0

مصرف ماهی عاملی مهم در افزایش بهره هوشی کودکان

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

مصرف ماهی عاملی مهم در افزایش بهره هوشی کودکان

 

 

مصرف ماهی عاملی مهم در افزایش بهره هوشی کودکان

ماهی از جمله مواد خوراکی بسیار مقوی به شمار می آید. گوشت ماهی سرشار از فسفر و اسید های چرب اومگا ۳ می باشد. چربی موجود در گوشت ماهی کاملا از اسید های چرب غیر اشباع می باشد که همین عامل موجب متمایز شدن این چربی از سایر چربی ها خواهد شد. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

به گزارش هلث‌دی نیوز این بررسی نشان داد که کودکانی که دست‌کم یک‌بار در هفته ماهی می‌خورند نسبت به کودکانی کمتر از این مقدار ماهی می‌خورند یا اصلاً ماهی نمی‌خورند، ضریب هوشی‌شان تقریباً ۵ نمره بیشتر است. کودکانی ماهی می‌خوردند، خواب بهتری هم داشتند.

جیان‌ژونگ لئو، استادیار پرستاری در دانشکده پرستاری پنسیلوانیا در فیلادلفیا و سرپرست این پژوهش می‌گوید گرچه این بررسی در میان کودکان چینی انجام شده است، اما احتمالاً کودکان دیگر هم از خوردن ماهی سود خواهند برد.

او گفت: «ما نیاز به اصلاح رژیم غذایی آمریکایی برای بهبودی وضعیت کودکان هستیم. اگر والدین بخواهند کودکانشان سالم و دارای کارکرد بالایی باشند، باید هفته‌ای یک‌بار ماهی را روی میز غذایشان بگذارند. این تقاضای خیلی زیادی نیست.»

او افزود گرچه این بررسی نمی‌تواند ثابت کند که خوردن ماهی علت بالا رفتن بهره هوشی و خواب بهتر است، اما به نظر می‌رسد همراهی میان آن‌ها وجود داشته باشد.

به گفته این پژوهشگران، مزایا از لحاظ افزایش بهره هوشی ممکن است با خواب بهتر در کودکان که احتمالاً ناشی از مصرف اسیدهای چرب امگا- ۳ در بسیاری از انواع ماهی است، مربوط است.

لئو و همکاران برای اینکه دریابند آیا خوردن ماهی اثرات مثبتی بر سلامت کودکان به جای می‌گذارد یا نه عادات خوردوخوراک بیش از ۵۰۰ پسر و دختر ۹ تا ۱۱ ساله را در چین بررسی کردند. این کودکان پرسشنامه‌ای درباره تعداد موارد خورد ماهی در ماه پر کردند که گزینه‌های آن از هیچ تا دست‌کم یک‌بار در هفته متغیر بود.

این کودکان همچنین آزمون بهره هوشی نسخه چینی را که میزان‌های مهارت‌های کلامی و غیرکلامی را می‌سنجند و «مقیاس هوش کودکان وکسلر تجدیدنظر شده» نام دارد، انجام دادند.

به‌علاوه از والدین این کودکان سؤالاتی درباره کیفیت خواب آن‌ها پرسیده شد، ازجمله مدت خواب، شمار موارد بیدار شدن در شب و اینکه آیا در طول روز خواب‌آلود هستند یا نه.

این پژوهشگران عوامل دیگر مؤثر در این یافته‌ها، ازجمله میزان تحصیلات، شغل و وضعیت اقتصادی والدین و شمار کودکان در خانه را هم در نظر گرفتند.

این گروه دریافتند که ضریب هوشی کودکانی که دست‌کم یک‌بار در هفته ماهی می‌خورند نسبت به آن‌هایی که ندرتاً ماهی می‌خورند یا ماهی نمی‌خورند، ۴.۸ نمره بیشتر است. ضریب هوشی کودکانی که وعده‌های غذایی‌شان به‌طور گاه‌گاهی حاوی ماهی بود، ۳ نمره بالاتر بود.

همچنین خوردن ماهی بیشتر با خواب بهتر در کودکان همراهی داشت.

مصرف ماهی عاملی مهم در افزایش بهره هوشی کودکان

اما یک متخصص تغذیه آمریکا می‌گوید توصیه به خوردن ماهی باید اندکی احتیاط همراه باشد.

سامانتا هلر، متخصص ارشد تغذیه بالینی در مرکز پزشکی دانشگاه نیویورک که در این تحقیق شرکت نداشت، می‌گوید: «خوردن ماهی به‌خودی‌خود ناسالم نیست، اما مواردی وجود دارد که والدین پیش از تغذیه کودکانشان با ماهی برای باهوش‌تر کردن و بهتر کردن خوابشان باید در نظر بگیرند.»

او گفت که ماهی منبع خوبی برای پروتئین بی‌چربی است و مقدار زیادی اسیدهای چرب اساسی امگا-۳ دارد. این اسیدهای چربی با غلظت بالایی در مغز متمرکز هستند و نقش‌های مهمی در کارکرد عصب‌شناختی ما ایفا می‌کنند این اسیدهای چرب برای رشد مغز، چشم و رشد عصبی در جنین ضروری هستند. به گفته هلر، این ترکیبات همچنین برای سلامت چشم، قلب و مغز در بزرگ‌سالان هم لازم و ممکن است التهاب عمومی را کاهش دهند.

هلر گفت:‌«نگرانی در مورد خوردن ماهی نه‌تنها زیست‌محیطی و مربوط به مسئله صید بیش‌ازحد در دریاها است، بلکه به مقدار جیوه – یک سم عصبی- یافت شده در ماهی‌ها مرتبط است.»

سازمان غذا و داروی آمریکا برای کودکان ۴ تا ۷ ساله فقط یک تا دو وعده ۶۰ گرمی ماهی‌های کم جیوه در هفته، بری کودکان ۸ تا ۱۰ سال یک تا دو وعده ۸۰ گرمی ماهی کم جیوه در هفته و برای کودکان ۱۱ ساله و بالاتر یک تا دو عده ۱۱۵ گرمی ماهی کم جیوه توصیه می‌کند.

۵ ماهی و موجد دریایی در آمریکا که میزان جیوه کمی دارند، شامل میگو، کنسرو ماهی تن سبک‌وزن، ماهی آزاد یا سالمون، ماهی پالاک و گربه‌ماهی می‌شوند.

هلر افزود: «یک رژیم غذایی سالم و متعادل به همراه مقدار زیادی ورزش و زمان محدود در جلوی کامپیوتر و صفحه‌های نمایش الکترونیکی همگی می‌تواند به خواب بهتر کودک و عملکرد بهترش در مدرسه کمک کنند.»

نتایج این بررسی به‌طور آنلاین در ۲۱ دسامبر در ژورنال Scientific reports منتشر شده است.

مزایای خوردن ماهی در بارداری ممکن است بیشتر از خطر جیوه باشد

 

منبع: aftabir

دوشنبه 18 دی 1396  9:07 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مصرف ماهی عاملی مهم در افزایش بهره هوشی کودکان

مصرف ماهی گامی بزرگ در افزایش هوش کودکان

 

پاسخ به:مصرف ماهی عاملی مهم در افزایش بهره هوشی کودکان

 

ماهی یکی از مفید ترین انواع مواد غذایی است که به دلیل وجود برخی مواد مغذی اهمیت مصرف آن دوچندان شده است. ماهی سرشار از فسفر و امگا۳ است که این دو به ویژه فسفر، می توانند تاثیر بسیار زیادی را در تقویت و بالا بردن سطح هوش فرزندان شما داشته باشند. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

یافته های جدید نشان می دهد مصرف هفته ای یکبار ماهی منجر به خواب بهتر و افزایش IQ کودکان می شود. به گفته محققان دانشگاه پنسیلوانیا کودکانی که حداقل یکبار در هفته ماهی می خورند دارای IQ بالاتری هستند؛ نتایج نشان داد IQ این کودکان تحت مطالعه نسبت به کودکانی که کمتر ماهی خورده یا اصلا ماهی نمی خوردند، ۵ نمره بالاتر بود. همچنین این کودکان خواب بهتری هم داشتند.

جیانگ هونگ لیو، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «اگر والدین می خواهند کودک شان سالم بوده و عملکرد بهتری داشته باشند، باید هفته ای یکبار ماهی را در رژیم غذایی فرزندشان بگنجانند.»

به گفته محققان، فایده مصرف ماهی از لحاظ افزایش IQ و بهبود کیفیت خواب ناشی از اسیدهای چرب اُمگا۳ موجود در بسیاری از انواع ماهی است.

تیم تحقیق در این مطالعه عادات غذایی بیش از ۵۰۰ دختر و پسر ۹ تا ۱۱ سال را در چین بررسی کردند. همچنین والدین این کودکان هم به سوالاتی در مورد کیفیت خواب کودک شان پاسخ دادند.

محققان دریافتند کودکانی که حداقل هفته ای یکبار ماهی می خوردند در مقایسه با کودکانی که به ندرت ماهی خورده یا اصلا ماهی نمی خوردند در آزمایش هوش ۴.۸ نمره بالاتری داشتند. همچنین مشخص شد این کودکان دارای خواب بهتری هم هستند.

ماهی منبع خوب پروتئین کم چرب و مملو از اسیدهای چرب ضروری امگا۳ است. به گفته محققان این اسیدها به شدت در مغز تجمع کرده و نقش مهمی در عملکرد نورولوژیکی ایفاء می کنند. این اسیدچرب برای مغز، چشم و رشد نورولوژیکی جنین ضروری است. همچنین برای سلامت چشم، قلب و مغز افراد بزرگسال هم ضروری است و موجب کاهش التهاب سیستماتیک می شود

منبع: مهر

آفتاب آمد دلیل آفتاب     گر دلیلت باید از وی رخ متاب

دوشنبه 18 دی 1396  6:25 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها