ماهنامه سفره ایرانی - ستایش پاکدل: تخم شربتی دانه های بسیار ریز اما بی نهایت مغذی هستند که شربت آن هم فوق العاده خوشمزه و مفید است. در اینجا طرز تهیه نان تخم شربتی را برایتان آورده ایم.
میزان سرو: 6 الی 8 نفر
مواد لازم:
- آرد: یک کیلوگرم
- تخم شربتی: 200 گرم
- مغز تخم کدو: 150 گرم
- مغز دانه آفتابگردان: 150 گرم
- نمک: 20 گرم
- خمیرمایه خشک: 20 گرم
- آب: 600 میلی لیتر
مواد لازم رویه:
- دانه کنجد: به مقدار لازم
- مغز تخم کدو: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. خمیر مایه را حدود 10 الی 15 دقیقه در 50 میلی لیتر آب داغ قرار دهید تا پف کند.
2. آرد را در ظرف مناسبی بریزید. خمیرمایه، نمک و آب باقیمانده را به آرد اضافه و مخلوط کنید. به خوبی خمیر را ورز دهید تا به دست نچسبد.
3. روی خمیر را با پارچه ای نمدار بپوشانید و به مدت یک ساعت در محلی گرم قرار دهید تا ورآید.
4. سپس تخم شربتی، مغز تخم کدو و مغز دانه آفتابگردان را به آن اضافه کرده و به آرامی ورز دهید.
5. خمیر را به چهار قسمت کنید هر یک را در قالب نان پوشیده شده با کاغذ روغنی بگذارید و حدود 2 ساعت در محلی گرم قرار دهید تا دوباره ورآید.
6. روی آنها دانه کنجد و مغز تخم آفتابگردان بپاشید و به مدت 30 الی 35 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید تا نان ها بپزند.