گیاهای زیبا اما کشنده- قسمت دوم
کالادیوم:
یکی دیگر از انواع گیاهان آپارتمانی است که در تمام بخش های خود، شیره ای سمی دارد که باعث خارش و سوزش لب و دهان می شود.در بعضی از موارد، مسمومیت با درد شدید معده همراه است. یعنی مواد سمی گیاه به دستگاه گوارش آسیب می رساند. تمام مواد گوارشی به کبد می رسند و البته کبد سالم، مواد سمی را دفع یا خنثی می کند اما سموم گیاهان به بافت های کبد آسیب می رسانند. بعضی از مواد سمی، مستقیماً روی دستگاه گردش خون تاثیر می گذارند. مثلاً بعضی از ترکیبات موجود در پیاز گل ها باعث ترکیدن گلبول های قرمز خون می شوند. مثلاً بسیاری از شبدرها، ماده ای دارند که وقتی در محلی مربوط واقع شوند، کپک ها، آن ها را به دیکومارین تبدیل می کنند. تاثیر دیکومارین بر روی خاصیت لخته شدن خون است و موجب نوعی بیماری می شود که یکی از ویژگی های آن بند نیامدن خون است.
دیفن باخیا:
گیاهی است که شاید خیلی از شما آن را در خانه داشته باشید. دیفن باخیا حاوی ماده ای سمی است که در دهان و زبان، ایجاد سوزش و درد شدید می کند و مخاط دهان را متورم می کند. البته خود این ماده سمی کشنده نیست، ولی می تواند بافت های دهان را آن قدر متورم کند که راه نفس کشیدن را ببندد و باعث خفگی و در نهایت منجر به مرگ شود. سم موجود در دیفن باخیا می تواند آن قدر زبان را متورم کند و به آن آسیب برساند که فرد آسیب دیده تا مدت ها نتواند درست صحبت کند.
سنبل:
پیازهای این گل سمی هستند و باعث حالت تهوع، استفراغ، تشنج و احتمالا مرگ می شود. این گیاه دارای سم alkaloid است حتی اگر در حجم زیادی مخلوط شود. پیازهای این گل از بقیه قسمت ها سمی تر هستند و تحت هیچ شرایطی نباید بلعیده شوند.
ویستریا:
این گیاه باغچه ای زیبا با آن گل های آویزان آبی و سفیدش هم تماما سمی است. البته بعضی ها می گویند که گل های این گیاه سمی نیست اما کسی را نمی شناسم که حاضر شده باشد این موضوع را آزمایش کند. درد شکم، تهوع، دل آشوب و اسهال از نشانه های مسمومیت با ویستریاست.
لی لی:
این گیاه دوست داشتنی و زیبا هم سمی است. آن گل های زنگوله مانند زیبایش که آویزان شده اند هم سمی هستند. ذره ای کوچک از این لی لی ها ممکن است زیاد آسیبی به شما نرساند اما اگر مقدار زیادی بخورید تهوع، درد در دهان، دردهای شکمی، اسهال و گرفتگی عضلات را تجربه خواهید کرد. ضربان قلبتان هم ممکن است آرام یا نامنظم شود. برای خارج کردن سم از بدن معمولاپزشکان معده را تخلیه می کنند.
خرزهره:
سانتی متر به سانتی متر این گیاه زهر است. حتی استنشاق تصادفی خرزهره ای که سوزانده می شود هم درد سرساز است. استفاده از شاخه های آن برای کباب کردن یا خوردن آب از محلی که در آن خرزه هایی با گل های قرمز، صورتی یا سفید رنگ روییده هم خطرناک است. تغییر در ضربان قلب ( آرام شدن یا با سرعت تپیدن) بارزترین نشانه مسمومیت با این گیاه است. دکترها تلاش می کنند ضربان قلب را با کمک داروها کنترل کنند و احتمالا معده را هم شست و شو دهند.
گل داوودی:
بین 100 تا 200 نوع گل داوودی در دنیا وجود دارد که اغلب بوته های کوتاه و نزدیک به زمینی دارند. باغبان ها معمولا این گیاه رامی کارند تا خرگوش ها را از باغشان دور کنند. گل های سمی این گیاه که خرگوش ها را از باغ ها می راند، برای انسان ها هم سمی است. البته نه چندان قوی. لمس آن سبب خارش و ورم پوست می شود و با پمادهای ضد حساسیت و ورم از بین می رود.
فیکوس:
این گیاه 800 نوع دارد و همه آنها هم صمغی شیری رنگ دارند که سمی است. بسیاری از انواع فیکوس در داخل خانه ها پرورش داده می شود و آنهایی هم که در خارج از خانه رویانده می شوند باید محیطی گرم داشته باشند. بدترین تاثیری که فیکوس می تواند بر بدن شما بگذارد، خارش و ورم است و تجویزمعمول دکترها هم برای آن داروهای ضد حساسیت و داروهایی برای از بین بردن ور ماست.
گل نرگس:
این گل زیبای زرد و سفید رنگ که رویشش نوید آمدن بهار رامی دهد، اگر به مقدار زیاد خورده شود، جزو سمی ترین گیاهان جهان است. برخی مردم پیاز گل نرگس را با پیازهای خوراکی اشتباه می گیرند. خوردن پیاز نرگس زرد سبب تهوع، دل پیچه و اسهال می شود. با دیدن این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید.
- منبع: سایت نمناک