0

سیره حكومتی امام زمان (علیه السلام) چگونه است؟ مهم‌ترين اقدام حضرت چيست؟

salamat595
salamat595
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 19536

سیره حكومتی امام زمان (علیه السلام) چگونه است؟ مهم‌ترين اقدام حضرت چيست؟

بررسی و مرور روایات، نشان می‌دهد مهدویت ‌تداوم و استمرار حکومت انبیا و اوصیاي الهی است؛ از اين رو نمود رفتار و عملکرد امام دوازدهم، تداعی گر حرکت انبیا است. سيرة امام مهدي(عجل الله تعالی فرجه الشریف) همان سيره و روش اهل بیت(علیهم السلام) به ویژه رسول خدا و امیر مؤمنان(علیه السلام) است. در حدیثی از امام باقر آمده است:

اذا قام القائم سار بسیرة رسول الله (صل الله علیه و اله و سلم) ؛

حضرت مهدي(عجل الله تعالی فرجه الشریف) همانند پيامبر(صل الله علیه و اله و سلم) رفتار می‌کند.[1]

منش و روش امام دوازدهم(علیه السلام) در حکومت، عمل به سنت پیامبر(صل الله علیه و اله و سلم) و سیره او خواهد بود. [2]

اميرالمؤمنين مي‌فرمايد:

سيرته العدل و حكمه الحق؛ [3]

سياست و راه و روش او (پيامبر(صل الله علیه و اله و سلم)) عدالت و حكم فرمان او حق است.

در حدیث دیگری نیز از پیامبر(صل الله علیه و اله و سلم) آمده است:

شيوة او، شيوة من است و مردم را بر آيين و شريعت من قرار مي‌دهد. [4] در برخی روایات نیز آمده است حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) بر اساس سیره حضرت علی(علیه السلام) عمل خواهد کرد. طبق روايات متواتر شيعه و اهل سنت، مهمترين اقدام حضرت گسترش عدالت در سراسر جهان و برپايي حكومت اسلامي در ذيل اجراي عدالت مي‌باشد. [5]

بشر همواره خواهان عدالت حقيقي بوده و در راه رسيدن به آن، بهاي سنگيني پرداخته و مي‌پردازد؛ چون عدالت را از آب، گواراتر و از شهد، شيرين‌تر مي‌داند. امام صادق(علیه السلام) مي‌فرمايد:

العدل احلي من الشهد؛

عدالت، شيرين تر از شهد است. [6]

بررسی مجموع روایات مهدوی نشان می‌دهد مهم ترین اقدام حضرت مهدی (علیه السلام) گسترش عدالت و برپایی حکومت بر اسا س آن است؛ به گونه‌ای که سرتا سر گیتی، از آن سرشار مي‌شود.

[1] . غيبت نعماني، ص168.

[2] .همان، ص236.

[3] . بحارالانوار، ج4، ص223.

[4] . كمال الدين، ج2، ص122.

[5] . کافی، ج1، ص 414.

[6] . بحارالانوار، ج72، ص39؛ كافي، ج2، ص147.

شنبه 14 بهمن 1396  10:46 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها