(روز شمار انقلاب)10 بهمن ماه 1357
فرودگاههای کشور بازگشایی شد و آمریکاییهایی که تا آن روز موفق به خروج از ایران نشده بودند، برای رفتن با پروازهای منظم هواپیماهای نظامی امریکا از هم پیشی میگرفتند. در حالی که تعداد روحانیون متحصن در دانشگاه به دو هزار نفر رسیده بود و کشور در اوج تظاهرات خشونت آمیزی قرار داشت. بختیار در یکی از مصاحبههایش اصول برنامههای آینده خود را شرح داد.
البته امام خمینی در روز نهم در پاریس این پیام را به مردم ایران دادند.
ملت عزیزم! دوستان من! نه به وعده های پوچ دولتهای غیر قانونی اعتنا کنید و نه از هیاهوی دژخیمان بهراسید. نهضت مقدس را به پیش برانید و به آخر رسانید و دست
اجانب و نوکرهای از خدا بیخبرشان را از کشور عزیز قطع کنید. خائن اصلی را با خفت بیرون کردید، همت کنید و این تتمه که حُشاشه( پَرِکاه، باقی ماندۀ روح در تن بیمار.)ای بیش نیستند از صحنه خارج کنید. خداوند با شماست.
اکنون بر جمیع جناحهای ملی و دولتی است که چون گذشته دولت غیر قانونی را محکوم کنند و اطاعت از آن نکنند که اطاعت طاغوت حرام و مخالف رضای خداست. من از طبقۀ شریف ارتش که دستشان به خون جوانان آلوده نشده است می خواهم که ننگ اطاعت از جنایتکاران را تحمل نکنند و با قاطعیت آنان را از مقابله با ملت باز دارند. ملت از خود شماست، برای منافع اجانب برادرکشی نکنید و با پشتیبانی از اسلام و ملت، نام خود را در تاریخ جاوید کنید. من از کارمندان وزارتخانه ها می خواهم که زیر بار ننگ اطاعت از غاصبان حقوق ملت نروند، کمک به این یاغیان و اطاعت از آنان حرام و مخالف شرع و عقل است.
من از ملت ایران که تحمل اینهمه مصیبت و زحمت را کرده و می کنند، تشکر صمیمانه می کنم و از خداوند تعالی سلامت آنان را خواهانم. من در اولین فرصت خودم را نزد شما می بینم تا در شادی و غم با شما سهیم باشم و با هم در صف واحد به اَعمال عمّال اجانب خاتمه دهیم. من امیدوارم به فوز اِحْدَی الحُسْنَیَیْن[ آیۀ 52 سورۀ توبه: «یکی از دو کار نیک و پسندیده»نایل شوم، یا پیشرفت مقصود و اقامه عدل و حق، یا شهادت در راه آنکه راه حق است. از خداوند تعالی غلبۀ حق بر باطل را خواهان و پیروزی ملت شریف ایران را خواستارم. والسلام علی من اتبع الهدی.(صحیفه امام جلد 6 صفحه یک )
در روایتی دیگر نقل شده است:
“دهم بهمن ۱۳۵۷ شاپور بختیار، نخستوزیر، تحت فشار افکار عمومی مردم، سرانجام دستور بازشدن فرودگاه مهرآباد را صادر کرد. تحصن روحانیونی که به دولت بختیار معترض بودند، در دانشگاه تهران گسترش یافت و هزاران روحانی به متحصنان پیوستند.
تظاهرات در اکثر شهرهای کشور علیه دولت بختیار و نیز ورود مردم شهرهای ایران به تهران برای استقبال از امام خمینی(ره) همچنان ادامه یافت، به صورتی که مطبوعات نوشتند، دو میلیون نفر از شهرهای ایران، برای استقبال از امام در تهران به سر میبرند. در این روز و به محض بازشدن فرودگاه، آمریکاییها اقدام به خارج ساختن بخشی از اتباع خود کردند.”
عکس زیر روزنامه کیهان و اطلاعات در 10 بهمن ماه 57 است
خلاصه حوادث 10 بهمن 1357
1 - برنامه وسیع برای لحظه ورود امام
2 - تشکیل کمیته ویژه حفظ جان امام
3 - حمله به سرلشگر لطیفی رئیس ژاندارمری
4 -غرب و جنوب تهران در شعله های آتش
5 - گروهی از همافران دستگیر شدند
6 - طالقانی :عمال دستگاه می خواهند جنجال مذهبی راه بیاندازند
7 -نمایندگان مجلس :تامین جانی نداریم
8 - رادیو لندن:ایران به سرعت بسوی هرج و مرج می رود
9 - تظاهرات و راهپیمائیهای سراسری در اکثر شهرهای کشور علیه" بختیار" جریان دارد.
10 - وزارت خارجه آمریکا دستور تخلیه فوری تمامی اتباع آمریکایی از ایران را صادر کرد.
11 - تحصن روحانیونی که به رژیم "بختیار "معترض هستند ، در دانشگاه گسترش یافت و هزاران روحانی و اقشار مختلف مردم به متحصنین پیوستند.