وحید صدوقی، مدیرعامل سابق همراه اول
اردیبهشت سال 85 بود که وحید صدوقی به عنوان جانشین رسول سرائیان، مدیر اولین اپراتور تلفن همراه در ایران شد. دوران مدیریت وی 12 سال به طول انجامید و طی این مدت یکی از قویترین و سودآورترین برندهای حال حاضر کشور، همراه اول، شکل گرفت. دوران مدیریت موفق وحید صدوقی، سه روز پیش به پایان رسید و حمید فرهنگ، مدیرعامل سابق رایتل برای این جایگاه انتخاب شد.
وحید صدوقی، مدیرعامل سابق همراه اول
در این مدت 12 ساله مدیریت صدوقی، اگرچه تغییرات زیادی در شبکه ارتباطی کشور به وجود آمد، اپراتورهایی همچون ایرانسل و رایتل وارد بازار رقابت شدند و پیامرسانها بین مردم همهگیر شدند اما همراه اول با وجود همه این اتفاقات توانست قوت برند خود را حفظ کند.
علاوه بر از رده خارج نشدن همراه اول با وجود تغییراتی که در دنیای تکنولوژی رخ داد، صدوقی توانست طی مدت 12 ساله مدیریتش، سود همراه اول را 28 برابر کند و در چهار سال اخیر ترافیک دیتای خود را هزار برابر رشد دهد.
درآمد همراه اول در سال 84، 921 میلیارد تومان بود و در سال 95 با رشد 11 برابری به 10 هزار و 264 میلیارد تومان رسید. از طرفی ارزش بازار برند همراه اول با رشد 30 برابری از 550 میلیارد تومان به 16400 میلیارد تومان رسیده است. سود خالص این شرکت هم طی این سالها از 100 میلیارد تومان به 2859 میلیارد تومان رسیده است، یعنی سود تقریبا 28 برابری!
افزایش درآمد همراه اول تنها برای این شرکت مفید واقع نشد بلکه پرداختی این شرکت به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم با افزایش همراه بود؛ در واقع پرداختی همراه اول به وزارت ارتباطات از 57 میلیارد تومان به 3183 میلیارد تومان رسیده است. از این گذشته پرداختی همراه اول به دولت هم با رشد 24 برابری همراه بوده است.
همراه اول از نظر تعداد مشترکین دائمی در ایران، خاورمیانه و آسیای جنوبی رتبه اول و در دنیا رتبه 18 را دارد. اگر مشترکین اعتباری را هم به این آمار اضافه کنیم، بازهم همراه اول در خاورمیانه رتبه نخست و در دنیا از بین 1003 اپراتور، در رتبه 20 قرار دارد.
در دوران مدیریت صدوقی ترافیک دیتای همراه اول رشد چشمگیری داشت در واقع تنها در 4 سال گذشته ترافیک دیتا در همراه اول هزار برابر شده است تا جایی که حالا این اپراتور رتبه اول دیتا را در کشور در اختیار دارد. هزار برابر شدن دیتا به معنی 20 برابر شدن درآمد این شرکت در همین 4 سال اخیر است. تخمین زده میشود این اپراتور همین امسال تنها 3600 میلیارد تومان از بخش دیتا درآمد داشته باشد.
وضعیت سیمکارتهای واگذار شده هم طی این 12 سال با رشد چشمگیری همراه بوده است و از 8.5 میلیون سیمکارت به 93.5 میلیون سیمکارت رسیده است. با توجه به آمارهایی از وزارت ارتباطات، در حال حاضر اپراتور همراه اول سهم بازار 60 درصدی در کشور را دارست.
همراه اول در این مدت توانسته است افتخارات زیادی کسب کند. از جمله اینکه در بورس رتبه دوم شفافیت را کسب کرد. در رتبه بندی 100 شرکت برتر سازمان مدیریت صنعتی هم این شرکت توانست به عنوان شرکت برتر گروه مخابراتی انتخاب شود (هرچند از نظر ارزش بازار و سودآوری به رتبه دوم اکتفا کرد). ضمن اینکه همراه اول در جشنواره فاوای وزارت ارتباطات رتبه اول را در دو حوزه حمایت از تولید داخل و حمایت از منابع و محتوای داخلی را کسب کرد.