وابستگی کسب و کارها به شبکه های اجتماعی
تاثیرات شبکه های اجتماعی اینروزا غیر قابل انکار هست. نه تنها توی زندگی ما و اوقات فراقت ما تاثیر گذار هستن، بلکه کسب و کار های ما رو هم تحت تاثیر خودشون قرار دادن ولی آیا بنظر شما برای کسب و کارهای ما، داشتن شبکه های اجتماعی به تنهایی کافی هست ؟
اینروز ها کسب و کارهای ما وابستگی شدیدی به شبکه های اجتماعی پیدا کردن. به طوری که هر کسب و کاری که ایجاد میشه اول از طریق شبکه های اجتماعی خودش رو به مردم معرفی میکنه و فعالیت میکنه و بعد از اون کسب و کار خودش رو توسعه میده. من همیشه با خودم فکر میکردم که این میزان وابستگی چقدر میتونه مشکل برای مشاغل ما ایجاد کنه ؟ تا اینکه مدتی پیش به دلایلی، مشکلاتی برای دو شبکه اجتماعی تلگرام و اینستاگرام به وجود اومد و توی اون مدت، هر روز کسب و کار های ما ضرر میکردن و همه ناراحت از اینکه کسب و کار اون ها رونق قبل رو نداره.
اگر بخوایم این موضوع رو از دید یک کاربر بررسی کنیم طبیعتا راحتی ما به عنوان یک کاربر استفاده از شبکه اجتماعی تلگرام و یا اینستاگرام هست چون خودمون روی گوشیمون داریمش و فقط کافی هست هر روز یک سر بهشون بزنیم، ولی از دید یک کسب و کار بنظر شما تمرکز صرفا بر روی یک شبکه اجتماعی خاص و یا یک شیوه تبلیغاتی، کافی هست ؟
الان شما با خودتون میگید وقتی این دو شبکه هستن و فعالیت میکنن چرا ما باید سراغ دیگر شبکه ای بریم و شیوه جدیدی رو استفاده کنیم ؟ اگر این سوال از من پرسیده بشه پاسخ میدم که وابستگی به شبکه اجتماعی خاص و یا شیوه خاصی که وابسته به یک شرکت دیگه هست اونم به عنوان تنها شیوه تبلیغاتی به هیچ عنوان برای یک کسب و کار قابل قبول نیست. فرض کنید این مشکل برای این شبکه به وجود نمیومد و این تلگرام بود که به ما سرویس دهی نمیکرد، اونوقت چکار میکردیم؟
البته من استفاده از شبکه های اجتماعی رو به عنوان یک شیوه تبلیغاتی کمکی بسیار توصیه میکنم و معتقد هستم همین شبکه های اجتماعی تونستن دید مارو به دنیای فناوری اطلاعات بازتر کنن و اعتماد به کسب و کارهای آنلاین رو افزایش بدن ولی همینقدرم هم میتونن به کسب و کارهای ما ضربه بزنن. حالا بنظر شما چه شیوه های دیگه ای میتونه جایگزین شبکه های اجتماعی بشه ؟
1- اپلیکیشن
الان دیگه همه یک گوشی هوشمند دارن و همه هم به اینترنت دسترسی دارن پس بهترین کار اینه که یک اپلیکیشن برای کسب و کار خودمون داشته باشیم و همین اپلیکیشن رو از طریق شبکه های اجتماعی به مردم معرفی کنیم. الان همتون میگید هزینش بالا هست، ولی الان یک سری وب سایت های اپلیکیشن ساز اومدن که با هزینه اندکی میتونن امکانات خیلی خوبی در اختیار شما بذارن.
2- وب سایت
داشتن یک وب سایت برای کسب و کار های ما میتونه کمک های خیلی زیادی به اون ها بکنه و هزینه خیلی زیادی هم برای اون ها نداره و دسترسی به اون هم خیلی آسون هست.
این دو شیوه بهترین راه برای تبلیغ کسب و کار های ما هست و بنظر من این دو شیوه باید شیوه اصلی تبلیغاتی کسب و کار های ما باشه و استفاده از شبکه های اجتماعی به عنوان راه کمکی، کمک کننده این دو شیوه باشه. البته قبول دارم که کسب و کارهای کوچک برای شروع نمیتونن انقدر هزینه کنن ولی امیدوارم همین کسب و کارهای کوچک با توسعه ای که پیدا میکنن کم کم وابستگیشون رو به شبکه های اجتماعی کم کنن و صرفا از اون ها به عنوان یک شیوه کمکی استفاده کنن.
خوشحال میشم شما هم نظرتون رو درباره وابستگی کسب و کارها به شبکه های اجتماعی بگید.