اپلیکیشن های رایگان چگونه درآمدزایی می کنند؟
اینستاگرام، اسنپچت و بسیاری دیگر در زمره اپلیکیشن رایگانی هستند که میلیون ها کاربر دارند. در واقع ۹۰ درصد از اپ ها به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داده می شوند چون مردم اینطور می خواهند. با در نظر داشتن همین مساله سوال اینجاست که توسعه دهندگان این اپ ها چطور امرار معاش می کنند؟
1.تبلیغات درون برنامه ای
تبلیغات درون برنامه ای محبوب ترین و سودده ترین راه برای پول درآوردن از اپلیکیشن هاست. علت هم این است که تقریبا هرکسی بخش قابل توجهی از زمان خود را صرف اسکرول کردن در فصای اپ ها و مشاهده محتوایشان میکند و به نوعی با آنها درگیر می شود.
به همین خاطر تبلیغات درون برنامه سریع ترین شکل تبلیغات موبایلی به شمار می رود. با در نظر داشتن آنچه گفته شد پیش بینی می شود که درآمد تبلیغات از محل اپلیکیشن ها تا سال ۲۰۲۰ میلادی به رقم صد میلیارد دلار برسد. ایده کار نیز بسیار ساده است: شرکت های تبلیغاتی بابت مشاهده شدن محتوایشان و کلیک هایی که روی آنها انجام می شود به توسعه دهندگان پول می دهند.
2.خریدهای درون برنامه ای
خریدهای درون برنامه ای در اصل پیشنهادات اغواکننده ای هستند که توسعه دهندگان به صورت استراتژیک ایجادشان می کنند تا شما را به عنوان کاربر برنامه خود ترغیب به خرید نمایند. در ازای این پرداخت ها هم کاربر افزونه، نیروی اضافه برای ادامه بازی و شتاب دهنده هایی را دریافت می کنند. در حال حاضر حدودا پنج درصد از کاربران پول خود را صرف خریدهای درون برنامه ای می کنند با این همه رقمی که از این بخش حاصل می شود ۲۰ برابر بیشتر از چیزی است که شرکت ها از مجموع دیگر کاربران خود در می آورند.
3.فریمیم
این روش درآمدزایی شباهت زیادی به خریدهای درون برنامه ای دارد اما تفاوت هایی هم میان آنها برقرار است که درادامه با شما در میان خواهیم گذاشت. در این روش کاربران برای آنکه به مجموعه کامل امکانات و قابلیت های یک اپلیکیشن یا بازی دسترسی پیدا کنند باید مبلغی را بابت خرید نسخه پریمیم آن پرداخت نمایند.
طبق تعریف ارائه شده از سوی اپل: در مدل کسب و کار فریمیم، کاربران برای دانلود برنامه پولی پرداخت نمی کنند و در مقابل برای دسترسی به قابلیت های اعلی آن، محتوای اضافه تر و یا کالاهای دیجیتالی به آنها پیشنهاد می شود که در صورت تمایل به خرید نسخه پریمیم مبلغی را پرداخت نمایند.
در این میان اسپاتیفای را می توان نمونه بسیار خوبی از این الگوی کاری دانست. در تصویری که در ادامه خواهید دید فهرست امکاناتی که برای نسخه رایگان این برنامه در نظر گرفته شده بسیار اندک و محدود است. درمقابل اما شنوندگان نسخه پریمیم به هر امکان و قابلیتی که فراهم باشد دسترسی دارند.
4.اشتراک
اپلیکیشن های اداری و مواردی که برای تولید محتوا مورد استفاده قرار می گیرند (مثلا اپ مربوط به نشریات) عمدتا برای ایجاد درآمدهای تکرار شونده از اشتراک استفاده می کنند. اما از آنجا که در این روش پول و دیتای بیشتری از کاربران به دست می آید مانند دیگر روش های درآمدزایی که به آن اشاره کردیم محبوب نیست. با این همه اپ هایی که از این روش استفاده می کنند خوب پول در می آورند.
توضیحات کامل تر این مطلب را می توانید در کدفرند بخوانید.