ماهنامه سفره ایرانی: وقتی صحبت از ساندویچ می شود، اکثرا یاد فست فودهای پر ضرر می افتیم. اما می توانیم ساندویچ هایی در خانه درست کنیم که سالم و خوشمزه هستند.
ساندویچ پاستا و پنیر
غزاله خالدی
مواد لازم:
- نان تست: 4 عدد
- کره: 2 قاشق سوپ خوری
- پنیر چدار: 4 ورقه
- پاستا: یک دوم پیمانه
- شیر: یک دوم پیمانه
- پنیر چدار (ریز رنده شده): یک دوم پیمانه
طرز تهیه:
1. شیر و پاستا را در ماگ ریخته و حدود یک دقیقه در مایکروویو قرار دهید. مواد را هم زده و دوباره حدود یک دقیقه و 30 ثانیه در ماکروویو قرار دهید. در این مرحله پاستا باید پخته و غلظت یافته باشد. (مقدار زمان پخت پاستا به مایکروویو بستگی دارد.) بلافاصله پنیر رنده شده را اضافه کرده و مواد را هم بزنید تا پنیر ذوب شود. (در صورت نیاز آن را حدود 20 ثانیه در مایکروویو قرار دهید.) سپس هم بزنید.
2. یک دوم قاشق سوپ خوری کره را روی یک طرف هر یک از نان های تست بمالید. روی قسمت های کره مالیده نشده نان ها یک روقه پنیر قرار دهید. روی دو عدد از نان ها پاستای پنیری پخش کنید و دو عدد نان باقیمانده را روی آنها قرار دهید تا به شکل ساندویچ در آیند.
3. تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. هنگامی که داغ شد، ساندویچ ها را در آن سرخ کنید تا کاملا طلایی و برشته شده و پنیر داخل آنها ذوب شود. سپس سرو کنید.
تورتیلای فیله سوخاری
ستایش پاکدل
مواد لازم:
- فیله مرغ: 2 عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- پاپریکا: 2 قاشق چای خوری
- کورن فلکس (پودر شده): 3 پیمانه
- تخم مرغ (کمی زده شده): 2 عدد
- نان تورتیا: 4 عدد
- گوجه فرنگی: 2 عدد
- برگ کاهو: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مواد لازم سس:
- ماست یونانی: 200 میلی لیتر
- آب لیمو سنگی: 3 قاشق سوپ خوری
- سیر (له شده): 3 الی 4 حبه
- پیازچه (ریز خرد شده): یک عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. فیله های را به ابعاد کوچک تر برش دهید. روی آنها نمک، فلفل سیاه و پاپریکا بپاشید. تکه های مرغ را ابتدا در تخم مرغ کمی زده شده فرو کنید و سپس در کورن فلکس پودر شده بغلتانید.
2. آنها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. نان های تورتیا را گرم کنید و وسط آنها برگ کاهو قرار دهید. سپس فیله مرغ سوخاری و گوجه فرنگی خرد شده اضافه کنید. سس را روی مواد بریزید و نان را بپیچید و سرو کنید.
طرز تهیه سس:
ماست و آبلیمو را در ظرف مناسبی بریزید و سیر له شده را به آن بیفزایید. پیازچه را ریز خرد کرده و اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کرده، نمک و فلفل بزنید. سس را تا زمان سرو در یخچال نگهداری کنید.
ساندویچ نیمروی پنیری
ستایش پاکدل
مواد لازم:
- نان تست: 6 عدد
- برگ اسفنجاج (تازه): 9 عدد
- ژامبون: 6 ورقه
- پنیر چدار یا گودا: 6 ورقه
- تخم مرغ: 3 عدد
- کره: 3 قاشق سوپ خوری
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ژامپون ها را رد ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید تا برشته شوند. سه عدد از نان های تست را برداشته و دایره ای در وسط آنها با قالب درآورید. مقدار کمی روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت متوسط گرم کنید. کره را روی یک طرف از سه عدد نان های تست قالب زده شده بمالید.
2. قسمت کره مالیده شده را در تابه گرم شده قرار دهید. 3 عدد تخم مرغ را در وسط دایه هر نان بشکنید و اجازه دهید سفیده های تخم مرغ کاملا بپزد و نان برشته شود. با دقت نان ها را از تابه خارج کنید.
3. یک طرف هر یک از 3 عدد نان باقیمانده را کره بمالید و روی قسمت دیگری که کره مالیده نشده یک ورقه پنیر، برگ اسفناج و یک ورقه ژامبون قرار دهید و دوباره یک ورقه پنیر قرار دهید.
4. طرف کره مالیده شده نان ها را در تابه قرار دهید تا نان ها برشته و طلایی شده و پنیر ذوب شود. با دقت نان های تست نیمرویی را روی آنها قرار دهید و بلافاصله سرو کنید.
ساندویچ مرغ
راضیه عمادی
مواد لازم:
- سینه مرغ: یک عدد
- سویا سس: یک دوم قاشق سوپ خوری
- سرکه بالزامیک: یک دوم قاشق سوپ خوری
- شکر قهوه ای: یک قاشق سوپ خوری
- سس خردی: یک قاشق سوپ خوری
- آب لیمو سنگی: نصف یک عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم (در صورت تمایل)
- گوجه فرنگی (خرد شده): یک عدد
- خیار (حلقه حلقه شده): یک الی 2 عدد
- کاهو (درشت خرد شده): چند برگ
- نان ساندویچی: 2 عدد
طرز تهیه:
1. سینه مرغ را به ابعاد کوچک برش دهید. سویا سس، سرکه بالزامیک، شکر قهوه ای، سس خردل، آب لیمو سنگی، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا را به مرغ اضافه و مخلوط کنید و از شب قبل در یخچال قرار دهید تا مرغ مزه دار شود.
2. سپس مرغ را در تابه داغ کباب کنید تا بپزد. مرغ برشته شده را به همراه خیار، گوجه فرنگی و کاهو در نان ساندویچ قرار داده و سرو کنید.