاسوسي و جنگي و در واقع پايگاهي براي شوروي در نزديكي آن كشور باشد، آمريكا به اين فكر افتاد كه در نزديكي كوبا (مثلث برمودا) با شايعهكردن اين اخبار، منطقه خطرناك و ناامني را ايجاد كند و آنجا، پايگاهي بسازد كه كوبا را از نزديك زير نظر بگيرد و اگر كسي خواست نزديك شود، او را از بين ببرد و آن را به نيروهاي اسرارآميز منتسب سازد؛ بنابراين، اخبار مخابره شده، همه، جنبه سياسي و امنيتي داشت و در واقع، ساختگي بوده است. البته، امكان دارد براي واقعي جلوهكردن، چند هواپيما و كشتي را نيز از بين برده باشند.
متأسفانه بعضي، با شنيدن اين اتفاقات و مشخصات ادعا كردند يا احتمال دادند كه آن منطقه، همان جزيره خضرا و محل زندگي اهلبيت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)است، در حالي كه اين، احتمالي بيش نيست و عقيدهاي شخصي است كه ابراز گرديده است و ميتواند نشان از كج سليقهگي افراد باشد؛ زيرا وقتي اخبار دردآور و غمانگيز كشته شدن عدهاي افراد بيگناه كه بعضاً راه را گم كردهاند يا سوار بر كشتي تجاري بودهاند دنيا را فرا گرفت - بر فرض واقعيت داشتن اين جريانها- همه را به تأسف و تأثر واداشت اگر كسي ادعا كند كه آنجا جزيره امام ما است و حضرت و يارانش چنين كارهايي را انجام دادهاند، اثر منفي بر اذهان همه مردم خواهد داشت.
به راستي، اين ادّعا، به شنوندگان و خوانندگان، چه پيامي را القا ميكند؟ آيا جز اين است كه خشونتطلبي و خونريزي دين اسلام و پيشوايان دين را تبليغ ميكند؟
وقتي از مدعيان وجود جزيره خضرا ميپرسند: چرا تا به حال آن را كسي نديده است؟، ميگويند: از قدرت خدا دور نيست كه آن را به حالت معجزهآسا و خارقالعاده، از چشمها دور كند و كسي آن را نبيند. [1]
بايد از اينان پرسيد: اگر خدا چنين كاري را ميكند، چه لزومي براي نابودکردن هواپيماها و كشتيها در آن منطقه هست و چرا بايد اين افراد بيگناه كشته شوند؛ در حالي كه ميشود آن جا را نبينند و ردّ شوند؟ در حالي كه آنچه در حديث جزيره خضرا آمده است، با فرض صحت آن، به كشتهشدن دشمنان اشاره دارد. آيا كسي كه راه را گم كرده و اتفاقاً به آنجا رسيده، دشمن و مستوجب قتل است؟ آيا ارائه چنين تصويري از اسلام و امام، صحيح است؟
خلاصه اينکه:
1. مثلث برمودا، وجود دارد؛ امّا اخبار نقل شده دربارة آن، ساختگي و براي مقاصد سياسي بوده است.
2. تطبيق آن، بر جزيره خضرا، ادعايي شخصي است و فقط از سوي يك فرد ناشناخته، به نام ناجي النجار ابراز شده است.
3. پذيرش چنين چيزي، خدشهدار كردن چهره دين و خشن و خطرناك جلوه دادن امام رحمت و رأفت است كه با قوانين مسلم دين، سازگاري ندارد. [2]
[1] . جزيره خضراء، ناجي النجار، ص 55.
[2] . پژوهشي درباره جزيرة خضراء، مجتبي كلباسي، انتشارات بنياد فرهنگي مهدي موعود. (با اندكي تصرف)