0

چرا باید حداقل یکبار لاراول رو امتحان کنید ؟

_mmkh_
_mmkh_
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 134

لاراول ، فریم ورک دوست داشتی پی اچ پی
لاراول ، فریم ورک دوست داشتی پی اچ پی

شاید چند وقت پیش حتی به ذهنم هم نمیرسید که چنین نوشته ای رو بنویسیم . اما میدونید رازش چی بوده ؟ یه امتحان ! شاید بشه گفت یه شانس یا حتی یک شانس دوباره .

لاراول اولین باری که قرار بود امتحانش کنم برای من شبیه یک کابوس سیاه بود ! یک کابوس که همه مثل رویا دربارش صحبت میکردن اما من بهش مثل یه سیستم فوق پیشرفته فضایی که فقط برنامه نویسای نابغه ازش سر در میاوردن نگاه میکردم ! اولین بار که لاراول رو امتحان میکردیم درک خیلی کمی از شی گرایی و حتی مفاهیم پایه زبان پی اچ پی داشتم ! اما میدونید چیه ؟ من بش یک شانس دادم و صد البته که تلاش موفقی نبود ولی خب به امتحان کردنش می ارزید . ( ضمن اینکه منبع آموزشی من فوق العاده مزخرف بود )

بعد ها سعی کردم که تمام تلاشم رو بکنم تا مهارت های من در برنامه نویسی خصوصا برنامه نویسی وب خیلی بیشتر بشه و خب قطعا تمرین و تلاش چیز خوبیه و برای من حداقل کارساز بوده . یک فریم ورک مبتنی بر معماری ام وی سی نوشتم و واقعا هم باش حال میکردم . چیز خیلی جالبی بود حتی وقتی روی گیت هاب منتشرش کردم یکسری بازخورد جالب گرفتم . بعد ها البته این مخزن رو حذف کردم ( به دلایلی ) ! اما تمرین کردن باعث شد که بعد ها وقتی تصمیم گرفتم یک شانس دوباره به لاراول بدم خیل خیلی ذوق زده شدم . در حقیقت احساس میکردم همه چیز خیلی جالب و قابل درک هست .

لاراول از اون تکنولوژی هایی هست که حتی اگر توسعه دهنده وب یا صرفا توسعه دهنده زبان پی اچ پی نیست حتما باید یکبار امتحانش کنید . چرا ؟ نظرتون راجع به این دلایل چیه ؟

احراز هویت و سطح دسترسی راحت ولی پیشرفته

فکر کنم کمتر جایی یک پلتفرمی رو پیدا کنید که تنها با تایپ کردن یک دستور تمام روت ها ، منطق پشت صحنه ، کنترلر ها و ویو های لازم برای ایجاد یک سیستم احراز هویت ساده رو به شما بده ! حتی لازم نیست یک جدول بسازید ... همه چیز از قبل برای اپلیکیشن لاراولی شما تدارک دیده شده ... با هم قانع نیستید ؟ خب مشکلی نیست . ایجاد هر تغییر کوچک و بزرگی در لاراول خیلی سادست . میتونید این فرایند رو کاملا شخصی سازی کنید .

سطح دسترسی ها هم در لاراول خیلی باحالن ! شما میتونید به سادگی با تعریف کردن سیاست ها و دروازه ها ( Gate and Policy ) یک احراز دسترسی درست کنید . اینکار خیلی سادست .

اجتماعات گسترده و پکیج های وسوسه کننده

لاراول محبوب ترین فریم ورک پی اچ پی هست ( طبق آمار رسمی اعلام شده ) و هیچ چون و چرایی در این امر وجود نداره . خب تقریبا مشخصه که کامیونیتی توسعه دهندگان هست که ابزار های مختلف رو محبوب میکنن پس کامیونیتی لاراول خیلی گسترده میشه ! تقریبا برای هر کاری که بخواید انجام بدید پکیج ها و کتابخانه های مختلفی وجود داره که میتونید ازشون برای رسیدن به مقصد نهایی استفاده کنید ( خوشبختانه توسعه دهندگان ایرانی هم کم نزاشتن و حسابی در اجتماعات فارسی و غیرفارسی لاراول فعال هستن )

امنیت

امنیت خیلی مهمه نه !؟ خب لاراول سعی میکنه تا جایی که ممکنه اپلیکیشن شما رو از خرابکاری های احتمالی امن نگه داره و جا هایی که خودش نتونه بدون همکاری شما این امنیت رو تامین کنه از شما میخواد که حتما بش کمک کنید تا یه وقت بلایی سر وبسایت لاراولی شما نیاد ! درسته با انجام اینکار ها اکو سیستم یکمی بسته میشه ولی مطمئن باشید ارزشش رو داره . اگر میگید نداره باید یه حمله ای چیزی رو یبار تجربه کنید تا حس وقتی که یه مشت آدم خرابکار منتظر نشستن تا شما یجایی سوتی امنیتی بدید و اونا عشق و حال کنن رو بچشید !

تعامل با دیتابیس به روشی جدید

شاید بشه گفت قلب اپلیکیشن شما دیتابیس و پایگاه داده ای هست که همه چیز در اونجا ذخیره میشه . لاراول کار با پایگاه داده رو خیلی خیلی آسون کرده . شما میتونید به روشی جدید و با سینتکی جدید بدون نوشتن دستورات SQL به دیتابیستون کوئری بزنید و پرس و جو کنید . دیگه چی ؟ خب همه چی به این ختم نمیشه ! شما با سیستم فوق العاده مدل ها در لاراول یعنی Eloquent میتونید خیلی خیلی خیلی راحت با دیتابیس در تعامل باشید . دیگه چی ؟ خب اینم یادم نره که لاراول از سیستم فوق العاده مایگریشن ها استفاده میکنه که میشه گفت برای کار تیمی فوق العادس ! مایگریشن ها امکان ایجاد ، تغییر و حذف جدول ها رو در هنگام توسعه میدن و حتی بیشتر از اون میتونید بدون ایجاد حتی یک خط تغییر در کد هاتون بین چهار دیتابیس سوییچ کنید ! اگر از لاراول استفاده کنید بجای اینکه هزار بار در طول فرایند توسعه بیاید و با ایجاد اطلاعات غیر واقعی اپلیکیشن رو تست کنید میتونید بسادگی این بخش رو به مدل فکتوری ها بسپارید ! در کل دیتابیس در لاراول به شما تعظیم میکنه !

موتور قالب ساز بلید

خب اگر تا حالا هیچ فریم ورکی رو تست نکردید میشه گفت که تصوراتتون درباره موتور قالب ساز یک سیستمی هست که میاد برای شما رابط کاربری سایتتون رو میسازه و باید بگم این تصور کاملا اشتباهه ! در حقیقت بخش ویو ها در لاراول ارتباط جدانشدنی با بلید داره . Blade یک موتور نسبتا ساده هست که میاد به شما این امکانو میده بدون کثیف کاری و با یک Syntax تمیز و زیبا بیاید روی ویو هاتون کنترل انجام بدید . بجز اینکه کد شما تمیز تر میشه قابلیت های خیلی باحالی در بخش ویو ها ( مثل کامپوننت ها یا دستورات شرطی مربوط به سطح دسترسی ) در اختیار شماست .

انعطاف پذیری

لاراول کار رو برای شما آسون میکنه ! تا اینجاش درست ولی این اصلا به این معنی نیست که شما کنترلتون روی فرایند های مختلف از دست میدید ! لاراول همیشه به شما اجازه ویرایش یا تغییر بخش های مختلف و حتی بخش های پیشفرض خودش رو میده . داستان از این قراره که توسعه قراره آسون بشه ولی این اصلا به این معنی نیست که قراره یه ربات سایت شمارو با لاراول بسازه ! از این بابت اصلا نگران نباشید !

دستیار صنعتگر شما

لاراول به شما یک رابط خط فرمان دوستانه و ساده بدون دردسر به اسم Artisan ( بخوانید آرتیسان به معنی صنعتگر ) هدیه میده . آرتیسان خیلی از کار هایی که شما به عنوان یک توسعه دهنده قراره انجام بدید مثل ساختن کنترلر و مدل و ... رو آسون کرده . شما میتونید برای این CLI دستورات شخصی خودتون رو تعریف کنید . آرتیسان عالیه ... باور کنید !

نتیجه گیری

چیز دیگه ای نیست دیگه ! فکر کنم تا همین الان هم زیاد صحبت کردم . نتیجه گیری درباره یک ابزار همیشه با شماست که چقدر ازش خوشتون میاد و حس خوبی بتون میده ولی اگر از کسایی هستین که دوست دارید این فریم رو حداقل یکبار امتحان کنید همین الان وارد ترمینال بشید و این دستور رو وارد کنید :

1composer global require "laravel/installer=~1.1"
شنبه 7 بهمن 1396  4:08 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها