نکته هایی برای کودکان بی اشتها
کودکانی همۀ وقت میباشند که بسیار کم اشتها و کم غذا میباشند ، نکاتی را در ادامه جمع آوری کرده ایم و دعوت مینماییم با ما همراه باشید .
20 روش برای جلوگیری از کودک بی اشتها
1- به گرسنگه بودن یا نبودن کودک خود احترام بگذارید:
به گزارش تالاب بچه هاي کوچک تنها زمانیکه گرسنه میباشند دوست دارند غذا بخورند.اگر کودک شما گرسنه نیست، وی را مجبور به خوردن غذا یا تنقلات نکنید.
2- خونسرد باشید:
اگر کودک شما احساس کند که شما از عادت غذا خوردن او ناراضی هستید،ممکن هست این موضوع منجر به یک معضل شود.تهدید و تنبیه فقط به مشکل می افزاید .
3- نگاهتان به ساعت باشد:
آب میوه و تنقلات حداقل یک ساعت گذشته از غذا.اگر کودک شما گرسنه به سر میز بیاید،اشتهای بیشتری برای خوردن خواهد داشت.
4- چندان انتظار نداشته باشید:
بعد از دو سالگی،رشد کمتر،اغلب اشتهای کودک را کاهش میدهد.ممکن هست فقط با خوردن چند لقمه احساس سیری بکند.
5- کالری هاي مایع را محدود کنید:
محصولات لبنی کم چربی یا بدون چربی و آب میوه ي 100% میتواند بخش مهم یک رژیم سالم باشداما اگر کودک شما با شیر یا آب میوه سیر شود ممکن هست دیگر جایی برای خوردن غذا یا خوراکی نداشته باشد.
6- از کم شروع کنید:
چندین غذا را به اندازه کم به او بدهید.بگذارید کودک شما گزینش کند که چه خوراکی میخواهد بخورد.
7- از مجبور کردن او برای تمیز کردن ظرف غذای خود بپرهیزید:
کودک خود را مجبور به تمیز کردن ظرف غذایش نکنید.این تنها به مشکل دامن میزند یا آن را اکثر میکند و تبدیل به یک دعوا ،آن هم بر سر غذا میشود.به جای آن،بگذارید کودک هر بار که احساس سیری کرد،کنار برود.
8- طعم غذا را رها کنید:
فقط درمورد ي رنگ،شکل،بو و ترکیبات غذا صحبت کنید نه این که آیا طعم آن مفید هست یا نه .
9- وقتی یک غذای اخیر را به او میدهید صبور باشید:
بچه هاي کوچک اغلب غذا هاي اخیر را لمس یا بو میکنند و حتی ممکن هست یک کمی از آن را در دهان خود نیز بگذارند و دوباره آن را دربیاورند.شاید کودک شما نیاز به این داشته باشد که گذشته از خوردن نخستین لقمه از غذای اخیر،چندین بار آن را جلویش بگذارید .
10- غذای صبحانه را به جای شام بخورید:
چه کسی گفته هست که برشتوک و کیک فقط برای صبحانه هست ؟تفاوت صبحانه،ناهار و شام ممکن هست برای کودک شما ضرر داشته باشد.
11- آن را با شوخی و تفریح همراه کنید:
کلم بروکلی و دیگر سبزیجات را با یک برش یا سس خوش طعم سرو کنید.غذا را مانند کلوچه به اشکال گوناگون برش بزنید.
12- از خود کودک کمک بگیرید:
در فروشگاه از کودک بخواهید که در مورد گزینه میوه ها،سبزیجات و دیگر غذا هاي سالم به شما کمک کند .هرگز چیزی را که نمیخواهید کودک شما بخورد،نخرید.در منزل کودک را به شستن و خردکردن سبزیجات یا چیدن میز تشویق کنید.
13- یک مشابه از غذا هاي مفید را درست کنید:
اگر انواع غذا هاي سالم را میخورید،کودک شما اکثر تمایل دارد طبق خواسته او عمل کنید.
14- آب زیرکاه باشید:
مقداری کلم بروکلی یا فلفل سبز خرد شده به سس ماکارونی اضافه کنید،ارزش خوراکی برشتوک را با تکه هاي میوه بالا ببرید یا کمی کدوی رنده شده را با خوراک گوشت یا سوپ مخلوط کنید.
15- آن را جداگانه درست کنید :
اگر کودک شما علاقه اي ندارد که مواد نخست گوناگون را با هم داخل یک غذا بکار ببرید،غذای مخلوط درست نکنید.مخلفات ساندویچ را بیرون نان قرار بدهید یا مواد نخست سالاد یا خوراک گوشت را جداگانه سرو کنید.
16- طبق روال هر روز عمل کنید:
غذا و خوراکی ها را هر روز حدود همان ساعت سرو کنید.اگر در دیگر وقتها آشپزخانه بسته هست، کودک شما ممکن هست تمایل پیدا کند که غذا یا خوراکی که به او میدهید را بخورد .
17 – چیزهایی که حواس وی را پرت میکند را کم کنید:
هنگام غذا خوردن،تلویزیون را خاموش کنید و کتاب یا اسباب بازی روی میز نگذارید.
18- دسر را بعنوان جایزه به آن ها ندهید:
ندادن دسر،این پیام را به کودک منتقل میکند که دسر برترین غذا هست که فقط اشتهای او برای شیرینی را افزایش میدهد.شما شاید یکی دو شب در هفته را برای خوردن دسر گزینش کنید و بقیه ي روزهای هفته آن را رها کنید یا این که میوه،ماست یا دیگر غذا هاي سالم را بعنوان دسر بدانید.
19- انتظار این را داشته باشید که بعضی از غذاها را ترجیح بدهد:
هنگامی که بچه ها بزرگ میشوند دیگر کمتر دوست دارند به غذا ناخنک بزنند.اما هر شخصی یک غذای خاصی را ترجیح میدهد.انتظار نداشته باشید که کودک شما همۀ ي غذاها را دوست داشته باشد.
20- بدانید که چه موقع به کمک شما نیاز دارد :
اگر کودک شما پرانرژی بوده و رشد سریعی دارد احتمالاً درست غذا میخورد.اگر نگران این هستید که کم غذا خوردن کودکتان با رشد او موافق باشد یا غذا هاي خاصی وی را مریض میکند،با دکتر کودک خود مشورت کنید.