0

استفتائات آیت الله مظاهری

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

پاسخ به:استفتائات آیت الله مظاهری

پرسش : 

زخم شدن دستم را فراموش کردم و آن را بدون التفات شسته و با حوله خشک کردم. ولی بعد ديگر خونی نديدم، آيا دستم پاک شده؟

پاسخ : 
دست و حوله پاک است و اگر وضو هم گرفته و غسل کرده صحيح است.

منبع: almazaheri.ir

دوشنبه 8 آبان 1396  11:34 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

آيا رساندن دست خيس به مكان‌ها و لوازم خصوصی اهل کتاب و كفّار، موجب نجاست دست می شود؟

پاسخ : 
موجب نجاست نمی‌شود مگر بدانيم آن مکان‌ها يا اساسيه‌ها نجس هستند.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

با توجه به لزوم طهارت مساجد و اماکن متبرّکه، آیا ورود اهل کتاب و کفّار به اماکن متبرّکه (مانند حرم اهل بیت و مساجد و امام‌زاده‌ها) جایز است؟

پاسخ : 
مساجد و کلیه اماکن متبرّکه با آن کثرت رفت و آمدِ حتّی افراد لاابالی در طهارت و نجاست و حتّی کفّار، پاک هستند و تفحّص لازم نیست. بلکه جایز نیست. و همچنین راجع به افرادی که تنظیف آن جا را می‌کنند. گرچه لاابالی باشند و گرچه عقیده به طهارت و نجاست تشیع نداشته باشند، آن اماکن متبرّکه پاک است و تفحّص لازم نیست. بلکه جایز نیست.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

اگر لباس زير با خون يا بول نجس شود، آيا بررسی جهت سرايت آن از لباس زير به ديگر لباس‌ها لازم است؟

پاسخ : 
لازم نيست.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

آيا بخار باعث سرايت نجاست می‌شود؟

پاسخ : 
بخار نجس و متنجّس پاک است و اگر مبدّل به آب شد آن آب پاک است؛ گرچه بخار مثلاً از بول باشد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

اگر حشره‌ای مانند مگس روی نجاستی بنشیند و بعد روی بدن یا لباس (مرطوب یا خشک) بنشیند، آیا می‌توان حکم به نجاست بدن و لباس نمود؟

پاسخ : 
پاک است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

پای من که تماماً خيس بود زخم شد، آيا همه پايم نجس می‌شود؟

پاسخ : 
فقط جای خون نجس است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

زنی‌ هستم‌ دارای‌ یک‌ فرزند پسر که‌ چند سالی‌ است‌ دچار بیماری‌ وسواس‌ گشته‌ام‌ و آنقدر زندگی‌ برایم‌ سخت‌ و طاقت‌ فرساست‌ که‌ روزی‌ چند مرتبه‌ آرزوی‌ مرگ‌ می‌کنم‌ که‌ چرا نمی‌توانم‌ شوهرداری‌ و بچّه‌داری‌ کنم‌، از جمله‌ اینکه‌ هنگام‌ دستشویی‌ یا حمّام‌ اینقدر معطّل‌ می‌کنم‌ که‌ پاهایم‌ از نشستن‌ یا ایستادن‌ خواب‌ می‌رود و با هیچکس‌ رفت‌ و آمدی‌ ندارم‌، وظیفه فردی‌ من‌ چیست‌؟

پاسخ : 
شما باید نظیر همه مردم‌ باشید، و این‌ افراط‌ گری‌ها علاوه‌ بر اینکه‌ حرام‌ است‌ موجب‌ بدبختی‌ شما و خانواده شماست‌ و حتماً باید دست‌ بردارید، هر کاری‌ که‌ شما را به‌ زحمت‌ می‌اندازد باید انجام‌ ندهید و نسبت‌ به‌ آن‌ بی‌تفاوت‌ باشید، غسل‌ شما با تطهیر قبل‌ از آن‌ نباید بیشتر از پنج‌ دقیقه‌ طول‌ بکشد، معطل‌ شدن‌ شما برای‌ وضو و غسل‌ و دستشویی‌ حرام‌ است‌ و موجب‌ ذلّت‌ و بدبختی‌ شما و دیگران‌ است‌

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

من‌ تقریباً حدود دو سال‌ است‌ که‌ به‌ وسواس‌ افتاده‌ام‌ و روی‌ چند چیز است‌ که‌ بیشتر حسّاس‌ شده‌ام‌ 1) آیا درختی‌ که‌ لباس‌ نجس‌ روی‌ آن‌ انداخته‌ایم‌، به‌ وسیله باران‌ و آفتاب‌ پاک‌ می‌شود یا نه‌؟ 2) در همسایگی‌ ما خانه‌ای‌ است‌ که‌ قبلاً در آن‌ بهایی‌ زندگی‌ می‌کرده‌ است‌ ولی‌ چند سالی‌ است‌ که‌ آن‌ خانه‌ را مسلمانی‌ خریده‌ است‌، آنها با همسایگان‌ رفت‌ و آمد دارند، نذری‌ می‌آورند، آیا آن‌ خانه‌ پاک‌ است‌؟ نذری‌ که‌ می‌آورند پاک‌ است‌ یا نه‌؟ 3) آیا خارجی‌ها که‌ به‌ ایران‌ می‌آیند (کافر، ارمنی‌ یا ....) و تماس‌ پیدا کنند با دیگران‌، پاک‌ هستند یا نه‌؟ 4) شنیده‌ام‌ که‌ می‌گویند ارامنه‌ پاک‌ هستند و ما می‌دانیم‌ که‌ از نجاساتی‌ که‌ در رساله‌ها فرموده‌اند باید اجتناب‌ شود اجتناب‌ نمی‌کنند، به‌ طور واضح‌ مرقوم‌ فرمایید. 5) مردی‌ به‌ روسیه‌ رفته‌ و یک‌ زن‌ ارمنی‌ گرفته‌ امّا می‌گوید که‌ خانم‌ مسلمان‌ شده‌ ولی‌ هنوز نماز نمی‌خواند ولی‌ اگر به‌ خانه ما آمد و شریک‌ زندگی‌ ما شد حکم‌ آن‌ مرد و زن‌ مدّعی‌ اسلام‌ چه‌ می‌باشد؟ اگر محکوم‌ به‌ طهارت‌ است‌ ولی‌ رعایت‌ اجتناب‌ از نجاسات‌ را نمی‌کند یا نمی‌داند، باز حضرت‌ عالی‌ چه‌ می‌فرمایید؟ 6) وسایل‌ برقی‌ یا لباس‌ها و لوازم‌ آرایشی‌ و خوراکی‌ها (شیرینی‌ و شکلات‌ و ....) که‌ از خارج‌ من‌ جمله‌ از آمریکا یا آلمان‌ به‌ ایران‌ می‌آورند پاک‌ هستند یا نه‌؟

پاسخ : 
1) پاک‌ می‌شود.

2) خانه‌ پاک‌ است‌.

3) رفت‌ و آمد با آنها اشکال‌ ندارد.

4) کافر پاک‌ نیست‌ و از آنها در چیزهایی‌ که‌ تر است‌ باید اجتناب‌ کرد.

5) آن‌ خانم‌ پاک‌ است‌ و رفت‌ و آمد با او اشکال‌ ندارد.

6) اجتناب‌ از وسایل‌ برقی‌ و ماند آنها لازم‌ نیست‌ ولی‌ اگر شیرینی‌ و مانند آن‌ دست‌ آنها به‌ آن‌ رسیده‌ باشد پاک‌ نیست‌ و باید اجتناب‌ کرد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

دختری‌ هستم‌ 19 ساله‌، که‌ مدّتی‌ است‌ در مورد مسأله جنابت‌ به‌ حسّاسیت‌ زیادی‌ گرفتار شده‌ام‌، و در این‌ زمینه‌ چند سؤال‌ دارم‌. 1) من‌ در رفتار با نامحرمان‌ خیلی‌ مراقب‌ هستم‌ و همین‌ طور در نگاه‌ به‌ نامحرم‌، ولی‌ نسبت‌ به‌ جوانان‌ نامحرم‌ خیلی‌ حسّاس‌ شده‌ام‌ به‌ طوری‌ که‌ در برخورد با آنان‌ (مثلاً حضور در یک‌ مکان‌ مخصوصاً وقتی‌ که‌ حس‌ کنم‌ مورد توجّه‌ و یا نگاه‌ طرف‌ واقع‌ می‌شوم‌) یک‌ حالت‌ خاصّی‌ برایم‌ پیش‌ می‌آید. علیرغم‌ این‌ که‌ از نظر عقلی‌ سعی‌ می‌کنم‌ چنین‌ رفتاری‌ نداشته‌ باشم‌. آیا در این‌ حالت‌ رطوبتی‌ که‌ خارج‌ می‌شود حکم‌ منی‌ را دارد؟ با توجّه‌ به‌ این‌ که‌ ممکن‌ است‌ این‌ حالت‌ خیلی‌ زود به‌ زود برایم‌ پیش‌ آید. 2) گاهی‌ این‌ حالت‌ وقتی‌ پیش‌ می‌آید که‌ صحنه‌ای‌ را (همان‌ که‌ در بالا گفته‌ شد) به‌ یاد می‌آورم‌، در این‌ حالت‌ چطور؟ 3) به‌ طور کلّی‌ شهوتی‌ که‌ موجب‌ خروج‌ منی‌ می‌شود چگونه‌ است‌ و یعنی‌ چه‌؟ 4) نسبت‌ به‌ صحنه‌ای‌ حسّاس‌ شده‌ام‌ (در مورد پدر و برادرم‌) که‌ در اثر آن‌ معمولاً رطوبتی‌ خارج‌ می‌شود که‌ این‌ حالت‌ هم‌ ممکن‌ است‌ چند بار در روز پیش‌ آید، این‌ رطوبت‌ چه‌ حکمی‌ دارد؟ 5) برای‌ این‌ که‌ این‌ حالات‌ در من‌ از بین‌ برود چکار باید بکنم‌؟ 6) عرق‌ فرد جنب‌ پاک‌ است‌ یا نجس‌؟ 7) اگر در خواب‌ ببینم‌ یکی‌ از حالاتی‌ که‌ گفتم‌ برایم‌ پیش‌ آمده‌، آیا نیاز به‌ غسل‌ هست‌ یا نه‌؟ 8) اگر جایی‌ که‌ وظیفه ما غسل‌ بوده‌ و بنا به‌ هر دلیلی‌ مخصوصاً شک‌ در مسأله‌، غسل‌ نکرده‌ باشم‌، آیا رطوبت‌های‌ خارج‌ شده‌ تا وقتی‌ که‌ غسل‌ را انجام‌ نداده‌ایم‌، حکم‌ منی‌ را دارد و نجس‌ است‌؟

پاسخ : 
کلّیه ترشّحاتی‌ که‌ از زنها بیرون‌ می‌آید پاک‌ است‌ و غسل‌ ندارد، چه‌ در خواب‌ باشد و چه‌ در بیداری‌، با شهوت‌ باشد و یا بدون‌ شهوت‌، و هر حسّاسیتی‌ که‌ شما را اذیت‌ می‌کند راجع‌ به‌ آن‌ بی‌تفاوت‌ باشید و ترتیب‌ اثر ندهید تا انشاءالله هر چه‌ زودتر خوب‌ شوید.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

متاسفانه مدتی است که به بیماری وسواس دچار شده ام. و هر دفعه که به دستشویی می روم با وجود این‌که خودم را تطهیر می‌کنم، اما همین‌که از دستشویی بیرون می آیم شک می‌کنم که تطهیر کرده ام یا نه. از ترس این‌که مبادا نمازهایم صحیح نباشند به تعویض لباس و تطهیر مجدد اقدام می کنم. اما دفعه دوم و گاه دفعات سوم و چهارم و پنجم همین شک برایم پیش می‌آید. یا گاه شک می‌کنم که ممکن است به درستی تطهیر نکرده باشم. آیا می‌توانم به شک هایم در این موارد که واقعا برایم آزار دهنده شده اعتنا نکنم؟ سپاسگزارم اگر در این مورد مرا راهنمایی کنید.

پاسخ : 
همان دفعه اول که از دستشویی بیرون آمدید باید برنگردید. باید لباس عوض نکنید. باید به شک خود، بلکه به مظنّه خود، بلکه به یقین خود عمل نکنید. واین بی اعتنایی دوای درد شما است و این بی اعتنایی از نماز هم برای شما واجب تر و اعتناکردن برای شما حرام است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

مدتی است که به وسواس فکری بسیار شدیدی مبتلا شده ام. وسواسم ترس از داشتن یک بیماری خطرناک و لاعلاج در وجودم است و همیشه احساس می کنم مریضم و به هر دری زدم ناامید برگشتم. می خواستم از شما خواهش کنم راهی نشانم دهید.

پاسخ : 
با بی اعتنایی و با بی فکری خود را خوب کنید و کلمه «لااله الا الله» را زیاد بگویید.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

مدتی طولانی است که در هنگام نماز به واسطه نیروی عرفانی، نیروی سحر و نیروی خارق العاده حافظه ام به طور کامل مختل می شود. مثلاً در وسط نماز اصلاً نمی دانم که رکعت چندم هستم و نمی دانم چه کنم و رکعت چندم برای خودم فرض کنم. همچنین برخی قسمت ها را اصلاً یادم نمی آید که خوانده ام یا خیر. آیا با وجود این‌که اصلا نمی دانم رکعت چندم هستم و بر این اساس نمی دانم که رکعت چندم برای خودم فرض کنم، نماز همچنان واجب است؟

پاسخ : 
شما وسوسه فکری دارید و هرچه شما را رنج می دهد بی اعتنا باشید و فکر آن را نکنید تا ان شاءالله خوب شوید.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

در اثر وسوسه شیطان، چرا باید نماز بخوانیم؟ ما که باخدا همیشه حرف می‌زنیم دیگر چرا نماز؟! من تازگی ها به مشکلی برخوردم و نمی‌دانم چرا باید نماز خواند و چه نیازی به نماز دارم؟ البته من نماز می‌خوانم، ولی به آن اعتقادی ندارم و با تمام وجود نمی‌خوانم؛ فقط برای این‌که خوانده باشم و بر حسب عادت است. خواهش می‌کنم کمکم کنید.

پاسخ : 
آنچه شما را آزار می‌دهد، القاء و وسوسۀ شیطان است. شما حتماً باید نماز بخوانید و بدانید که نماز خواندن، علاوه بر این‌که یک دستور از طرف خداوند متعال است و باید به آن عمل شود، موجب آرامش و پیشرفت معنوی و تکامل انسان می‌شود و حلّال مشکلات دنیوی و اخروی است.

بنابراین به وسوسۀ شیطان اهمیت ندهید و خلاف آنچه از شما می‌خواهد عمل کنید تا موفق شوید.

دوشنبه 8 آبان 1396  11:35 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

برخی افراد دارای وسواس‌ هستند، آيا جايز است‌؟

پاسخ : 
بسيار خطرناک است‌ و حرام‌ هم‌ می‌باشد.

دوشنبه 8 آبان 1396  11:35 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها