برترینها - ترجمه از الهام مظفری: پای شپرد یک غذای راحت و خوشمزه است که در سادهترین حالت از گوشت خردشده و پیاز در لایه پایین و سیب زمینی له شده در لایه بالا تشکیل شده که در فر پخته و طلایی میشود.
این غذا برای ناهار یا شام خانوادگی مناسب است. شپرد پای توسط روستاییان در سال ۱۷۰۰ به عنوان راهی برای استفاده از باقی مانده گوشت گوساله کباب شده اختراع شد. در دستور کنونی این پای به جای گوشت گوساله از گوشت گوسفند چرخ شده استفاده میشود. یکی از مواد مخفی شپرد پای، سس ورچسترشایر است که تقریبا همان زمان اختراع شد.
مواد لازم برای لایه گوشتی:
- یک قاشق غذاخوری روغن
- ۷۰۰ گرم گوشت گوسفند یا گوساله چرخ شده
- ۲ حبه سیر خردشده
- یک عدد پیاز بزرگ خردشده
- ۳ قاشق غذاخوری سس ورچسترشایر
- ۱ پیمانه آب گوشت
- ۲ پیمانه مخلوط نخودفرنگی، هویج و ذرت
- نمک و فلفل به مقدار کافی
مواد لازم برای لایه سیب زمینی:
- ۹۰۰ گرم سیب زمینی
- ۴ قاشق غذاخوری کره
- ۱ پیمانه شیر
- یک چهارم پیمانه پنیر پارمزان
- نمک و فلفل به مقدار کافی
- ۱ قاشق غذاخوری جعفری خردشده تازه
طرز تهیه:
۱ - سیب زمینیها را بشویید و آبپز کنید و در این مدت گوشتها را آماده کنید.
۲ - یک ظرف مخصوص فر را روی حرارت متوسط قرار دهید.
۳ - روغن و گوشت چرخ شده را داخل ظرف ریخته و ۳ تا ۵ دقیقه هم بزنید تا زمانی که شروع به قهوهای شدن کند.
۴ - پیاز و سیر را اضافه کنید و چند دقیقه بپزید تا پیازها شفاف و گوشت سرخ شود.
۵ - سس ورچسترشایر، آب گوشت، سبزیجات، نمک و فلفل را اضافه کنید. چند دقیقه هم بزنید تا آب اضافی آن بخار شود و سپس از روی حرارت بردارید.
۶ - دمای فر را روی ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
۷ - پوست سیب زمینیها را جدا کنید.
۸ - در یک کاسه متوسط، سیب زمینی و کره را مخلوط کنید و له کنید تا کاملا نرم و یکدست شود. سپس شیر، پنیر پارمزان، نمک و فلفل را اضافه کنید و باز هم بکوبید.
۹ - سیب زمینیها را روی مخلوط گوشت بریزید و کاملا پخش کنید تا روی گوشتها را بگیرد. از یک چنگال برای ایجاد طرح دلخواه خود روی سیب زمینیها استفاده کنید.
۱۰ - ظرف به مدت ۲۵ دقیقه در یک سوم بالایی فر قرار دهید تا طلایی شود.
۱۱ - پای شپرد خود را از فر خارج کرده و با جعفری خرد شده تزئین کرده و میل کنید.