ماهنامه سفره ایرانی: رفیکا بیرگول (Refika Birgul) در 19 ماه مه 1980 در استانبول ترکیه به دنیا آمد. او سرآشپز مشهور، نویسنده کتاب های آشپزی و یک شخصیت تلویزیونی ترکیه است.
او آشپزی مدیترانه ای را از مادر قبرسی خود و آشپزی آسیای مرکزی را از پدرش فرا گرفت. علاقه او به آشپزی در طی ملاقات هایش با خویشان خود در لندن بیشتر شد. در اینجا طرز تهیه: دو غذای خوشمزه از این سر آشپز معروف را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.
پلوی بلغور گندم و اسفناج
میزان سرو: 4 نفر
مواد لازم:
- بلغور گندم: 2 پیمانه
- برگ اسفناج (ریز خرد شده): 250 گرم
- پیازچه (ریز خرد شده): 8 عدد
- آب: 4 پیمانه
- روغن زیتون: 4 قاشق سوپ خوری
- نمک: یک قاشق چای خوری
طرز تهیه:
1. بلغور گندم از قبل در آب خیس خورده را در چهار پیمانه آب بپزید تا نرم شود.
2. سپس پیازچه و برگ اسفناج ریز خرد شده را اضافه کنید و نمک بزنید و اجازه دهید آب آن کاملا کشیده شود.
3. سپس روغن زیتون را اضافه و مخلوط کنید. ظرف را از روی حرارت بردارید و پس از گذشت 10 دقیقه پلو را سرو کنید.
کباب لوله ای
میزان سرو: 4 نفر
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده: 500 گرم
- نان خشک پودر شده: 4 قاشق سوپ خوری
- روغن: 2 قاشق سوپ خوری + مقداری برای سرخ کردن
- پیاز (رنده شده): یک عدد
- جوش شیرین: یک قاشق چای خوری
- آب لیمو ترش: یک قاشق چای خوری
- نمک: یک قاشق چای خوری
- آب: 110 میلی لیتر
طرز تهیه:
1. گوشت چرخ کرده، نان خشک پودر شده، 2 قاشق سوپ خوری روغن، پیاز رنده شده، جوش شیرین، آب لیمو ترش و نمک را در ظرف مناسبی مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید.
2. آب را به تدریج هنگام ورز دادن مواد اضافه کنید. مخلوط به دست آمده را حدود یک شبانه روز در یخچال قرار دهید و پس از خارج کردن از یخچال دوباره حدود یک الی دو دقیقه ورز دهید.
3. گلوله هایی به اندازه گردو از مواد جدا کنید و لوله ای شکل دهید. آنها را حدود 3 ساعت در یخچال استراحت دهید و پس در روغن داغ سرخ کنید تا برشته شوند.