وب سایت گجت نیوز: اگر به دنبال استخدام شدن به عنوان یک برنامه نویس هستید، شما نیازمند آن هستید که بدانید کدام زبان های برنامه نویسی مناسب شما هستند. پنجرههای مختلفی از دره سیلیکون ولی تا گیت هاب برای ورود به دنیای فناوریهای داغ وجود دارد، اما یکی از مهمترینهای آن یک استارتاپ 2 میلیارد دلاری به نام «فیس بوک برای برنامه نویس ها» است.
هر ساله گیت هاب در راستای گزارشی تحت نام Octoverse محبوبترینهای برنامه نویسی را معرفی میکند که زبان های برنامه نویسی مورد استفاده شده توسط کاربران این سایت را نیز شامل میشود.
گیت هاب یک سرویس اشتراک گذاری کد است و هر کسی که به دنبال قطعه کدهای مورد نیاز خود بگردد، به این وبسایت سر میزند. آن حاوی 24 میلیون کاربر از 200 کشور مختلف است که جمعا از 337 زبان برنامه نویسی مختلف در پروژههای خود استفاده میکنند. این کاربران شامل کارمندان شرکتهای فناوری بزرگ جهان نظیر اپل، گوگل و فیس بوک نیز میشوند. تمامی این کدها به منظور گسترش نرم افزارهای منبع باز به اشتراک گذاشته شدهاند. در زیر میتوانید با 15 زبان برنامه نویسی محبوب جهان از نظر وبسایت GitHub آشنا شوید.
15- زبان Objective-C
محبوب ترین زبان برنامه نویسیاین زبان برنامه نویسی مبتنی بر زبان C هنوز هم محبوبترین راه برای ساخت اپلیکیشنهای اندرویدی است.
14- زبان Scala
Scala که برای نخستین بار در سال 2004 عرضه شد، به عنوان یک جایگزین جدی برای زبان محبوب Java کمپانی اوراکل شناخته میشود. اسکالا بهترین راه برای ساخت نرم افزارهایی با ابعاد بزرگ است.
13- زبان Swift
اپل زبان برنامه نویسی Swift را در سال 2014 عرضه کرد و عنوان کرد که بهترین و آسانترین راه برای ساخت نرم افزار است. برای ساخت اپلیکیشن Lyft نیز از زبان Swift استفاده شده است.
12- زبان Shell
Shell به طور دقیق یک زبان برنامه نویسی نیست. در واقع یک اسکریپت shell دستور میدهد تا یک سیستم عامل به صورت خودکار لیستی از فرامین از پیش طراحی شده را به اجرا درآورد. به طور مثال یک اسکریپت shell میتواند به سیستم عامل دستور دهد هر زمانی که فایلهایی با فرمت bmp اجرا میشوند، به فرمت jpg تبدیل شوند.
11- زبان TypeScript
به عنوان یکی از زبان های برنامه نویسی جوان، TypeScript در سال 2012 توسط کمپانی مایکروسافت ساخته شد. این زبان یکی از نزدیکترین زبانها به جاوا اسکریپت فوقالعاده محبوب است و برای اجرای اپلیکیشنهای حجیم طراحی شده است.
10- زبان C
زبان C که در اوایل دهه 70 میلادی طراحی شد، یکی از قدیمیترین زبان های برنامه نویسی است که هنوز هم بسیار نزد کاربران محبوب است.
9- زبان Go
زبان Go توسط گوگل طراحی شد تا سیستمهایی در مقیاس بسیار بزرگ برای قدرت بخشیدن به بزرگترین موتور جستجوی جهان ساخته شود.
8- زبان #C
این زبان در ابتدا با نام C-Sharp معرفی شد که توسط مایکروسافت توسعه پیدا کرد. این زبان به یک رقیب برای جاوا تبدیل شد و عمدتا توسط توسعه دهندگان نرم افزارهای تجاری مورد استفاده قرار میگیرد.
7- زبان CSS
"Cascading Style Sheets” یا "CSS” یک نوع زبان برنامه نویسی است که اغلب برای طراحی وبسایتها و اپلیکیشنهای مبتنی بر مرورگرهای اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
6- زبان ++C
یکی دیگر از محبوبترین زبان های مخصوص برنامه نویسی ++C است که برای نخستین بار در سال 1983 ساخته شد و میتوان آن را از اپلیکیشنهای دسکتاپی گرفته تا زیرساختهای سرور یافت.
5- زبان PHP
کمپانیهای بزرگ وب نظیر یاهو و فیس بوک از زبان PHP در پشت کدهای وبسایتهای اصلی خود استفاده میکنند. در همین حال بسیاری از برنامه نویسان از PHP تنفر دارند.
جف اتوود (Jeff Atwood) حالق وبسایت Stack Owerflow در این باره مینویسد: «PHP به عنوان مجموعه تصادفی از چیزهای دلخواه، یک انفجار مجازی در کلیدواژهها و ملکردها نیست، چندان هم شبیه به یک زبان نیست.»
4- زبان Ruby
Ruby به خاطر خواندن و نوشتن آسانی که دارد همواره تحسین شده است. همچنین Rails، به عنوان یک افزونه فریم ورک برای این زبان برنامه نویسی نیز محبوب شده است که میتواند ساخت اپلیکیشنهای تحت وب را سهولت ببخشد. شعار رسمی این زبان، «بهترین دوست برنامه نویس» است.
3- زبان Java
جاوا برای نخستین بار در سال 1991 توسط میکروسیستمهای سان و به عنوان یک زبان برنامه نویسی برای سیستمهای تعاملی تلویزیون معرفی شد. اوراکل از زمانی که سان را خریداری کرد، جاوا را به یک منبع قدرت تبدیل کرد. جاوا اینک محبوبترین راه برای برنامه نویسی اپلیکیشنهای اندرویدی است.
2- زبان Python
تولد Python به سال 1989 بازمیگردد و همواره به عنوان یکی از محبوبترین زبان های برنامه نویسی شناخته شده است. بسیاری از برنامه نویسان خبره معتقدند که Python آسانترین زبان برای شروع کار است.
1- زبان JavaScript
با وجود شباهت در اسم و محبوبیت، جاوا اسکریپت ارتباطی با جاوا ندارد. جاوا اسکریپت بسیاری از وبسایتهای مدرن را تحت الشعاع خود قرار میدهد، اما گاهی اوقات نیز به کاهش سرعت مرورگرها میانجامد و یا کاربران را در معرض آسیبهای امنیتی قرار میدهد. این زبان برنامه نویسی بسیار حساس بوده و میتوان به جرات آن را محبوبترین زبان برنامه نویسی جهان معرفی کرد.