0

انواع ترشیجات ایرانی

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

انواع ترشیجات ایرانی

 

یکی از چاشنی های کنار هر غذا، انواع ترشی است که موجب خوشمزه شدن هر غذایی می شود. به همین دلیل در این بخش آسمونی انواع ترشیجات ایرانی را آموزش می دهیم. این مقاله در چند قسمت تهیه شده است. با ما همراه باشید.

طرز تهیه انواع ترشیجات ایرانی

ترشی لیته انبه یکی از انواع ترشیجات ایرانی

مواد لازم ترشی لیته انبه

  • دو عدد انبه درشت
  • یک بسته تمر هندی
  • یک پیمانه سرکه
  • یک قاشق چایخوری فلفل قرمز دارچین
  • دو قاشق مرباخوری سیاه دانه
  • دو قاشق غذاخوری تخم گشنیز آسیاب شده
  • نمک

طرز تهیه ترشی لیته انبه

  1. ابتدا انبه‌ها را شسته و هسته آنها را جدا می‌کنیم. تمر هندی را در سرکه حل کرده و از صافی رد می‌کنیم.
  2. سپس انبه و مخلوط سرکه و تمرهندی را درون مخلوط‌کن می‌ریزیم. خوب که مخلوط شد فلفل، نمک، سیاه‌دانه، دارچین و تخم گشنیز را به آن اضافه کرده درون شیشه می‌ریزیم.
  3. در شیشه را محکم بسته و درون یخچال می‌گذاریم تا ترشی آماده شود. این ترشی را بلافاصله بعد از درست کردن هم می‌شود استفاده کرد ولی بهتر است تا یک هفته در یخچال بماند و بعد مصرف شود.

 

سه شنبه 24 بهمن 1396  2:51 PM
تشکرات از این پست
bayati0011 nargesza
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:انواع ترشیجات ایرانی

ترشی خرمالو یکی از انواع ترشیجات ایرانی

مواد لازم ترشی خرمالو

  • 8 عدد خرمالو
  • 8 عدد خرمای زرد
  • 8 عدد هل سبز
  • 8 عدد فلفل بهار
  • یک عدد جوز هندی
  • سرکه سفید
  • نمک
  • چهار تکه زنجبیل تازه کوچک
  • سه قاشق غذاخوری خلال شیرین شده پرتقال

طرز تهیه ترشی خرمالو

  1. سرکه را در ظرفی ریخته و می‌‌گذاریم به مدت 10 دقیقه بجوشد. سپس از روی حرارت برداشته و صبر می‌‌کنیم تا خنک شود. این کار مانع از کپک زدن ترشی می‌شود.
  2. خرمالوها را شسته و می‌‌گذاریم تا خشک شود. به کمک نوک چاقو در انتهای خرمالو یک سوراخ کوچک ایجاد می‌‌کنیم و داخل هر خرمالو را با یک هل سبز و یک فلفل بهار پر می‌‌کنیم.
  3. خرمالوها را به صورت منظم در یک ظرف شیشه‌ای تمیز می‌‌گذاریم و میان آنها جوزهندی و خرما قرار می‌‌دهیم و نمک و زنجبیل را روی آنها می‌‌ریزیم.
  4. در پایان سرکه سفید سرد شده را روی مواد می‌‌ریزیم. به طوری که سرکه روی خرمالوها را بگیرد. در شیشه را می‌‌بندیم و ترشی را در جای خنک نگهداری می‌‌کنیم. این ترشی پس از 15 روز آماده است.

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 24 بهمن 1396  2:52 PM
تشکرات از این پست
nargesza
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:انواع ترشیجات ایرانی

ترشی انار یکی از انواع ترشیجات ایرانی

مواد لازم ترشی انار

  • 200 گرم گل کلم ریز خرد شده
  • سه عدد بزرگ انار دانه شده
  • دو عدد فلفل کبابی تند
  • چهار عدد فلفل شیرین
  • دو پیمانه ساقه کرفس ریز خرد شده
  • 10 عدد گوجه مینیاتوری
  • یک بوته سیر خرد شده
  • یک قاشق مرباخوری فلفل سیاه نکوبیده
  • نمک و سرکه سفید
  • دو پیمانه آب انار

طرز تهیه ترشی انار

  1. تمام مواد را مخلوط کرده در شیشه ریخته و روی آن سرکه می‌ریزیم تا روی مواد را بپوشاند.
  2. پس از یک ماه ترشی آماده مصرف است.

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 24 بهمن 1396  2:53 PM
تشکرات از این پست
nargesza
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:انواع ترشیجات ایرانی

ترشی بادمجان شکم پر یکی از انواع ترشیجات ایرانی

مواد لازم ترشی بادمجان شکم پر

  • یک و نیم کیلوگرم سبزی ترشی
  • یک قاشق سوپخوری ادویه
  • یک قاشق سوپخوری نمک
  • 3 کیلوگرم بادمجان قلمی کوچک
  • سرکه

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

  1. سبزی ترشی شامل جعفری، نعناع، ترخون و در صورت امکان کمی سبزیهای معطر محلی است.
  2. سبزی ها را پس از پاک کردن و شستن روی یک پارچه تمیز پهن کرده و می گذاریم یک شبانه روز بماند تا آب آنها کاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد می کنیم.
  3. برای تهیه این ترشی از بادمجان های کوچک استفاده می کنیم. اگر بادمجان ها خیلی ریز و کوچک باشد، کلاهک سبز آن را بر نمی داریم و به همین ترتیب آنها را در حالیکه یک برش3 سانتیمتری در وسط بادمجان ها ایجاد کرده ایم، در سرکه می جوشانیم. به طوری که برای هر یک کیلو، یک لیوان سرکه لازم است. ظرف را روی حرارت ملایم قرارمی دهیم تا بادمجان ها کمی بپزد، ولی له نشود.
  4. سبزی ترشی خرد شده را در ظرف تقریباً بزرگی می ریزیم و سیر، نمک و ادویه را به آن اضافه می کنیم . بعد ازمخلوط کردن آنها، شکم بادمجان ها را از این مخلوط پر می کنیم و در ظروف مخصوص ترشی می ریزیم.
  5. سپس روی مواد سرکه می ریزیم تا سرکه روی بادمجان ها را بگیرد. در آنها را محکم می بندیم و در جای خنک نگه می داریم.

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 24 بهمن 1396  2:54 PM
تشکرات از این پست
nargesza
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:انواع ترشیجات ایرانی

ترشی فلفل یکی از انواع ترشیجات ایرانی

مواد لازم ترشی فلفل

  • ۵۰۰ گرم فلفل سبز تند
  • ۱ لیتر سرکه
  • نمک
  • ۱ بوته سیر
  • چند شاخه ترخون و نعناع

طرز تهیه ترشی فلفل

  1. ابتدا فلفل سبزها را تمیز بشوئید و فلفل های زده دار یا نصف شده را از فلفل های سالم جدا کنید . بهتر است برای زیبا تر شدن ظاهر ترشی، چوب اضافه سر فلفل ها را با چاقو تا حدی ببرید که به کلاهک فلفل آسیب نرسد. بعد روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شود .
  2. فلفل ها را در یک ظرف شیشه ای بریزید و لابه لای آن چند حبه ( برای هر 500 گرم فلفل 4-5 حبه ) سیر بیندازید و روی آن را کاملا با سرکه سفید پرکنید . میتوانید از انواع فلفل برای ترشی استفاده کنید .
  3. ظرف ترشی فلفل را در جای خشک و خنک و دور از تابش مستقیم خورشید نگهداری کنید و سعی کنید به مدت 20 روز درب ظرف را باز نکنید .
  4. در مورد مدت ماندگاری ترشی فلفل: از بیست روز به بعد ترشی آماده مصرف است و تا 7-8 ماه هرچه بماند خوشمزه تر می شود . ولی بعد از 7-8 ماه کم کم ترشی ها شروع میکنند به تجزیه شدن داخل سرکه. و کم کم بافت خود را از دست میدهد . پس بهتر است ترشی را مقداری تهیه کنید که حداکثر تا 8 ماه مصرف کنید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 24 بهمن 1396  2:55 PM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها