عبرتهاي
عاشورا
در كشور ما مردم، امام حسين ـ عليهالسّلام ـ و قيام او را ميشناختند، روح حسيني بود، لذا وقتي امام (ره) فرمود محرم، ماه پيروزي خون بر شمشير است. تعجب نكردند، حقيقت هم به همين شكل شد و خون بر شمشير پيروز شد. بنده در سالهاي پيش مطلبي را در يك اجتماعي عرض كردم و آن مثال طوطياي است كه مولوي در مثنوي ذكر ميكند. اين مثال است و اين مثلها براي بيان حقيقت است. يك نفري يك طوطي در منزل داشت، هنگامي كه ميخواست به سفر هند برود با اهل و عيال خود خداحافظي كرد، پس از آنها با طوطي خود نيز خداحافظي كرد و به او گفت من به سرزمين تو، هند ميروم. سفارشي و حرفي نداري، طوطي گفت: چرا، برو به فلان نقطه، در آنجا دوستان و اقوام من هستند، به آنها بگو كه يكي از شماها در منزل ماست و از احوال من براي آنها بگو، چيز ديگري از تو نميخواهم. بازرگان به هند رفت، به آن نقطه رسيد. طوطيهاي زيادي ديد كه روي درختها نشستهاند،خطاب به آنها گفت: اي طوطيهاي عزيز و خوب پيغامي براي شما دارم و آن اين است كه يك نفر از شما در خانه ماست، وضع خوبي دارد و در قفس است، زندگي خوب و خوراك مناسب دارد به شماها سلام رساند تا سخن بازرگان تمام شد طوطيهايي كه روي شاخهها نشسته بودند، بالبال زدند روي زمين افتادند. جلو رفت و ديد آنها مردهاند از سخن خود بسيار متأسف شد، با تأثر به خانه برگشت. وقتي به خانه خودش رسيد سراغ قفس طوطي خودش رفت و به او گفت پيغام تو را گفتم. طوطي بيصبرانه پرسيد كه چه پاسخ دادند.
از بيانات مقام معظم رهبري (مد ظله)
در نماز جمعه تهران
عاشوراي 73